Calculul de bilant tehnologic pentru pasta de tomate

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Schema tehnologica .3
2.Descrierea materiei prime din punct de vedere nutritiv .4
3.Calculul de bilant tehnologic .7
4.Importanta substantelor nutritive, calcul de bilant energetic caloric .9
5.Calcul de substante minerale si vitamine ...11
6.Concluzii 13


Extras din proiect Cum descarc?

1. Schema tehnologica
M=6000 Kg
P1=2 %
M1
P2=7 %
M2
P3= 2%
M3
P4= 3%
M4
W P5=5%
M5 
2. Descrierea materiei prime din punct de vedere nutritiv
Atat bulionul cat si pasta de tomate se obtin din tomate proaspete, samantoase ajunse la maturitate industriala. Nu este admisa folosirea colorantilor sau a conservantilor, cu
exceptia pastei in cuburi la care este permisa adaugarea a <0,1% acid benzoic. Se admite
adaosul de zahar si sare. Dupa continutul in substanta uscata, pasta de tomate se fabrica in
patru tipuri: 
-  tip 24 cu minumum 24% substanta uscata solubila;
-  tip 28 cu minumum 28 % substanta uscata solubila;
-  tip 36 cu minumum 36% substanta uscata solubila;
-  tip 40 cu minumum 40% substanta uscata solubila;
Denumirea caracteristicii Conditii admisibile pentru Metode de verificare
SUBSTANTA USCATA SOLUBILA (exclusiv adaosul de sare), % grade refractometrice la 20 0C, minim Pasta de tomate 
Tip. 24 Tip. 28 Tip. 36 Tip. 40 
ACIDITATE TOTALA (exprimata in acid citric si rapotata la substanta uscata solubila). %, max 10 STAS 5952-71
ACIDITATEA VOLATILA (exprimata in acid acetic si raportata la substanta uscata solubila). %, max 0,50 
IMPURITTI minerale insolubile (raportate la substanta uscata solubila) 0,050 STAS 5959-70
Staniu, mg/kg
-borcane, butoaie
-cutii 50 50
200 200 STAS 7119-77
Cupru, mg/kg. max 15 20 STAS 5954/2-77
Plumb, mg/kg. max 1,5 2 STAS 5955-78
Acid benzoic, (la pasta ambalata in tuburi de aluminiu). %, max 0,1 
Calitatea materiei prime reprezinta un factor important in asigurarea calitatii produsului finit.
Aprecierea calitatii materiei prime folosite in fabricarea sucului de tomate se face tinand seama de conditiile impuse prin procesul tehnologic de prelucrare, calitatea tomatelor proaspete fiind definita de indicatorii generali si individuali ai speciei soiului.
Intr-un kg de rosii se gasesc 30-40 g. zaharuri, 20-60 g. vitamina A, 20-60 g. vitamina C, 40-50 mg calciu, 20-30 mg fier. 
Materia prima destinata productiei de pasta de tomate trebuie sa prezinte un continut ridicat de substanta uscata, o cantitate mare de zaharuri, coloranti rosu intens, suculenta suficient de consistenta si maturitate uniforma. Continutul ridicat de substanta uscata al tomatelor determina un consum redus de materie prima, un consum redus de utilitati si o crestere a capacitatii de evaporare a instalatiilor de concentrare. 
Rosiile cu un continut mic de substanta uscata au un procent ridicat de celuloza, care mareste vascozitatea produsului, iar concentrarea acestuia se face mai greu.
Compozitia chimica a fructului de tomate nu este uniforma, peretii interiori au un continut mare de substanta uscata, sucul are un continut mai scazut de hidrati de carbon, fata de pulpa, dar nu este mai bogat in saruri minerale cu exceptia sarurilor de fier care se concentreaza in special in pulpa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Calculul de bilant tehnologic pentru pasta de tomate.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!