Amenajamentul pastoral al pajiștilor permanente proprietate privată a Comunei Puiești, Județul Buzău

Extras din proiect Cum descarc?

In conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea si exploatarea pajistilor permanente si pentru modificarea si completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 267, din 13 mai 2013, obligatia intretinerii pajistilor revine utilizatorilor acestora, cu mentinerea categoriei de folosinta. 
In sensul prezentei ordonante, pajistile sunt reprezentate de suprafete agricole de pasuni si fanete, naturale sau cultivate, folosite pentru productia de iarba sau de alte plante erbacee furajere, care nu au fost incluse timp de cel putin 5 ani in sistemul de rotatie a culturilor si care sunt utilizate pentru pasunatul animalelor si producerea de furaje, cu respectarea bunelor conditii agricole si de mediu. 
1. Obiectivele amenajamentului
Aplicarea masurilor prevazute in Amenajamentul pastoral are ca scop valorificarea superioara a suprafetelor de pajisti prin sporirea productiei totale de masa verde si a calitatii acesteia, inclusiv prin asigurarea unui pasunat rational, in vederea cresterii eficientei economice a exploatarii animalelor, respectiv a efectivelor de bovine, ovine si caprine.
2. Situatia teritorial-administrativa
Comuna Puiesti, din judetul Buzau, este asezata in nordul Baraganului, respectiv in Campia Ramnicului, pe drumul judetean 202 ce uneste din orasul Ramnicu - Sarat spre comuna Ciorasti (jud. Vrancea). Este asezata in plina campie la distanta de 14 km (satul de resedinta - Puiestii de Jos) la est de orasul Ramnicu Sarat, de o parte si de alta a raului Ramnic, fiind la granita cu judetul Vrancea in nord.
Comuna este asezata de-a lungul raului Ramnic ce scalda teritoriul ei pe o distanta de aproximativ 8 km. Satele ce intra in componenta comunei sunt asezate de-a lungul drumului cel mat scurt dintre Cotul Carpatilor si Cotul Dunarii in apropiere de Galati, respectiv, punctul cu cea mai mare altitudine estica de orasul Ramnicul-Sarat.
Vecinii. Asezata in nord-estul judetului Buzau, comuna Puiesti se invecineaza si cu judetul Vrancea, astfel:
-  in nord se afla comunele Balesti si Sihlea (din judetul Vrancea),
-  nord-est comuna Ciorasti (din judetul Vrancea), 
-  in sud comuna Balta Alba, Boldu si Ghergheasa, 
-  in est comuna Valcelele, 
-  la vest comuna Ramnicelu.
Pozitia geografica a satelor fata de satul de resedinta. Comuna are o suprafata de 10.000 de hectare si intra in componenta sa urmatoarele sapte sate:
-  Puiestii de Jos, este satul de resedinta asezat in partea central-nordica a teritoriului comunei, la 14 km est de orasul Rm. Sarat pe malul stang al raului Ramnic;
-  Puiestii de Sus asezat tot pe malul stang al raului Ramnic in partea central-vestica a teritoriului comunei la distanta de doi km. vest de satul Puiestii de Jos, satul de resedinta;
-  Macrina, asezat pe malul drept al raului Ramnic, in partea central-vestica a teritoriului comunei;
-  Plopi, asezat pe malul drept al raului Ramnic in partea sud-vestica a teritoriului comunei.
-  Nicolesti, asezat pe malul drept al raului Ramnic in partea central-estica a teritoriului comunei;
-  Dascalesti, asezat pe malul drept al raului Ramnic in partea de est a comunei;
-  Lunca, asezat pe malul drept al raului Ramnic in partea sud-vestica a teritoriului comunei.


Fisiere în arhivă (1):

  • Amenajamentul pastoral al pajistilor permanente proprietate privata a Comunei Puiesti, Judetul Buzau.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!