Ciocolata Poiana

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Istoricul ciocolatei
2. Obiectivele companiei
3. Ingrediente si materii prime
4. Caracteristici generale: forma,structura si greutate
5. Caracteristicile de siguranta ale ciocolatei
6. Compozitia ciocolatei
7. Tehnologia de obtinere a ciocolatei -Prepararea 
-Rafinarea
-Modelarea 
-Ambalarea
-Depozitarea
8. Prezentarea caracteristicilor de calitate
9. Ambalarea, marcarea si pastrarea ciocolatei
10. Cerinte impuse de legislatie
11. Termenul de valabilitate
12. Destinatii si utilizari ale ciocolatei: -Utilizari ciudate
-Periole potentiale
-Tratamente
13. Diagrama de flux tehnologic
14. Evaluarea riscurilor ciocolatei
15. Identificarea punctelor critice de control si stabilirea limitelor critice


Extras din proiect Cum descarc?

1. ISTORICUL CIOCOLATEI
Arborele de cacao a fost descoperit in urma cu mai bine de 2000 de ani in padurile tropicale din continentul american. Pastaile acestui tip de arbore contin seminte ce sunt procesate pentru a obtine pudra de cacao. Aceasta este folosita in producerea ciocolatei.
Boabele de cacao au ajuns pentru prima data in Europa in anul 1521, atunci cand Mexicul a fost cucerit de catre spanioli. Deoarece a devenit, in timp, un produs de export foarte scump, ciocolata a mai ramas inca 300 de ani de atunci bautura celor bogati.
Cand au adus ciocolata in tara, spaniolii au inceput sa-i modifice compozitia. Prin incercarea lor de a scapa de gustul puternic amar, acestia au adaugat scortisoara si zahar bauturii. Ciocolata indulcita a devenit in scurt timp cel mai mare capriciu al continentului.
Dezvoltarea exportului de cacao a produs schimbari diferite pe continente diferite. Daca in Europa capetele incoronate comandau noi tipuri de seturi de portelan si argint, special concepute pentru a bea ciocolata, in America Latina deja erau create colonii de sclavi pentru a munci plantatiile de arbori de cacao. 
In prezent, ciocolata este produsa in milioane de forme si sortimente. Ceea ce a inceput prin a fi o bautura iute si amara folosita in procesiuni religioase a ajuns cel mai iubit produs dulce din lume.
Creata si lansata in anul 1995 de catre Kraft Foods Romania, ciocolata Poiana este numarul 1 in topul preferintelor consumatorilor romani. Marca Poiana este cunoscuta de 98% dintre acestia.
In 1994 compania Kraft Foods se hotaraste sa investeasca in Romania, achizitionand fabrica brasoveana. Astazi investitia sa a depasit 28 milioane USD, cifra de afaceri in anul 2004 fiind de aproximativ 80 milioane USD, impozitele si taxele platite catre statul roman in toti cei 10 ani ridicandu-se la suma de 100 milioane USD. In spatele acestor rezultate sta o echipa de 700 de angajati care a facut posibil succesul marcii Poiana.
Istoria marcii Poiana a inceput cu doua sortimente de tablete de ciocolata de 100g (Poiana cu Lapte si Poiana cu Alune), iar in 2005, zece ani mai tarziu, familia Poiana cuprinde peste 25 de sortimente:
Tablete: ciocolata cu lapte sau amaruie, ciocolata cu diferite ingrediente (alune, stafide, arahide), ciocolata cu crema (cappuccino, caramel, capsune, amaretto, visine) sau ciocolata aerata (alba, cu lapte, amaruie).
Praline: Suchardine (diverse sortimente cu crema de capsune, cappucino, caramel sau cu cireasa intreaga in lichior, asortate), Chokotoff, Chokotoff Intens
Batoane: Poiana Delicii (cu arahide sau cocos), Poiana Rom, Chokotoff
Prajituri: Poiana Dulce 
Mentinerea calitatii constante de-a lungul timpului a facut ca marca Poiana sa castige increderea consumatorilor, fiind descrisa si astazi drept un reper din punct de vedere al calitatii, al gustului pe care ciocolata ar trebui sa il aiba.
In cartea recordurilor Poiana, daca ar fi sa insiram toate tabletele vandute in acesti ani am putea acoperi o distanta de 49.600 km, cu peste 9.000 km mai mult decat lungimea Ecuatorului sau am putea construi un munte de ciocolata Poiana, cu baza de 3 mp, inalt cat Everestul.
2. OBIECTIVELE COMPANIEI:
Tinta pentru ciocolata Poiana o reprezinta mentinerea cotei de piata... 
In conditiile in care ritmul de crestere a pietei de ciocolata s-a redus la 5%, (fata de cresterile anterioare de doua cifre), ciocolata Poiana si-a stabilit ca obiectiv mentinerea cotei de piata si a pozitiei de lider al categoriei.
Pentru anul 2008, vanzarile de ciocolata Poiana s-au ridicat la aproximativ 35 de milioane de tablete, ceea ce, la un pret mediu de 2,7 lei, ar insemna vanzari de peste 94,5 milioane de lei, valoare ce include adaosurile comerciale si alte taxe de raft.
Pe fondul cresterii costurilor cu materiile prime, in 2009, pretul ciocolatei Poiana a fost majorat cu pana la 5%. Pentru urmatoarea perioada nu sunt previzionate noi modificari la acest nivel, insa nu este exclusa aceasta varianta in conditiile unei fluctuatii majore a cursului valutar.
In acest context, strategia Poiana tinteste, in special, mentinerea la acelasi nivel a cotei de piata, luand in considerare totodata potentialul pietei generat de un consum situat la doar 2 kg pe cap de locuitor, fata de media europeana de 5 kg.
Kraft a alocat in acest scop 60% din bugetul anual destinat marcii Poiana pentru o campanie de comunicare ce se va desfasura in decurs de trei luni.
Campania se va derula in perioada 1 septembrie - 30 noiembrie. Pentru a participa, consumatorii trebuie sa cumpere orice tableta de ciocolata Poiana si sa trimita codul unic din interiorul ambalajului impreuna cu dorinta a carei implinire i-ar face ziua urmatoare mai frumoasa prin SMS, pe www.alegepoiana.ro, prin email sau prin posta.
Valoarea totala a premiilor este de 500.000 lei. Castigatorii vor fi desemnati prin tragerile la sorti ce vor avea loc de cel putin o data pe luna pe durata campaniei (septembrie, octombrie si noiembrie). In urma tragerilor la sorti vor fi desemnati cel putin 45 de castigatori.
La aceasta promotie vor participa toate tabletele Poiana care contin in interiorul ambalajului codurile unice necesare pentru inscrierea in promotie si sunt semnalizate printr-un sticker cu sloganul campaniei aplicat pe fata tabletei.
Campania Poiana va fi comunicata in presa scrisa, TV, radio, pe internet(www.alegepoiana.ro), panotaj stradal, flyere, materiale de promovare in magazine.
Kraft Foods este cea de-a doua companie de top din industria alimentara, cu venituri anuale de 42 miliarde de dolari. Aceasta este prezenta in 150 de tari de pe glob si detine in portofoliu o larga varietate de produse: branzeturi, gustari si sosuri Kraft, cafele Maxwell House si mezeluri Oscar Mayer, biscuitii Oreo si LU, creme de branza Philadelphia, cafelele Jacobs si Carte Noire, ciocolata Milka, Cote d'Or, Toblerone si Poiana.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ciocolata Poiana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!