Proiecte pentru domeniul Agronomie

doc

Legea Generala a Sigurantei Alimentului

Conform definitiei Parlamentului European si Consiliului (CE) nr. 178/2002, ,,alimentul"(sau ,,produsul alimentar") reprezinta orice produs sau substanta, indiferent daca este prelucrata, partial prelucrata sau neprelucrata, destinata sau prevazuta in mod rezonabil a fi ingerata de oameni. ,,Alimentele" includ bauturile, guma de mestecat si orice substanta, inclusiv apa, incorporata in mod intentionat in alimente in timpul producerii, prepararii sau tratarii lor. ,,Alimentele" nu includ: hrana animalelor; animalele vii, in afara cazurilor in care ele sunt pregatite pentr... vezi detalii

doc

Proiect de Cercetare in Domeniul Tehnologiei de Obtinere a unui Aliment Functional din Iaurt cu L-Carnitina

CAP.1 PRODUSELE ALIMENTARE- GENERALITATI Piata produselor alimentare cunoaste o intensa innoire si diversificare pusa pe seama satisfacerii dorintelor, preferintelor, necesitatilor si exigentelor tot mai mari ale consumatorilor. Realizarile din domeniul alimentar se inscriu pe o coordonata ascendenta, asistand in ultimele decenii la o evolutie spectaculoasa. in ultimele decenii s-a produs pe plan mondial o explozie sortimentala a bunurilor de consum alimentar asociata pe plan cantitativ cu schimbari ponderale intre diferite grupe. Aceasta explozie sortimentala a generat o data cu aparitia... vezi detalii

doc

Tehnici Culinare - Pensiunea Katharina

Cazare in Zona Bran Moeciu cu posibilitati de pensiune completa la Restaurantu traditional specific zonei Bran - Moeciu, pensiunea Katharina, este locul de cazare unde veti gasi linistea si intimitatea de care aveti nevoie. Pensiunea dispune de o capacitate de cazare de 33 locuri (camere de lux 24 metri patrati), din care: - camere cu pat dublu, baie proprie si balcon. - camere triple, baie, balcon Filmul cu Pensiunea Katharina Bran http://www.youtube.com/watch?v=frxFAu1868s Conditiile de cazare sunt la cel mai inalt nivel calitativ. Interioarele frumos lambrisate, camerele mari si lu... vezi detalii

doc

Implementarea Sistemului HACCP la SC Damona SRL

INTRODUCERE Omul a fost preocupat din cele mai vechi timpuri de asigurarea hranei zilnice care sa-i permita supravietuirea, activitatea cotidiana si perpetuarea speciei. Pe masura ce a fost constient de multiplele nevoi pe care le are organismul omul a cautat sa-si imbunatateasca si sa-si diversifice alimentatia apeland la resursele naturale animale si vegetale. Alimentatia reprezinta procesul prin care sunt introduse in organism substantele de care acesta are nevoie in vederea cresterii, dezvoltarii, desfasurarii proceselor vitale si furnizarii de energie. Alimentatia a evoluat odata c... vezi detalii

doc

Rasele de Porcine

CAPITOLUL I 1.1. IMPORTANTA ECONOMICA SI SOCIALA A CRESTERII PORCINELOR IN ROMANIA Intre ramurile zootehnice,cresterea porcinelor ocupa locul al II-lea dupa specia bovine. Produsul principal care se obtine de la porcine este carnea,mult solicitata si apreciata de consumatori,datorita valorii ei hranitoare,suculentei si fragezimii,usurintei cu care se prepara intr-un bogat sortiment de preparate culinare,posibilitatii de conservare sub diferite forme si pe timp indelungat,etc. Prin continutul sau superior de proteine si grasimi,valoarea sa energetica(exprimata in Kcal/kg) este superioara... vezi detalii

doc

Intreprinderea si Mediul in Care isi Desfasoara Activitatea

Ca agent economic, intreprinderea (firma) isi orienteaza si desfasoara activitatea sub impactul conditiilor concrete ale mediului sau ambiant. Intreprinderea indeplineste obiectivele proprii in mod independent dar, totodata, realizeaza un schimb de activitati cu alte intreprinderi si, pe aceasta baza, contribuie la miscarea procesului de ansamblu a productiei sociale. Ansamblul conditiilor de natura eterogena care exercita influenta asupra modului in care intreprinderea isi realizeaza obiectivele proprii poarta numele de mediu ambiant . Acesta mai poate fi definit ca o retea de variabile e... vezi detalii

doc

Proiect Agrochimie

Capitolul 1 Chimizarea agriculturii in contextul societatii contemporane 1.1. Cai si mijloace de sporire a productiei agricole Agricultura este una dintre sursele principale care asigura un nivel de trai ridicat in orice societate moderna. Realizare obiectivelor agriculturii, de sporire a prodcutiei vegetale, astfel ca in viitorul apropiat, anual, sa se realizeze in tara noastra o productie de cereale de 27-28 milioane tone, implica practicarea unei agriculturi intensive. Caile tehnice de care dispune agricultura pentru cresterea productiei agicole sunt: 1. Extinderea suprafetelor de t... vezi detalii

