Cultura de cimbru

Cuprins proiect Cum descarc?

Cap I . IMPORTANTA CULTIVARII PLANTELOR AROMATICE .2-3 
Cap II . CULTURA DE CIMBRU 3
2.1. DATE TEHNOLOGICE ...3-5
Cap III . CULTURI DE PLANTE AROMATICE ȘI MEDICINALE CURATE DE BURUIENI CU AJUTORUL ERBICIDELOR 5-6
3.1 TIPURI DE ERBICIDE ÎN FUNCȚIE DE MOMENTUL APLICĂRII . .6
3.2 TIPURI DE ERBICIDE ÎN FUNCȚIE DE MODUL DE ACȚIUNE .6
3.3 RECOMANDĂRI PENTRU APLICAREA CORECTĂ A ERBICIDULUI 7
3.4 APLICAREA ERBICIDULUI ÎN FUNCȚIE DE CULTURĂ ...7-10
3.5 METODELE CE PERMIT PREVENIREA DEZVOLTĂRII BURUIENILOR . .10-12
Cap IV. CONCLUZII .. .12-13
Cap V . BIBLIOGRAFIE . .14


Extras din proiect Cum descarc?

I. IMPORTANTA CULTIVARII PLANTELOR AROMATICE
Plantele aromatice și medicinale sunt un grup mare și divers de specii botanice, fiecare cu caracteristici biologice proprii și o adaptare diferențiată la condițiile climatice și de sol. Ar putea fi definite științific ca specii de plante care, ca produs al activității lor metabolice, produc substanțe care au un interes terapeutic imediat (ingrediente active) sau farmaceutice (precursori pentru hemisinteză sau substanțe și amestecuri ale acestora utilizate în condiționarea medicamentelor pentru administrare), conform lui Bruneton, 1991 și Paris & Moyse, 1976. 
Desi tendintele spre utilizarea produselor naturale si in special a celor ecologice cunoaste o amploare deosebita, datorita dificultatii producerii acestora (reducerea drastica a fortei de munca in agricultura,costurile ridicate) in momentul de fața cultivarea plantelor aromatice și medicinale se bazeaza pe utilizarea erbicidelor ca o metoda de baza in combaterea buruienilor.
Asadar a existat si exista o motivatie bine intemeiata in cunoasterea celor mai eficiente erbicide care se pot utiliza pentru culturile de plante aromatice luate in studiu. 
Cultivarea plantelor aromatice și medicinale și transformarea lor industrială este o alternativă interesantă pentru multe regiuni din Spania care ar ajuta la rezolvarea problemelor economice, sociale și de mediu. 
În ultimii ani am asistat, atât in Spania, cat și în restul Europei, la o accentuare a interesului pentru plantele aromatice și medicinale. 
Utilizarea de către oameni a plantelor aromatice și medicinale, și folosirea esențelor sale, isi are originea antichitate, în conformitate cu diferite mărturii istorice care aparțin la diferite civilizații și culturi. Cercetarea și dezvoltarea în domeniul tehnologiilor de cultivare a plantelor aromatice este deosebit de importantă pentru a găsi răspunsurile corecte la întrebările care se pun. În această manieră astfel, se impune formularea bunelor practici agricole, pentru a spori calitatea și a încadra produsele vegetale obținute din plantele aromatice, la standardele actuale ale calității materialului vegetal, respectiv producția de herba (Herba Thymi, Herba Origani, Herba Salviae kg/ha), producția de inflorescențe (Flores Lavandulae kg/ha ) și a conținutului anumitor principii activi (%) raportat la conținutul de ulei volatil. 
Influența erbicidelor asupra combaterii buruienilor este specifică în funcție de: momentul optim de aplicare, în perioada de repaus a culturii (toamna târziu sau primăvara devreme) sau în vegetație, spectrul de buruieni, stadiul de dezvoltarea și creștere al buruienilor. 
Combaterea buruienilor este una din lucrările de îngrijire cu efect direct asupra producției de herba sau inflorescente si a randamentului de ulei. 
Scopul cercetărilor este găsirea unei soluții de a avea culturi de plante aromatice și medicinale curate de buruieni cu ajutorul erbicidelor. 
II. CULTURA DE CIMBRU 
Thymus vulgaris L. Puterea vindecătoare a cimbrului se bazează în principal pe proprietățile uleiurilor sale esențiale, având proprietăți antibacteriene, calmante, antispastice, dezinfectante, astringente, antibiotice, antiinflamatoare, expectorante și analgezice.Proprietățile fungicide și bactericide ajută la combaterea infecțiile fungice și la vindecarea inflamațiile din gură.
Cimbrul conține multe vitamine și minerale sănătoase pentru corpul nostru, cum ar fi calciul, fierul și vitamina C.Conținutul ridicat de flavonoide, cum ar fi Apigenin, Naringenin și Luteolin, fiind antioxidanți, ne protejează împotriva bolilor cardiovasculare.Este un foarte cunoscut condiment, atat pentru fripturi cat si pentru aromatizarea uleiurilor,a salatelor si a maslinelor.
Uleiurile esentiale care se extrag din cimbru se utilizeaza in industria cosmetica.


Fisiere în arhivă (1):

  • Cultura de cimbru.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

- https://www.lumeasatului.ro/articole-revista/agrotehnica/6252-tehnologia-culturii-de-cimbru.html
- https://www.cotidianulagricol.ro/aspecte-tehnologice-privind-cultura-de-cimbru/
- https://ro.house-tips.net/6646024-cultivating-thyme
- https://ro.wikipedia.org/wiki/Cimbru
- https://www.agrimedia.ro/articole/tehnologia-de-cultura-pentru-cimbrul-de-gradina-satureja-hortensis-l


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!