Amenajarea Teritoriala a Municipiului Brasov

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Contextul natural si socio-economic al orasului Brasov
1.1. Localizare
1.2. Delimitare
1.3. Accesiblitate
1.4. Cadrul natural
1.5. Cadrul socio-economic al orasului Brasov
2. Resurse turistice
2.2. Resurse turistice naturale
2.3. Resurse turistice antropice
3. Analiza situatiei existente
3.1. Elemente de infrastructurI
3.2. Structuri turistice existente
3.3. Circulatia turisticI
3.4. Factori naturali de risc
3.5. Starea mediului natural
4. Etnografie si folclor
4.1. Etnografia zonei
4.2. Folclorul din zona
4.3. Portul popular
5. Obiceiuri si mituri in zona
6. Oportunitatea realizarii studiului
6.1. Trasee turistice
6.2. Harta turistica a zonei
6.3. Caile rutiere
6.4. Fonduri cinegetice, piscicole
7. Proiect de amenajare turistica
7.1. Puncte forte si puncte slabe al proiectului
7.2. Oportunitatea dezvoltarii agrementului in zona
7.3. Propuneri de amenajare turistica
7.4. Impactul socio-economic al proiectului
7.5. Riscuri potentiale privind implementarea proiectului
8. Evolutia previzibila a activitatii turistice
8.1. Servicii turistice
8.2. Gradul de penetrare pe piata
8.3. Estimarea gradului de ocupare a capacitatii de cazare
8.4. Segmentele de clientela
8.5. Politica tarifara
9. Analiza economico-financiara a proiectului
9.1. Evaluarea investitiilor
9.2. Venituri si cheltuieli din exploatarea structurilor turistice
9.3. Indicatori economici ai activitatii
9.4. Sinteza rezultatelor economice
10. Promovarea produsului turistic
10.1. Obiectivele actiunii de promovare
10.2. Campania publicitara
11. Concluzii
12. Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

