Analiza bugetului Belgiei între anii 2000 - 2019

Cuprins proiect Cum descarc?

PREZENTARE GENERALA .. 3
1.ANALIZA CHELTUIELILOR BUGETARE . 4
1.1 DATE ABSOLUTE 4
1.2 INDICI CU BAZA FIXA .. 4
1.3 INDICI CU BAZA IN LANT 5
1.4 PONDERI DIN TOTAL .. 6
1.5 GRAFICE 6
1.6 COMENTARII 10
2. ANALIZA VENITURILOR BUGETARE . 11
2.1 DATE ABSOLUTE .. 11
2.2 INDICI CU BAZA FIXA 13
2.3 INDICI CU BAZA IN LANT .. 13
2.3 PONDERI DIN TOTAL 14
2.4 GRAFICE .. 16
2.5 COMENTARII 18
3. ANALIZA TOTAL VENITURI SI CHELTUIELI ... 18
3.1 DATE ABSOLUTE . 18
3.2 GRAFICE .. 19
3.3 COMENTARII 19
4. ANALIZA VENITURI DIN PROPRIETATI PENTRU TOATE TARILE EU27 ... 19
4.1 DATE ABSOLUTE .. 19
4.2 INDICI CU BAZA FIXA 20
4.3 INDICI CU BAZA IN LANT .. 20
4.4 PONDERI DIN TOTAL 20
4.5 GRAFICE .. 21
4.6 COMENTARII 22


Extras din proiect Cum descarc?

PREZENTARE GENERALA
Belgia este situata pe frontiera ce divide Europa germanica de Europa latina iar cele doua mari regiuni ale tarii marcheaza acest lucru. Regiunea de limba neerlandeza Flandra, situata in jumatatea de nord a tarii, are 58% din populatie iar regiunea de limba franceza Valonia, situata in jumatatea de sud, are 32% din populatie. Regiunea Capitalei Bruxelles, oficial bilingva, este o enclava majoritar francofona situata in Regiunea Flamanda, dar in apropiere de frontiera cu regiunea valona si are 10% din populatie. O mica comunitate germanofona exista in estul Valoniei. Diversitatea lingvistica si conflictele politice si culturale asociate acesteia sunt reflectate in istoria politica si in sistemul complex de guvernare[1]
Numele de ,,Belgia" provine din Gallia Belgica, numele unei provincii romane din nordul
Galiei care, inainte de invazia romana, din 100 i.e.n., era locuita de Belgae, un amestec de populatii celtice si germanice. O migratie treptata a francilor germanici in secolul al V-lea a adus zona sub dominatia regilor merovingieni. Dupa campaniile din 1794 din cadrul Razboaielor
Revolutiei Franceze, Tarile de Jos - inclusiv teritoriile care nu fusesera vreodata sub dominatie
Habsburgica, cum ar fi Principatul Eclesiastic de Liege - au fost anexate de Prima Republica
Franceza, punand capat dominatiei austriece in regiune. Reunificarea Tarilor de Jos sub numele de Regatul Unit al Tarilor de Jos a avut loc dupa dezmembrarea Primului Imperiu Francez in 1815. Economia Belgiei si infrastructura de transport sunt puternic integrate cu cele a Europei de Vest.
Pozitionarea tarii in centrul unei regiuni puternic industrializate fac ca Belgia sa fie una dintre primele zece tari in clasamentul comertului international. Economia este caracterizata de o forta de munca foarte productiva, un PIB ridicat si exporturi importante[1]. Principalele produse de import sunt: alimente, echipamente industriale, produse petroliere si chimice, diamante brute, imbracaminte si accesorii si textile. Principalele produse de export sunt automobilele, produse alimentare, otel, produse petroliere, mase plastice, textile, diamante finisate.
Economia este puternic orientata spre sectorul serviciilor, dar prezinta diferente regionale importante intre Flandra, regiunea mai dinamica, si Valonia, regiune aflata intr-o perioada postindustriala afectata de dezafectarea industriilor traditionale. Ca unul dintre membrii fondatori ai Uniunii Europene, Belgia sprijina integrarea economica europeana si politici de economie deschisa. In 1999, Belgia a adoptat moneda EURO care a inlocuit francul belgian definitiv in 2002. Din 1922 Belgia si Luxemburgul formeaza o zona economica comuna, iar din 1944 aceste tari fac parte din zona economica Benelux.
Belgia a fost prima tara din Europa Continentala care a trecut printr-o perioada de revolutie industriala la inceputul secolului XIX. Pana la jumatatea secolului XX regiunea miniera si metalurgica valona din jurul oraselor Liege si Charleroi s-a dezvoltat puternic, in timp ce Flandra a ramas preponderent o regiune agrara. Dupa cel de al doilea razboi mondial Ghent si Anvers sau dezvoltat datorita industriei petrochimice si a activitatilor portuare. Anii 1970 au reprezentat o perioada de receseie datorita crizelor petroliere si a declinului industriei metalurgice. Politicile
economice mai liberale din Flandra au facut ca centrul economic al tarii sa se deplaseze spre nord fiind concentrat actualmente in regiunea Bruxelles-Louvain-Anvers-Ghent.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza bugetului Belgiei intre anii 2000 - 2019.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!