Propunere politică publică agricultură

Extras din proiect Cum descarc?

I. PREZENTAREA DOMENIULUI 
Agricultura este ramura a productiei materiale, in care , cu ajutorul plantelor verzi si sub actiunea diriguitoare a omului are loc transformarea energiei cinetice a soarelui in energie potentiala-materia organica, singura forma de energie accesibila organismului omenesc si animal; este ramura de baza a economiei nationale prin care se asigura produse elementare si materii prime pentru industria bunurilor de larg consum. Prin urmare:
a) ca ramura a productiei materiale, aparitia si dezvoltarea agriculturii(ca si a industriei constructiei transporturilor) este conditionata de mersul procesului de diviziune sociala a muncii.
b)prin participarea omului la procesul de productie, agricultura se deosebeste de natura unde-deasemenea - are loc acumularea de energie cinetica solara cu ajutorul plantelor verzi .
c) transformarea enrgiei cinetice solare in energie potentiala sub forma de materie organica , sub influenta transformatoare a plantelor verzi deosebeste- fundamental- agricultura de industrie si de alte ramuri ale productiei materiale.
Agricultura a fost si ramane principala - poate chiar unica- sursa de alimente pentru omenire in continua crestere , mai ales in conditiile exploziei demografice din tarile mai sarace. Incidenta acesteia cu criza alimentara mondiala nu face altceva decat sa sporeasca eforturile tuturor statelor lumii in dezvoltarea mai accelerata a agriculturii, pentru a lichida marile decalaje de consum alimentar si pentru a asigura conditii omenesti de trai tuturor locuitorilor Terrei . Ori, cu toate progresele de pana acum , dupa ultimele aprecieri ale F.A.O , chiar in cele mai bune perioade agricole, circa 500 mil de persoane sufera de foame si malnutritie cronica.
Tipuri de agricultura:
- Agricultura traditionala sau familiala o gasim raspandita in mai multe parti ale globului iar in Romania este din nou practicata in toate zonele ecologice.Acest sistem de agricultura foloseste munca manuala si energia animala pe suprafete mici de teren alaturi de fertilizarea naturala sau chimica si rotatia simpla a culturilor.
- Agricultura conventionala are la baza realizarile stiintei si tehnicii,dezvoltarea industriei .
-Agricultura intensiva sau industriala reprezinta sistemul suprafetelor mari de teren ,dotata cu o mecanizare diversificata de inalt nivel tehnic ,ea este prezenta in statele dezvoltate fiind de mare randament.
-Agricultura organica are un rol important in productia mondiala de alimente care nu poate fi un inlocuitor al subtantelor agrochimice in conditiile cresterii populatiei lumii.Este un sistem de manegemnt de productie care amelioreaza si promoveaza sanatatea agro-sistemului ,biodiversitatea ,activitatea biologica a solului.
-Agricultura durabila (sustenabila) realizaeaza o armonioasa imbinare a tuturor componentelor tehnologice:lucrarile solului,rotatia culturilor,fertilizarea,irigare,combaterea bolilor si daunatorilor inclusiv prin metode biologice,cresterea animalelor fara afectarea mediului inconurator.
1.1 Evolutii si mutatii in agricultura Romaniei
Agricultura tarii noastre a strabatut etape istorice si regimuri politice care au determinat evolutii nefavorabile si contradictorii in structura proprietatii , in modul de organizare, cu impact negativ asupra productiei si a performantei economice .
Romania era inainte de razboi o tara agrara, cu industrie in formare si cu agricultura predominant de subzistenta . Caracterul autarhic al economiei agricole care se integra greu in ansamblul economiei nationale, se datora gradului ridicat de dispersare si faramitare a proprietatii , rezultat dupa reforma agrara din 1923, si nivelului scazut de mecanizare si intensificare. Reforma agrara din 1945 a faramitat si mai mult proprietatea asupra pamantului, expropriindu-se 1909 mii hectare de teren agricol.


Fisiere în arhivă (1):

  • Propunere politica public agricultura.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!