1. CONTEXTUL NATURAL SI SOCIO-ECONOMIC AL ORASULUI BRASOV
1.1. Localizare
Brasov, capitala judetului cu acelasi nume, cu o populatie de 311.059 de locuitori, este situat in partea central-estica a Romaniei, la poalele varfului Tampa ( 967m), la 170 de kilometri de Bucuresti, capitala Romaniei. Drumul strabate Valea Prahovei, trecatoarea Predeal, astfel incat Brasovul este un oras situat la inaltime in Romania.
Teritoriul administrativ al orasului Brasov se incadreaza in partea sudica a depresiunii Brasovului, la contact cu rama muntoasa, respectiv cu fluxul intern al Carpatilor Orientali.
1.2. Delimitare
Situat intre 45?23'13" - 46?12'12" latitudine nordica si 24?6'11" longitudine estica. Intins pe o suprafata de 536.309 ha, judetul Brasov reprezinta 2,3 % din suprafata Romaniei.
1.3. Accesibilitate
Municipiul Brasov este accesibil cu automobilul/autobuzul sau cu trenul.
Acces rutier:
- dinspre Bucuresti pe E60 (168km);
- dinspre Pitesti pe DN73 / E574 (136km);
- dinspre Sibiu pe E68 (143km);
- dinspre Targu-Mures pe E60 (171km);
- dinspre BacIu pe E574 (179km);
- dinspre BuzIu pe DN10 (157km);
Acces feroviar:
Brasovul este un important nod feroviar, fiind situat intr-o zona turistica si economica foarte dezvoltata, deci poate fi accesat din orice punct al tIrii, pe calea feratI. 
1.4. Cadrul natural
1.4.1. Relieful
Orasul Brasov este asezat intr-o zona de invidiat, la poalele Muntelui Tampa (denumit si orasul de la poalele Tampei), aflat la distante apropiate de trei trepte de relief: 
Lantul muntilor inalti care trec de 1750 m altitudine, si anume: M. Fagaras, M. Piatra Craiului, M. Bucegi, M. Postavaru, M. Piatra Mare si M. Ciucas.
Lantul muntilor scunzi, intre 800 si 1750 m: cuprins de muntii Intorsura Buzaului, Darstelor, Tampa, Poiana Brasovului, Codlei si Persani.
Lantul depresiunilor si dealurilor, situat intre 450 si 700 m.
Tampa (in maghiara Czenk, in germana Zinne, alternativ Kapellenberg) este un munte care apartine de masivul Postavaru, localizat in sudul Carpatilor Orientali (mai precis in Carpatii de Curbura) si inconjurat aproape in totalitate de municipiul Brasov. Inaltimea: 960m (dupa unele surse 995m), la aproape 400m deasupra orasului.
Muntele este alcatuit in principal din formatiuni calcaroase, formandu-se in urma procesului de incretire a scoartei terestre. 
Mare parte a sa (150 ha) este declarata rezervatie naturala, datorita speciilor de animale (ursi, rasi, lupi, fluturi - 35% din totalul speciilor din tara noastra, pasari) si plante rare (crucea voinicului, obsiga barsana) care se gasesc pe acest munte. Pe Tampa se poate ajunge pe mai multe cai: exista cele 25 de serpentine, taiate in 1837 de catre Ocolul silvic al Brasovului, treptele lui Gabony, drumul Cavalerilor, vechi din vremea cetatii Brasovia sau drumul pentru masina de "la iepure". 
Cei neobisnuiti cu drumetiile lungi pot lua telecabina, care face legatura intre Cabana-restaurant Casa Padurarului de la poale si Restaurantul Panoramic aflat pe coama muntelui in mai putin de trei minute. Privelistea din varful Tampei ofera o splendida panorama asupra orasului, iar in zilele senine se poate observa intreaga tara a Barsei.
Pietrele lui Solomon - in partea de vest a Brasovului pot fi vazuti doi munti denumiti << Pietrele lui Solomon >>, care reprezinta un punct de atractie turistica atat pentru localnici, cat si pentru cei veniti din alte orase sau tari. Acesti doi munti strIjuiesc partea veche a Brasovului, fiind marturia vie a vremurilor apuse care amintesc de istoria indepartata a Brasovului. Peisajul este coplesitor de frumos si plin de legendI si istorie. 
Valea dintre cei doi munti stancosi este exploatata la maxim in sezonul cald de catre turistii sau localnicii dornici de peisaje spectaculoase de munte. Locul este amenajat cu grItare in piatra, mese si banci din lemn masiv, chiar si pentru copii exista un leganus si un balansoar. Falezele de calcar sunt ideale pentru plimbari relaxante pentru amatori, precum si pentru escalade sportive pentru cei avizati, aici existand multe trasee de escalada amenajate. 
Locul este situat la iesirea din Scheii Brasovului. Din Piata Unirii se poate ajunge pe un drum pietruit de aproximativ 2 km. 
Legenda spune ca un rege ungur numit Solomon a fost alungat de mama sa pentru ca si-ar fi omorat fratele si ar fi fost blestemat de aceasta sa moara de indata ce va fi vazut de catre un om de rand. Solomon a fugit calare pe calul sau si s-a refugiat in aceasta zona a tarii noastre. S-a urcat in galop cu calul pana in varful muntelui si, vazand un pastor, de frica sa nu fie vazut de acesta si astfel riscand sa moara, a bruscat calul dorind sa faca cale intoarsa. Calul insa s-a dezechilibrat si a cazut in prapastie. In locul in care a cazut, muntele s-a despicat in doua si astfel au aparut aceste doua stanci. Solomon s-a prins de un copac si, la radacinile acestui copac si-a asezat coroana de pe cap, pe care nu se mai considera demn sa o poarte.
De aceea, se spune ca vechea emblema a Brasovului este coroana cu rIdIcini, pe care o puteti vedea pe cladirea Muzeului Judetean din Piata Sfatului. Numele lui Solomon a ramas in constiinta populara pentru ca se suprapune numelui biblic de Solomon, fiul lui David, insa nu este vorba de acelasi personaj. In limba iudaica Solomon se traduce prin intelepciune, astfel incat << Pietrele lui Solomon >> se traduc prin << Pietrele Inteleptului >>, intelepciunea pe care Solomon din legenda a capatat-o in ultimele clipe de viatI.


Fisiere in arhiva (1):

  • Amenajarea Teritoriala a Municipiului Brasov.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!