Ambalaje si Design in Industria Alimentara

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I - INTRODUCERE
1. Mustarul. Notiuni generale 4
2. Mustar alb. Mustar negru.. 4
3. Istorie 8
4. Alegerea produsului 10
5. Brandul Bunica 10
6. Prezentare produs 13
5.1 Denumire produs 13
5.2 Utilitate produs 14
CAPITOLUL II - DESIGN PRODUS 14
1. Compozitia chimica 14
2. Proprietati 16
3. Nutrienti 16
4. Informatii nutritionale 16
5. Tehnologia de fabricare 17
CAPITOLUL III - DESIGN AMBALAJ 19
1. Culoarea predominanta a ambalajului 19
2. Materialele folosite la fabricarea ambalajului 19
3. Mod de ambalare, inchidere si etansare 20
4. Etichetare, transport 20
CAPITOLUL IV - CALITATEA DE PREZENTARE A VINULUI TAMAIOASA ROMANEASCA DE COTNARIIN COMPARATIE CU ALTI PRODUCATORI 21
1. Mustar dulce de la Bunica si Mustar dulce de la Mustardino 21
2. Mustar dulce de la Bunica si Mustar dulce de Tecuci 22
3. Alegerea produsului optim 23
CAPITOLUL VI - BIBLIOGRAFIE SELECTIVA 24


Extras din proiect Cum descarc?

Mustarul este unul din condimentele cele mai cunoscute s i mai populare.
Oferta de sortimente de mustar este nelimitata, el insotind preparate devenite
simboluri culinare pentru diverse tari.
crenwurstii, nici hamburgerii, nici carnatii, nici micii...'
Probabil ca nici tu nu iti poti inchipui fara mustar nici hot-dogul, nici
MUSTARUL. NOTIUNI GENERALE
Mustarul reprezinta specia de cultura Brassica negra din familia Cruciferae.
Mustarul este o planta raspandita la noi mai ales in Dobrogea si in regiunile de ses ale Munteniei.
Ca si caractere de recunoastere avem:
tulpina - este foarte ramificata, inalta de 100-150 m, acoperita cu peri, in partea interioara;
- frunzele inferioare se prezinta sub forma unui lob terminal mai mare, iar frunzele superioare sunt mai simple;
- semintele au forma sferica cu diametrul de 1-1,5 mm, greutatea fiind de 0,7-2 mg.
- florile sunt galbene cu 4 sepale, 4 petale galbene de 8 mm., 6 stamine dintre care 2 mai scurte , si ovar superior. Florile sunt grupate intr-un racem care se alungeste in timpul infloririi. Se deschid de jos in sus.
fructele sunt pastai cilindrice in mijlocul carora se dezvolta semintele de culoare brun-roscata, uneori aproape neagra;
Recoltarea mustarului se face cu cu combina, cand plantele sunt complet galbene , iar fructele sunt relativ uscate. Se recolteaza pe roua, deoarece in aceasta situatie nu se pierd semintele.
Dupa recoltare , semintele se lasa cu pleaba la uscat in incaperi mate si se lopateaza zilnic. Semintele se pastreaza cu grija, deoarece se incing usor.
Se cunosc trei variante de mustar:
- mustarul negru;
- mustarul alb;
- mustarul de Sareta.
1. Mustarul alb
SINAPIS ALBA
Alte nume: 
Franceza: Moutarde, Moutarde blanche; 
Germana: Weisser Senf Pfeffer;
Italiana: Senape biancha;
Spaniola: Mostaza silvestre.
Engleza: Mustard, White mustard seed
Sinapis alba
Partea folosita
Semintele (1 - 2 mm diametru). Desi este numit mustar alb, semintele sunt galbene, pana la cafeniu deschis. 
Familia de plante: Brassicaceae (familia verzei). 
Descrierea plantei si cultivare
Planta erbacee anuala. Varietatea alba (Brassicaceae alba) este rezistenta, crescand pana la 80 cm, cu tulpini paroase si frunze lobate. Florile galben-aprins produc pastai paroase, lungi de 2,5 - 5 cm, fiecare continand aproximativ 6 seminte.
Pastaile de mustar trebuiesc recoltate inainte de a exploda, adica atunci cand sunt aproape complet dezvoltate, dar nu coapte.
Descrierea condimentului
Semintele uscate nu au nici un fel de parfum, dar dupa ce sunt mestecate o vreme elibereaza un gust iute-patrunzator 
Genul Brassica include broccoli, varza, conopida, napii si ridichii. Familia mustarului mai include si plante cultivate pentru frunzele lor, cum ar fi voinicica, un numar de verdeturi orientale, precum si mustarul cultivat pentru frunze. 
Mustarul alb (Brassica alba sau Brassica hirta) are seminte rotunde, dure, de culoarea paiului. Pielita exterioara este decojita inainte de comercializare. Cu gustul sau mai ponderat si durabilitatea sa, este cel mai utilizat pentru a produce mustarul generic si pentru muraturi.
Semintele de mustar nu au nici o aroma; gustul lor este iute.
Intensitatea gustului: 5
Pregatire si depozitare
In majoritatea mirodeniilor pentru muraturi se includ semintele intregi. De asemenea, semintele se pot praji intregi, pentru a fi folosite in anumite mancaruri. Pudra de mustar este de obicei facuta din seminte de mustar alb si deseori numita faina de mustar. Cand este uscata, este la fel de lipsita de gust ca si amidonul alimentar - amestecat cu apa rece, devine iute dupa aproximativ 10 minute, cand o glucizida si o enzima au ocazia sa reactioneze chimic. Nu se foloseste apa fierbinte, pentru ca distruge enzima; nu se foloseste otet, pentru ca acesta opreste reactia chimica, impiedicand ca gustul sa se dezvolte complet. Odata ce s-au format uleiurile esentiale, se pot adauga alte ingrediente pentru a spori gustul: suc de struguri, suc de lamaie, bere, cidru sau vin, sare, ierburi, etc. 
Origine
Mustarul alb are probabil originea in zona Mediteranei, dar diverse varietati se cultiva in Europa de nord, centrala si de est. Specii inrudite sunt mustarul chinezesc (S. cernua sau Brassica cernua) si Eruca sativa (Brassica eruca), din Europa de sud si de est. 
Etimologie
Termenul german "Senf" este imprumutat din latinescul "sinapi", ca si denumirea englezeasca "senep" (prepararea mustarului a fost introdusa in Europa centrala si nordica de romani). Acelasi cuvant este gasit si in limba greaca "sinapi", dar originea acestuia nu este cunoscuta cu precizie (probabil egipteana).
Denumirile "mustar" in romana, "mustard" in engleza, "moutarde" in franceza si in alte limbi deriva din latinescul "mustum", care inseamna must. Desi astazi pasta de mustar este preparata mai ales din otet si vin, romanii foloseau mustul.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ambalaje si Design in Industria Alimentara.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!