Strategia de dezvoltare a serviciilor de sănătate în Municipiul București 2020-2025

Cuprins proiect Cum descarc?

I.Introducere 4
II.Analiza PEST 8
III.Componentele strategiei 10
Misiunea 10
Viziunea 10
Prioritati 10
Obiective 10
IV.Plan de implementare 13
V.Bibliografie 16


Extras din proiect Cum descarc?

I. Introducere
Strategia de dezvoltare a serviciilor de sanatate in Municipiul Bucuresti, constituie documentul intern principal de planificare strategica pe termen scurt, mediu si lung, care cuprinde obiectivele de dezvoltare si stabileste masurile si actiunile prioritare pentru atingerea acestor obiective.
Descrierea comunitatii
Municipiul Bucuresti in ansamblul sau, fiind cel mai mare oras al tarii, este individualizat de cateva elemente -  are cel mai mare numar de beneficiari potentiali pentru serviciile de sanatate, cea mai mare concentrare de unitati medicale, dar si cele mai mari bugete locale destinate investitiilor in infrastructura medicala. Este, de asemenea, principalul loc de destinatie pentru accesul la numeroase specialitati medicale, preluand pacienti de pe tot cuprinsul tarii. Din motive istorice, infrastructura medicala din Bucuresti nu a fost construita pentru locuitorii orasului, in permanenta crestere, ci pentru a deservi o mare parte a teritoriului
Descrierea actuala a serviciilor
Domeniul sanatatii se confrunta de ani de zile cu probleme foarte serioase: subfinantare, cladiri vechi, deficit de personal, probleme salariale, echipamente medicale depasite din punct de vedere al tehnologiei, si toate acestea in conditiile in care progresele in medicina se petrec cu viteza foarte mare, tehnologia medicala isi pierde rapid performantele, necesitatile pacientilor devin din ce in ce mai complexe raportat la gravitatea afectiunilor, regulile de functionare a spitalelor sunt din ce in ce in ce mai stricte, specializarile medicale s-au diversificat.
Sistemul de sanatate romanesc se bazeaza pe asigurarile sociale de sanatate, care coexista cu interventiile de sanatate publica si furnizarea privata de servicii. Per total, cheltuielile de sanatate au variat intre 5% si 5,5% din PIB in ultimii 10 ani, cu 80% din total provenind din surse publice, in special asigurarile sociale de sanatate, si 20% cheltuieli private. Nivelul de cheltuieli plaseaza Romania la sfarsitul clasamentului UE-28, fiind semnificativ mai mic decat media UE de 8,4% din PIB.
Institutii publice ce se ocupa
cu gestionarea problemelor de sanatate
Principalele institutii publice implicate in managementul sistemului sanitar sunt Ministerul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Institutul National de Sanatate Publica, Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale si Autoritatea Nationala pentru Managementul Calitatii in Sanatate.
Ministerul Sanatatii este in principal responsabil pentru elaborarea strategiei si reglementarea sectorului, insa pastreaza responsabilitati semnificative si in furnizarea si finantarea serviciilor. In acest scop, el conduce 53 de spitale, serviciul de ambulanta, serviciile de urgente medicale si implementeaza 15 programe nationale de sanatate publica. MS finanteaza si o parte semnificativa din investitiile in spitale publice. La nivel judetean, MS are 42 de directii judetene de sanatate (inclusiv in municipiul Bucuresti).
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate este unicul platitor pe piata asigurarilor sociale de sanatate. Ea coordoneaza 42 de case judetene de asigurari de sanatate (inclusiv orasul Bucuresti) si casa de asigurari pentru angajatii din aparare, ordine publica, siguranta nationala si justitie. CNAS este o institutie autonoma aflata sub coordonarea MS. Seful CNAS este numit de catre Primul-ministru.
Institutul National de Sanatate Publica este responsabil pentru dezvoltarea si implementarea politicilor de sanatate publica. El joaca un rol important in supravegherea si controlul epidemiologic si in promovarea sanatatii. Este subordonat MS.
Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale este organismul de reglementare si autorizare pentru medicamente si dispozitive medicale. Implementeaza sistemele de farmacovigilenta si evaluare a tehnologilor medicale pentru medicamente. Este subordonat MS.
Autoritatea Nationala pentru Managementul Calitatii in Sanatate este responsabila pentru dezvoltarea si implementarea standardelor de acreditare aplicabile tuturor furnizorilor de servicii. Este subordonata Guvernului.


Fisiere în arhivă (2):

  • Strategia de dezvoltare a serviciilor de sanatate in Municipiul Bucuresti 2020-2025.docx
  • Strategia de dezvoltare a serviciilor de sanatate in Municipiul Bucuresti 2020-2025.pptx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. http://www.ms.ro/
(site accesat ultima data pe 10 ianuarie 2021)
2. https://assmb.ro/
(site accesat ultima data pe 12 ianuarie 2021)


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!