Desfășurarea procesului bugetar la primăria Lozna

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1: Organizarea si functionarea Primariei comunei Lozna ..2
1.1. Scurt istoric ..2
1.2. Obiect de activitate ..3
1.3. Organizarea interna ..4
1.4. Functionalitatea . 17
1.5. Structura de personal .. 17
1.6. Relatii cu exteriorul 22
1.7. Structura si evolutia principalelor venituri si cheltuieli realizate la Primaria Lozna in perioada 2013-2015 .. 24
CAPITOLUL 2: Elaborarea si aprobarea proiectului bugetului local . 35
2.1. Tehnici utilizate in fundamentarea indicatorilor de venituri ai bugetului local 35
2.2. Tehnici utilizate in fundamentarea indicatorilor de cheltuieli ai bugetului local .. 41
2.3. Fluxuri informationale generate de elaborarea si aprobarea bugetului local 51
CAPITOLUL 3: Executia si incheierea executiei bugetului local .. 52
3.1. Incasarea veniturilor bugetare (modalitati tehnice, termene de plata, fluxuri informationale) . 52
3.2. Finantarea cheltuielilor din bugetele locale (modalitati tehnice, fluxuri informationale) . 55
3.3. Lucrari generate de incheierea executiei bugetare ... 60
3.4. Fluxuri informationale generate de executia bugetului local ... 65
Bibliografie .. 70


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1: Organizarea si functionarea Primariei comunei Lozna
1.1. Scurt istoric
Lozna este o comuna din judetul Botosani, fiind situata la 50 km distanta fata de resedinta de judet si la circa 12 km distanta de Municipiul Dorohoi, pe DJ 291B care strabate teritoriul comunei aproximativ de la est la vest spre comuna Dersca. Teritoriul prezentat are urmatoarele comune ca vecini: nord - comuna Dersca, nord-est si est - comuna Sendriceni, sud - comuna Varfu Campului, vest - comuna Candesti. Pozitia comunei este favorabila unei bune legaturi cu zonele inconjuratoarele polarizate de municipiile Dorohoi, Botosani, Suceava si orasul Siret cu punctul vamal catre Ucraina.
Teritoriul comunei Lozna a oferit conditii geografice care au atras elementul uman din timpuri vechi. Astfel, padurile larg raspandite, folosite pentru material de constructie, relieful cu altitudini nu prea mari, prezenta terenului agricol in cadrul comunei, conditiile de clima, prezenta suprafetelor de apa, posibilitatile de adaposturi in caz de pericol au constituit factori favorabili de locuire.
Date demografice:
Suprafata: 2363 ha
Intravilan: 394 ha
Extravilan: 1969 ha
Populatie: 1890
Gospodarii: 1154
Nr. locuinte: 757
Nr. gradinite: 2
Nr. scoli: 2
In ceea ce priveste vechimea asezarilor omenesti in acest tinut la contactul dintre padure si podis se constata cu certitudine ca satele comunei Lozna fac parte din categoria celor mai vechi sate din Podisul Sucevei. Aceasta afirmatie se intemeiaza pe descoperirea de la Lozna, punctul numit ,,La Turbarie" a unei asezari in aer liber care dateaza din paleoliticul superior, asezare in care convetuirea s-a desfasurat pe traseele din lungul raurilor. Din perioada neoliticului dezvoltat, exista descoperiri apartinand culturii Cucuteni faza A - B in punctele subtioc.
La Rachiti, de pe teritoriul satului Lozna din perioada secolelor IV -  V dateaza asezarea de la Lozna, punctul ,,La Turbarie", locuitorii ei fiind purtatorii culturii materiale
Santana de Mures - Cerniahov. (N. Zaharia in lucrarea: Asezarii din Moldova de la paleolitic pana in secolul al XVIII).
Resturile arheologice descoperite dovedesc existenta asezarilor omenesti in acest teritoriu inca din paleoliticul superior si demonstraza ca spatiul pe care se intinde astazi comuna Lozna a fost locuit intr-o neintrerupta continuitate, strabatand toate oranduirile sociale existente pe teritoriul patriei noastre.
O intinsa asezare circa 2,5 ha datand din secolele VII -  VIII dupa Cristos a fost descoperita in punctul ,,La Ocoale", in urma sondajelor arheologice efectuate in perioada 1963 -  1964 fiind descoperite cinci locuinte de tip bordei de forma rectangulara cu colturile usor rotunjite, cuptoare si gropi pentru provizii. Analizand resturile arheologice a condus la concluzia ca asezarea apartinea unei comunitati umane sedentare strans legate de agricultura, cresterea vitelor si mestesuguri (Paunescu, Alex -  Repertoriul arheologic al judetului Botosani, 1976).
In punctul ,,La Turbarie" de pe teritoriul satului Lozna s-a descoperit un gratar de silex si fragmente ceramice, un depozit de unelte agricole, de fierarie si arme din cea de-a doua epoca a fierului, posibil secolul II - I inainte de Cristos , depozit compus din peste 50 piese de fier intregi si fragmentate, un bogat material faunistic (cranii de cerb, mistreti si caine, un corn de bou etc.). In acelasi punct, in anul 1952 cu ocazia saparii canalului pentru drenarea apelor din turbarie, s-au descoperit diferite constructii in forma unor platforme de lemn, similare constructiilor din regiunile mlastinoase ale Pripetului.
La 1899 -  1900 comuna Lozna avea in componenta sa satele: Calinesti, Lozna, Rusi -  Strateniul de astazi, Talpa cu resedinta primariei in satul Lozna cu 411 familii si 1618 suflete.
In anul 1968 comuna Lozna a fost desfiintata si alipita comunei Dersca, perioada care a durat pana in anul 2003, cand a fost reinfiintata comuna Lozna prin reorganizarea comunei Dersca.


Fisiere în arhivă (1):

  • Desfasurarea procesului bugetar la primaria Lozna.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

-  Stefura A. Gabriel, Proces bugetar public, Editia a II-a, Editura Universitatii ,,Alexandru Ioan Cuza", Iasi, 2009
-  Vacarel Iulian si colectivul, Finante publice, Editia a V-a, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 2006
-  http://www.loznabotosani.ro/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!