Cultura Pajistilor si a Plantelor Furajere in Valea Doftanei

Extras din proiect Cum descarc?

CADRUL GEOGRAFIC
Comuna Valea Doftanei este situata la intersectia D.J. 102 I Campina - Brasov cu D.J. 102 A, care prin cele doua componente : D.J.101 S Comarnic - Secaria - Valea Doftanei si D.J. 101T Valea Doftanei-Bertea-Slanic face legatura intre Valea Doftanei si Valea Teleajenului . Transportul in comun se realizeaza de la statiile de domiciliu spre Campina cu autobuze, taxiuri, la Autogara si Gara Campina si la Gara Comarnic.
Comuna Valea Doftanei este situata in partea de nord-vest a judetului Prahova, avand o suprafata de 28.610 ha. Desi este atat de intinsa, ea nu este populata decat in partea central-sudica, aceasta datorita reliefului muntos pe care il are pe cea mai mare parte din suprafata. Astfel, in nord se gasesc Muntii Baiului si Grohotis, iar catre sud, de o parte si de alta a raului Doftana, numerosi muncei, (Secaria, Paltinoasa, etc.)
Comuna se invecineaza cu orasul Sacele din judetul Brasov la nord, cu Azuga, Sinaia si Secaria la vest, Brebu si Sotrile la sud, si cu Stefesti, Bertea, Izvoarele si Maneciu la est.
RELIEFUL
Comuna Valea Doftanei se afla situata in partea nordica a judetului Prahova, intre vaile Prahova si Teleajen. Relieful muntos al acestei localitati este mai accentuat catre nord, unde este limitrofa cu judetul Brasov. Acolo sunt situate masive muntoase ca: Orjogoaia, Radela, Cucioaia, Zanoaga, Baiu Mare, Baiu Mic, Unghia Mare si Unghia Mica. 
Raul Doftana traverseaza localitatea in lung. Izvorand din muntii Garbovei, el parcurge o distanta de cca. 50 km pana la confluenta cu raul Prahova, spre sud de Cam pina. Pe acest traseu, Doftana isi sapa albia in muntii Baiului si Badilei, primind o seama de afluenti, incepand de la izvor, pe stanga Negrasul, Cucioaia, Mogosoaia, Ermeneasa, Ghimpoasa, Valea lui Vladisor, Paltinoasa si Purcaru. Pe dreapta isi aduc apele: Musita, Orjogoaia, Prislopul, Floreiul, Bradeasa si Secaria.
Pe stanga raului Doftana si spre sud sunt masivele Negrasul (cu urme de izvoare minerale la poalele sale), Cioparceni, Varfu Mare, Secara, Carabanu, Craitele, iar pe dreapta Prislopul, Lacurile, Rusul si Floreiul. Altitudinea lor medie este de 1.600 m. 
VEGETATIA
Arealul luat in studiu se inscrie in etajul padurilor de foioase si conifere, insa diversificarea conditiilor climatice si de substrat au permis dezvoltarea unei flore si vegetatii relativ bogate sub aspectul compozitiei si al gruparilor vegetale, care se dezvolta pe soluri de padure brun-acide.
CLIMA
Temperatura medie anuala este de 10?C. In luna iulie media lunara inregistreaza valori cuprinse intre 19? - 21?C, iar in ianuarie -3?C. 
Cantitatiile medii anuale de precipitatii sunt cuprinse intre 500 - 700 mm. Cunoasterea cantitatilor maxime cazute in 24 h sunt necesare pentru a sti ce masuri trebuiesc luate pentru protejarea culturilor si pentru stavilirea eroziunilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cultura Pajistilor si a Plantelor Furajere in Valea Doftanei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!