Studiu privind datoria publică în perioada 2009-2018 în România

Extras din proiect Cum descarc?

Datoria publica
Datoria publica reprezinta totalitatea obligatiilor financiare interne si externe alestatului, la un moment dat, provenind din imprumuturi contractate direct sau garantate de Guvern, prin Ministerul Finantelor Publice, sau de autoritatile administratiei publice locale de la diversi creditori , persoane fizice sau juridice rezidente sau nerezidente in Romania.Obligatiile reprezinta angajamentele care decurg din contractarea imprumuturilor, si anume: rambursarea imprumutului, plata dobanzilor, a comisioanelor, a unor avantaje specialeacordate creditorilor.
Datoria publica se stabileste si se gestioneaza in mod distinct pe cele doua forme ale ei: datoria publica guvernamentala si datoriapublica locala.
DATORIA PUBLICA GUVERNAMENTALA = parte din datoriapublica, care reprezinta totalitatea obligatiilor financiare interne si externe ale statului, la un moment dat, provenind din imprumuturile contractate direct sau garantate de Guvern, prin Ministerul Finantelor Publice, innumele Romaniei, de pe pietele financiare.
DATORIA PUBLICA LOCALA =parte dindatoriapublica, care reprezinta totalitateaobligatiilor financiare interne si externe ale autoritatilor administratiei publice locale, la unmoment dat, provenind din imprumuturi contractate direct sau garantate de acestea de pe pietele financiare.
Romania 2009
La 31 decembrie 2009 soldul datoriei externe totaliya 81,2 miliarde euro, in crestere cu 12,3 la suta fata de finele anului precedent, pe fondul intrarilor nete de capital, ce au insumat peste 7 miliarde euroin perioada analizata.
Structura pe valute a datoriei externe reflecta faptul ca moneda euro detinea ponderea majorata (62,8 la suta), urmata de dolarul SUA (5,7 la suta) si alte valute (31,5 la suta), in timp ce compozitia rezervei valutare la sfarsitul anului 2009 era moneda euro (62,9 la suta), dolarul SUA (29,4 la suta) si alte valute (7,7 la suta).
Datoria externa pe termen mediu si lung a totalizat 65816 milioane eurola finalul anului 2009, cu 27,2 la suta mai mlt fata de 2008, ca urmare a intrarilor nete de 13900 milioane euro, a influentelor din variatia cursului de schimb EUR/USD (546 milioane euro) si a unor conversii de datorie in investitii directe (392 milioane euro). Structura pe creditori a datoriei externe pe termen mediu si lung releva faptul casursele private au detinut 75,9 la suta (in scadere cu 10,9 puncte procentuale fata de anul precedent), iar creditorii oficiali 24,1 lasuta. Dinte sursele private, 75,4 la suta erau banci, 18,7 la suta companii straine si alte institutii financiare, iar 5,9 la suta investitii de portofoliu.


Fisiere în arhivă (1):

  • Studiu privind datoria publica in perioada 2009-2018 in Romania.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

http://www.bnro.ro/PublicationDocuments.aspx?icid=6843
http://www.economica.net/datoria-externa-a-romaniei-a-ajuns-la-nivelul-minim-al-ultimilor-cinci-ani_116344.html#ixzz4iGlduDFe
http://data.worldbank.org
http://www.ecb.europa.eu/home/html/index.en.html
http://www.rfi.ro/articol/stiri/economie/top-20-cele-mai-datoare-tari-lume


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!