docx

Controlul Calitatii Semiconservelor din Carne

I.SEMICONSERVE DIN SUNCA (PULPA, SPATA, COTLET) Semiconservele din carne sunt produse ambulate in recipient metalice, ermetic inchise, care au fost supuse unui tratament termic (pasteurzare) la temperature de 75 - 80oC, se asigura distrugerea formelor vegetative ale florei microbiene din continut. Aceste produse se depoziteaza numai in conditii de refrigerare (0 - 4oC) si pot fi pastrate maximum 9 luni. 1.1 Controlul procesarii semiconservelor din carne Tehnologia de fabricare a semiconservelor din carne cuprinde urmatoarele etape:receptia carnii materie prima; transarea; dezosarea si a... vezi detalii

doc, pptx

Tehnica de Obtinere si Valorificare a Usturoiului de Toamna

Introducere Avand denumirea in latina Allium sativum, usturoiul este o planta originara din Asia Centrala si provine din Allium longicuspis iar in prezent se speculeaza ca exista doua centre secundare de diferentiere, China si bazinul Marii Mediterane. Era cultivat pe suprafete considerabile si utilizat in alimentatie inca din antichitate de catre popoarele dezvoltate, precum egiptenii, grecii si romanii [1]. In imperiul roman era consumat de populatia saraca, dar se regasea si in alimentatia de baza a soldatilor, crezandu-se ca usturoiul le da acestora putere si curaj. Si despre cei ce co... vezi detalii

doc

Contaminarea cu Staniu in Produse Cerealiere

Prezenta lucrare se refera la contaminarea cu staniu in cereale si produse cerealiere. Lucrarea este un studiu bibliografic, bazat pe cercetarile lui C. D. NENITESCU, ADRIAN RIVIS precum si din revista Chemical Abstracts. Acest studiu cuprinde informatii de interes teoretic si aplicativ in viata, oferind detalii despre prezenta staniului in problemele referitoare la siguranta alimentelor. STAREA NATURALA Staniul este un metal cunoscut din cele mai vechi timpuri (sub forma de bronz) si se gaseste mai ales in natura sub forma de cositorit, principalul minereu folosit la obtinerea sa. Apro... vezi detalii

doc

Gem de Gutui

STUDIU DE LITERATURA 1.1Conservarea legumelor si fructelor Datorita compozitiei lor chimice, legumele si fructele sunt supuse alterarii. Factorii care pot provoca alterarea lor pot fi de natura fizica (caldura, lumina si umiditatea), chimica (oxigenul din aer) sau microbiologica (mucegaiuri, drojdii, bacterii). Factorii fizici provoaca alterarea incipienta a legumelor si fructelor, dar in acelasi timp pot grabi si intensifica alterarea microbiologica. Pentru a impiedica actiunea factorilor care produc alterarea legumelor si fructelor si pentru a le mari durata de pastrare, ele se conser... vezi detalii

doc

Metode de Combatere a Buruienilor in Cultura Plantelor de Camp

Cap.1. Argument Buruienile sunt definite in cultura de specialitate ca fiind plante straine intr-o cultura agricola, care produc pagube, cosumand apa si substantele nutritive din sol si care duc la scaderea recoltei. Pagubele produse de buruieni sunt urmatoarele: cresterea costurilor de productie, reducerea nivelului productiilor, deprecierea calitatii produselor agricole, intoxicatii produse animalelor, efecte negative asupra sanatatii oamenilor si sunt gazde pentru diferiti agenti patogeni. Realizarea unor productii agricole, care sa satisfaca nevoile de consum, dar si de calitate, est... vezi detalii

doc

Bauturi Racoritoare Carbogazoase - Stas 2567-78

Prezentul standard stabileste metodele de analiza specifice folosite pentru determinarea unor proprietati chimice ( aciditatea totala, bioxidul de carbon, benzoatul de sodiu,acidul clorhidric,ciclomatul de sodium),precum si metodele de analiza microbiologica (numar total de bacterii mezofile,bacterii coliforme,drojdii si mucegaiuri, proba incubarii la thermostat, metoda diferentierii microforei sporulate de microflora nesporulata) ale bauturilor racoritoare pasteurizate si nepasteurizate. Metodele de analiza folosite pentru determinarea celorlalte caracteristici, comune pentru mai multe gr... vezi detalii

ppt

Salaj - Agroturism

. Judetul salaj se afla inconjurat de 4 judete si are ca oras de resedinta la extremitatea nord vestica a Muntilor Meses: Zalaul; cu un cadru natural atractiv si frumoase obiective cultural artistice, cu multiple posibilitati de odihna si recreere: Defileul Somesului, Cheile Barcaului, apele minerale de la Bizusa, sau cele termale de la Boghis. Alte orase: Cehu Silvaniei, Jibou, Simleu Silvaniei. Relieful Este foarte variat, distingandu-se patru zone fizico- geografice: - muntoasa - depresionara - deluroasa - de campie 1.Zona muntoasa - in partea central-sudica cuprinde culmea... vezi detalii

doc

Studiu Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura

Capitolul 1 PREZENTAREA INSTITUIEI 1.1 Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, institutie publica de interes national din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, functioneaza in baza Hotararii Guvernului nr. 1194, privind organizarea, structura si functionarea ANPA Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura(ANPA) este autoritatea de management a Programului Operational in domeniul pescuitului si acvaculturii. Agentia are un numar maxim de 181 posturi, functionari publici si personal contractual si e... vezi detalii

Hopa sus!