Analiza caracterelor de exterior ale animalelor de fermă și exprimarea lor în categoria de valori ale biodiversității, ca reper pentru tehnologiile animale

Extras din proiect Cum descarc?

1. Elemente de baza ale geneticii calitative si cantitative.
INTRODUCERE SI OBIECTIVE: Ingineria genetica insumeaza o multitudine de metode de lucru prin care se manipuleaza materialul genetic la nivel molecular si celular. In acest mod, se obtin microorganisme, plante si animale reprogramate genetic, in al caror genom sunt incluse gene straine, utile, exprimabile si transmisibile stabil la descendenti.
De asemenea, ingineria genetica este considerata ca fiind capabila sa precizeze cantitativ si calitativ capacitatea de biosinteza a celulelor de microorganisme, animale sau vegetale, in scopul obtinerii unor produse utile.
Transmiterea caracterelor functioneaza diferit pentru fiecare tip de caracter despre care vorbim. Astfel, trebuie sa avem in vedere cele doua caracteristici: calitative sau cantitative.
Caracterele calitative 
-  Reprezinta modul prin care se deosebesc indivizii intre ei;
-  Se prezinta sub forme alternante in majoritatea cazurilor, ele corespunzand variatiilor fenotipice discontinue (Pipernea, N., 1974);
-  Nu este influentat de mediu;
-  Sunt determinate de un numar mic de gene.
Caracterele cantitative ( sau metrice )
-  Nu se pot separa pe specii distincte de fenotipuri, deci nu pot fi urmarite pe indivizi izolati;
-  Acestea sunt urmarite pe grupe de indivizi care prezinta valori tipice ale caracterului de urmarit;
-  Diferentele intre indivizi sunt extrem de mici, variabilitatea fiind practic continua si fiind reprezentate ca un sir ce are ca si caracteristici: o anumita amplitudine si o frecventa maxima a valorilor medii.
2. Caracterele resurselor genetice urmarite in ameliorare.
In fermele agroturistice regasim doua module de productie agricola: 
a) Modulul cu obtinere a produselor de origine vegetala
Exemplu: fructe, legume, baututirle rezultate de origine vegetala
b) Modulul de productie de obtinere a produselor de origine animala.
Exemplu: Produse din carne, lactate, oua, lana, miere.
Exista o mare diferenta intre compozitia chimica a produselor de origine vegetala si a celor de origine animala. Cu exceptia laptelui, cele din urma sunt aproape lipsite de glucide, dar sunt bogate in proteine si lipide. 
Alimentele de origine vegetala sunt bogate in glucide, dar contin mai putine proteine si lipide. La fel ca si alimentele de origine animala, nici alimentele de origine vegetala nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata.
In functie de numeorsi factori socio-economici, geografici, climatici etc, raportul dintre cele doua module de productie agricola este foarte diferit.
Agroturismul, reprezentand o forma de turism in care o persoana (sau un grup) se deplaseaza, cazeaza si isi desfasoara activitatea intr-un cadru natural, in mediul rural, se regaseste in special in zonele montane sau umede, adica locurile unde principalele interese sunt cresterea animalelor si piscicultura. Aceste resurse caracterizeaza fundamental fermele agroturistice ale Romaniei, fiind exemplificate de activitatile ce presupun pastoritul, cresterea ovinelor, bovinelor, caprinelor, porcinelor etc., elemente ce sunt bine cunoscute si mentinute inca din istoria poporului roman, alaturi desigur si de celelate specii zootehnice atat de raspandite in epoca actuala.
Astfel, vom analiza resursele genetice animale, elemente ce reprezinta fundamental fermele agroturistice din Romania si fara de care aceasta categorie de turism nu ar fi putut exista.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza caracterelor de exterior ale animalelor de ferma si exprimarea lor in categoria de valori ale biodiversitatii, ca reper pentru tehnologiile animale.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!