Cai de crestere a productiei si a eficientei in cresterea pasarilor de carne

Cuprins proiect Cum descarc?

1.PRINCIPALELE RASE DE GAINI CRESCUTE IN ROMANIA ... 3
2.TEHNOLOGII DE CRESTERE IN AVICULTURA ROMANEASCA .. 7
3.ALIMENTATIA PASARILOR DE CARNE .. 10
4.EFICIENTA ECONOMICA IN FERMA DE PUI DE CARNE IN SISTEM TRADITIONAL 13
BIBLIOGRAFIE 18


Extras din proiect Cum descarc?

1. PRINCIPALELE RASE DE GAINI CRESCUTE IN ROMANIA
Gainile apartin speciei de pasari domestice care reprezinta cel mai mare grad de interes pentru crescatorii de pasari din Romania. La noi in tara nu exista gospodarie rurala in care sa nu se creasca gaini. Dupa criteriul de productie, rasele de gaini se impart in rase usoare (pentru productia de oua), rase intermediare (mixte) si rase grele (pentru productia de carne).
Rasele de gaini usoare
Rasele usoare de gaini grupeaza gaini a caror greutate corporala este mica, femelele adulte realizand in medie greutatea de 1,8 - 2,0 kg, iar productia de oua este ridicata.
Rasa Leghorn
Rasele de gaini intermediare
Gainile din aceasta rasa au un caracter de productie mixt (carne-oua), fiind rasele de gaini cele mai raspandite in Romania, atat in complexele avicole de tip industrial, cat si in gospodariile taranesti. 
Caracterul dominant al acestor rase este o greutate corporala medie de 3,5 kg la femelele adulte si 4,5 kg/cap la cocosii adulti. Pasarile din rasele mixte se folosesc pe scara larga la incrucisari pentru obtinerea puilor broiler pentru carne.
Rasa Rhode-Island 
Are ca tara de origine America de Nord, fiind adusa in Europa la inceputul acestui secol, in jurul anilor 1910. Desi exista doua varietati de culoare ale acestei rase (alba si rosie), la noi in tara exista varietatea rosie, care este foarte raspandita. 
In Romania, aceasta rasa a fost adusa din Olanda, in jurul anilor 1950, ca pui de o zi, in unele ferme avicole de stat, de unde a avut o mare difuzibilitate in gospodariile populatiei, contribuind la ameliorarea raselor locale si pentru obtinerea hibridului ''ROSO'', pentru productia de carne. 
Greutatea gainilor adulte ajunge la 2,8-3,0 kg/cap, iar a cocosilor adulti la 3,6-4 kg/cap. Viteza de crestere a puilor din aceasta rasa este destul de mare, la varsta de 2 luni puicutele avand 600 g, iar cocoseii 1,2 kg/cap. Productia medie de oua este 210 bucati/an, cu limite minime de circa 170-190 de oua, iar cele maxime de 230-250 de oua/an. Greutatea medie a oualor este destul de buna, cu variatii intre 55-65 g/ou. Ouale au coaja pigmentata.
Rasa Sussex
Rasa de gaini formata in Anglia, ea are trei varietati de culoare, hermina deschisa, pestrita si rosie. In Romania este destul de raspandita, atat in fermele avicole, dar mai ales in gospodariile populatiei, prin varietatea herminata: fond alb, cu penele rectrice (penele de pe coada) si un inel in jurul gatului de culoare neagra inchisa, oferind un penaj deosebit de frumos si placut ochiului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cai de crestere a productiei si a eficientei in cresterea pasarilor de carne.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Pascal Constantin - Tehnologii generale animale, 2010;
2. Vacaru-Opris si colab. - Tratat de avicultura, 2000;
3. *** http://www.zoo.ro;


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!