Amendamente Utilizate in Viticultura Ecologica

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul I: 
INTRODUCERE. 3
1.1. Definitia si continutul viticulturii. 3
1.2.Agicultura ecologica(biologica) - obiective si principii. 4
1.2.1. Obiectivele agriculturii biologice. 5
1.2.2. Principiile agriculturii biologice. 6
1.3. Situatia actuala a agriculturii ecologice pe plan mondial. 7
1.4. Viticultura ecologica in Romania la nivel mondial. 11
1.4.1. Situatia viticulturii pe plan mondial. 11
1.4.2. Situatia viticulturii in Romania. 16
Capitolul II: 
REGULAMENTUL (CE) NR. 834/2007 AL CONSILIULUI, din 28 iunie 2007, privind productia ecologica si etichetarea produselor ecologice, precum si de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2092/91. 18
Capitolul III: 
STUDIUL CUNOSTINTELOR PRIVIND AMENDAMENTELE UTILIZATE IN VITICULTURA ECOLOGICA. 20
3.1. Solul in viticultura ecologica. 20
3.2. Factorii care influenteaza calitatea acestor soluri. 20
3.3. Carentele vitei de vie fata de nutrienti din sol. 25
3.4. Problema nitritilor in viticultura ecologica. 29
Capitolul IV: 
PRODUCATORI VITIVOLI BIO IN ROMANIA. 32
CONCLUZII. 35
BIBLIOGRAFIE. 36


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul I
Introducere
1.1. Definitia si continutul viticulturii
Viticultura este o stiinta aplicativa care studiaza insusirile morfologice, biologice si masurile tehnologice de cultivare a vitei de vie, cu scopul de a stabili tehnologii moderne de cultura, care sa asigure productii mari si de calitate superioara.
Termenul de viticultura provine din cuvintele latinesti "vitis", care inseamna vita de vie si "cultura", care inseamna ingrijire, cultivare.
Ca stiinta biologica, viticultura studiaza: originea si evolutia vitei de vie, morfologia, anatomia, biologia si fiziologia, relatiile vitei de vie cu factorii de mediu, etc. Toate aceste aspecte alcatuiesc bazele biologice ale viticulturii si ajuta la fundamentarea tehnologiilor de cultura a vitei de vie.
Ca stiinta tehnologica, viticultura abordeaza diferitele aspecte teoretice si practice care primesc cultura vitei de vie, cum ar fi: tehnologiile de obtinere a materialului saditor viticol, infiintarea plantatiilor viticole, sistemele de cultura si formele de conducere a vitelor, tehnologiile de intretinere a plantatiilor viticole.
Ca stiinta, viticultura s-a format prin sec. al XVIII-lea si s-a dezvoltat foarte mult in sec. XIX-XX odata cu celelalte stiinte biologice, tehnice si economice.
1.2. Agricultura ecologica(biologica) - obiective si principii
Termenul de agricultura biologica este utilizat in limba franceza italiana, portugheza, termenul de agricultura ecologica in limba germana, spaniola, daneza, cel de agricultura organica in limba engleza.
In secolul nostru, practicarea agriculturii conventionale s-a realizat sub influenta factorilor socio-economici, a dezvoltarii explozive industriale, a disponibilitatilor chimice si mecanice, conducand la o serie de schimbari radicale:
- productivitate ridicata;
- excedent de productie, in multe tari;
- pierderea fertilitatii solurilor;
- inlocuirea metodelor bio de protectie, cu cele chimice;
- dezechilibre biologice;
- degradarea mediului ambiant.
Agricultura biologica reprezinta o metoda de productie care integreaza cunostintele traditionale cu progresul stiintei din toate domeniile agronomice, principalul sau obiectiv constituindu-l protejarea biosferei si a resurselor planetei. Conform acestui principiu, sunt excluse substantele de sinteza (ingrasamintele chimice, pesticidele si erbicidele), actiunile preventive constituind principala arma de lupta impotriva bolilor, daunatorilor si buruienilor.
Agricultura biologica conduce la:
o reducerea considerabila a risipei prin:
- folosirea diferitelor rotatii de cultura;
- fixarea azotului atmosferic de catre leguminoase;
- reciclarea reziduurilor organice;
o ameliorarea bilantului energetic al productiei prin:
- consumarea unei cantitati superioare de energie solara;
- utilizarea de cantitati mici de energie fosila;
o utilizarea pe scara larga a elementelor si principiilor combat cm
o mentinerea starii de sanatate a culturilor prin:
- luarea in cultura a soiurilor rezistente;
- folosirea rotatiilor diversificate;
- abordarea tehnicilor de lupta biologica;
- utilizarea substantelor naturale;
- folosirea agrotehnicilor culturale adecvate;
o optimizarea nivelului de trai al populatiei din zona, prin crearea unor locuri de munca, respectiv diminuarea somajului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Amendamente Utilizate in Viticultura Ecologica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!