Raport privind practica de producție petrecută în cadrul agenției de stat pentru proprietate intelectuală

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 2
I. CARACTERISTICA GENERALA A STRUCTURII SI ORGANIZARII ACTIVITATII INSTITUTIEI 4
II. SISTEMUL MANAGERIAL AL INSTITUTIEI 7
III. ANALIZA INDICATORILOR FINANCIARI A INSTITUTIEI 11
IV. ANALIZA ACTIVITATII ECONOMICE EXTERNE A INSTITUTIEI 15
4.1. Functiile departamentului de relatii externe a institutiei 15
4.2. Studierea modalitatilor/ mijloacelor de comunicare cu partenerii straini 15
4.3 Analiza serviciilor acordate pe plan international si a relatiilor internationale 15
V. CONTINUTUL TEMELOR IN CADRUL PRACTICII DE PRODUCTIE IN MINISTERE, DEPARTAMENTE, ORGANIZATII ECONOMICE, REPREZENTANTE, IN PROIECTE INTERNATIONALE 28
CONCLUZII SI RECOMANDARI 31


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Urmarind scopul consolidarii cunostintelor teoretice acumulate in decursul primilor 2 ani de studii universitare si obtinerii unor abilitati practice in formarea profesionala in domeniul Relatiilor Economice Internationale se desfasoara practica de productie la intreprinderile, organizatiile si institutiile Republicii Moldova.
In sine practica de productie include de asemenea formarea abilitatilor profesionale necesare pentru desfasurarea activitatii in domeniul Relatiilor Economice Internationale.
Obiectivul de baza al practicii este de a familiariza studentii cu mediul economic, in general, si cel al REI dar si dezvoltarea capacitatilor analitice si de cercetare stiintifica a studentilor -  practicanti.
Sarcinile de baza ale practicii de productie sunt:
-  Dezvoltarea competentelor si abilitatilor creative a studentilor;
-  Consolidarea cunostintelor teoretice ale studentilor in domeniul EMREI;
-  Formarea la studenti a insusirilor practice in domeniul activitatii economice externe a Republicii Moldova;
-  Insusirea metodelor, procedeelor de lucru ale managerilor si functionarilor structurilor respective;
-  Insusirea activitatii financiare a institutiilor din Republica Moldova.
In acest scop, informatia ce urmeaza a fi redata in acest raport tinde sa sintetizeze cunostintele acumulate in procesul activ de practica la Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala, raportata fiind la sarcinile si obiectivele de baza ale practicii de productie. Am optat pentru aceasta institutie dat fiind faptul ca detine un spectru larg de servicii pe care le acorda in mod profesionist atit la nivel national cit si international. Mai mult decit atit, Agentia de Stat pentru Proprietate Intelectuala are un arsenal imens de tratate si acorduri internationale, regionale si multilaterale, ceea ce reprezinta si directia mea de formare profesionala in Relatii Economice Internationale.
In sine, practica de productie, ce are ca durata 4 saptamini de activitate tinde sa creeze noi abilitati practice in formarea studentului ca bun profesionist in domeniul Relatiilor Economice Internationale. De asemenea, studentul practicant are ocazia sa se familiarizeze cu diverse acte normative si legale la nivel practic si mai mult decit atit, are oportunitatea de a face networking cu specialisti din domeniul sau profesional, preluind experienta de la acestia. 
Astfel, setind de la bun inceput obiectivele si scopul practicii de producere, se reuseste a obtine, in opinia mea, un rezultat remarcabil dar si un intreg arsenal de noi cunostinte.
I. CARACTERISTICA GENERALA A STRUCTURII SI ORGANIZARII ACTIVITATII INSTITUTIEI
Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI) este o institutie publica aflata in subordinea Guvernului, responsabila de promovarea si realizarea activitatilor in domeniul protectiei juridice a proprietatii intelectuale privind drepturile de proprietate industriala, dreptul de autor si drepturile conexe. AGEPI isi desfasoara activitatea pe principiile autogestiunii si autofinantarii; are statut de persoana juridica cu sediul in municipiul Chisinau, oficiala, o denumire prescurtata in limba de stat si o stampila cu Stema de Stat a Republicii Moldova.
Din scurt istoricul institutiei, din momentul in care Republica Moldova si-a obtinut independenta, a fost necesara crearea unei institutii cu un cadru juridic delimitat in domeniul Proprietatii Intelectuale. 
Astfel, la 25 noiembrie 1991, primul presedinte al Republicii Moldova Mircea Snegur semneaza Decretul nr.238 cu privire la Agentia de Stat pentru Drepturile de Autor(ADA), aflata in subordinea Guvernului si care are scopul sa asigure protectia si interesele legale ale autorilor de opere literare, stiintifice, de arta, inclusiv a drepturilor conexe. 
In acelasi context, la 25 mai 1992 prin decretul Presedintelui RM nr.120 a fost fondata Agentia de Stat pentru Protectia Proprietatii Industriale pe linga Ministerul Economiei si Finantelor al RM, a carui obiectiv principal consta in protejarea, din punct de vedere juridic a proprietatii industriale pe teritoriul Republicii Moldova. In anul 1995, in temeiul art.37 al Legii nr.461/18.05.1995 Agentia de Stat pentru Protectia Proprietatii Industriale a obtinut statutul de intreprindere de stat in subordinea Guvernului prin HG nr.743 din 31.12.1996. Conform Hotararii Guvernului nr. 595 din 8 septembrie 1992 cu privire la aprobarea regulamentului Agentiei de Stat pentru Protectia Proprietatii Industriale a Republicii Moldova, s-a aprobat lista statelor de functii si din aceasta data a inceput activitatea propriu-zisa a Agentiei. 
Scopul 
Agentia de Stat pentru Proprietate Intelectuala are drept scop acordarea protectiei juridice obicetelor de proprietate intelectuala si dezvoltarea relatiilor de colaborare si cooperare cu institutiile de profil din alte state. Acest fapt reiese ireversibil din activitatea propriu-zisa a Agentiei.
Sarcini si obiective
Agentia de Stat pentru Proprietate Intelectuala are urmatoarele sarcini si obiective:
-  planifica din punct de vedere strategic si implementeaza obiectivele de dezvoltare a sistemului national de proprietate intelectuala;
-  organizeaza si gestioneaza functionarea sistemului national de proprietate intelectuala in conformitate cu legislatia Republicii Moldova si cu tratatele internationale la care Republica 
Moldova este parte;


Fisiere în arhivă (1):

  • Raport privind practica de productie petrecuta in cadrul agentiei de stat pentru proprietate intelectuala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. http://agepi.gov.md/ro/about
2. https://dcfta.md/agentia-de-stat-pentru-proprietatea-intelectuala-agepi
3. Culegere de documente, Agentia de Stat pentru Proprietate Intelectuala, Chisinau 1993
4. 25 de file din istoria Sistemului national de proprietate intelectuala , Chisinau 2017
5. Agentia de Stat pentru Proprietate Intelectuala a Republicii Moldova, 20 ani, Chisinau 2013
6. Raportul anual 2016 elaborat de catre AGEPI
7. Raportul anual 2017 elaborat de catre AGEPI


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!