Audit SC Stefy Construct SRL

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I: Auditul financiar: definitie, obiective si principii generale
CAPITOLUL II: Prezentarea societatii S.C. STEFY CONSTRUCT SRL
CAPITOLUL III: Misiunea de audit financiar la 31.12.2018 S.C. STEFY CONSTRUCT SRL
CAPITOLUL IV: Raportul de audit si concluzii
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I
Auditul financiar: definitie, obiective si principii generale
Notiunea de audit a inceput sa fie utilizata in Romania dupa anul 1990, in scopul realizarii unei concordante intre reglementarile romanesti in domeniul financiar -  contabil si reglementarile similare existente pe plan mondial si european.
La modul general, prin audit se intelege analizarea informatiei de catre un profesionist care apoi isi exprima opinia responsabila si independenta, prin raportarea la un criteriu standard de calitate. Din acesta deriva obiectivul esential a auditului si anume acela de a imbunatati continuu informatiile oferite utilizatorilor. 
3.1. Definitia auditului financiar
Auditul financiar a fost definit ca fiind examinarea realizata de catre un profesionist competent si independent (expert contabil sau contabil autorizat) in vederea exprimarii unei opinii motivate asupra: 
validitatii si corectei aplicari a procedurilor financiar -  contabile interne, stabilite de conducerea intreprinderii;
imaginii fidele, clare si complete a patrimoniului, a situatiei financiare si a rezultatelor obtinute.
Daca vorbim de imaginea fidela, atunci nu putem disocia aceasta notiune de cea referitoare la regularitatea si sinceritatea contabilitatii.
Regularitatea presupune respectarea regulilor si procedurilor contabile, altfel spus a principiilor contabile general admise. Dupa cum este prevazut si in Regulamentul de aplicare a Legii contabilitatii, imaginea fidela a patrimoniului, a situatiei financiare si a rezultatelor obtinute de unitatea patrimoniala este obtinuta numai daca sunt indeplinite cerintele urmatoarelor principii:
principiul prudentei potrivit caruia nu este admisa supraevaluarea elementelor de activ si a veniturilor, respectiv subevaluarea elementelor de pasiv si a cheltuielilor tinand cont de deprecierile, riscurile si pierderile posibile generate de desfasurarea activitatii exercitiului curent sau anterior;
principiul permanentei metodelor presupune continuitate in aplicarea regulilor si normelor privind evaluarea, inregistrarea in contabilitate si prezentarea elementelor patrimoniale si a rezultatelor, asigurand comparabilitatea in timp a informatiilor contabile;
principiul continuitatii activitatii presupune desfasurarea activitatilor contabile pornind de la ipoteza potrivit careia unitatea patrimoniala isi continua in mod normal functionarea intr-un viitor previzibil, fara a intra in stare de lichidare sau reducere sensibila a activitatii;
principiul independentei exercitiilor presupune delimitarea in timp a veniturilor si cheltuielilor aferente activitatii intreprinderii, pe masura angajarii lor si virarii catre contul de rezultate la care se refera;
principiul intangibilitatii bilantului de deschidere mentioneaza ca bilantul de deschidere al unui exercitiu financiar trebuie in mod obligatoriu sa fie identic cu bilantul de inchidere al exercitiului financiar precedent;
principiul necompensarii impune a elementele de activ si cele de pasiv sa fie evaluate si contabilizate separat, nefiind permisa compensarea intre posturile de activ si cele de pasiv, la nivelul bilantului, sau intre venituri si cheltuieli, la nivelul conturilor de profit si pierdere.
Sinceritatea, a doua componenta a imaginii fidele, presupune aplicarea cu buna credinta a regulilor si procedurilor contabile. 
Conform IFAC, auditul financiar constituie forma cea mai inalta de asigurare pe care o poate da un profesionist asupra unei informatii, in opozitie cu misiunea de examinare limitata care nu presupune decat o asigurare negativa. Expresiile folosite de catre auditor in formularea opiniei sale sunt ,,ofera o imagine fidela" sau ,,prezinta in mod corect sub toate aspectele semnificative", ele fiind echivalente.
Auditorul are obligatia sa organizeze si sa conduca un audit in conformitate cu Standardele de Audit care contin principiile de baza si procedurile esentiale impreuna cu alte instructiuni conexe (explicatii, alte materiale exemplificative), toate acestea fiind utilizate ca baza de cunostinte, absolut necesara pentru realizarea cu profesionalism a unei misiuni de audit.
In conformitate cu Standardele de Audit elaborate de IFAC, scopul principal al unei misiuni de audit este acela de a oferi o asigurare rezonabila asupra faptului ca ansamblul situatiilor financiare ale intreprinderii nu este eronata in mod semnificativ. Ca urmare, ,,auditorul trebuie sa planifice si sa efectueze auditul ca o atitudine de scepticism profesional" si totodata trebuie sa aiba in permanenta in vedere faptul ca pot aparea cazuri in care situatiile financiare contin erori semnificative, datorate unor circumstante existente.


Fisiere în arhivă (1):

  • Audit SC Stefy Construct SRL.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Boulescu M., Ghita M.- "Expertiza contabila si audit financiar contabil" EDP,Bucuresti 1999
2. Oprean I.- "Intocmirea si auditarea bilantului contabil" Ed.Intelcredo Craiova 1997
3. Popeanga P.- "Auditul financiar contabil" Ed.Economica 1997
Toma M., Chivulescu M.- "Ghid practic pentru auditul financiar si certificarea bilanturilor contabile" Ed. CECCAR Bucuresti 1995
4.Stoian Ana, Turlea Eugen- "Auditul financiar contabil" Ed. Economica Bucuresti
5.***- Colectia "Tribuna economica" per. 1996- 2000
6.***- Colectia "Revista- Finante, credit, contabilitate" per. 1996- 1999


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!