Decantor Circular cu Brate

Cuprins proiect Cum descarc?

Descrierea operatiei pe care o efectueaza aparatul.
Principii de lucru al aparatelor
Bilant material. Bilant energetic
Calculul parametrilor
Proiectarea unei componente
Calculul organologic
Bibliografie 


Extras din proiect Cum descarc?

Descrierea operatiei pe care o efectueaza aparatul. 
Generalitati
Prin sisteme eterogene se intelege acele amestecuri, formate din doua sau mai multe componente aflate in stare de agregare diferita, cu compozitie omogena si proprietati fizice bine determinate, numite faze.
Prin urmare, orice sistem neomogen contine cel putin doua faze constituind: faza dispersa, numita si faza discontinua sau interna, care se gaseste intr-o stare de divizare fina, si faza dispersanta, numita faza continua sau externa, reprezentand mediul ce inconjoara particulele fazei disperse.
Natura fazei dispersante determina caracterul general al amestecului eterogen si acesta poate fi: solid, lichid sau gazos.
Tinand cont de starea fizica a fazelor disperse, respectiv dispersante, in tehnologiile din industria alimentara se deosebesc urmatoarele categorii de amestecuri eterogene:
Solid-lichid (suspensii)- faza dispersanta este un lichid, iar faza dispersa este formata din particole solide (apa cu impuritati,must de struguri etc.);
Lichid-lichid (emulsie)-cele doua faze sunt lichide nemiscibile(lapte, maioneza, margarina);
Gaz-lichid (spuma)- faza dispersanta este un lichid, iar faza dispersa este un gaz;
Solid-gaz (dispersie gazoasa)- faza dispersanta este un gaz, iar faza dispersa este formata din particule solide (fum, praf in aer, strat fluidizant);
Lichid-gaz (aerosoli)- faza dispersanta este un gaz, iar faza dispersa e formata din particule fine de lichid (ceata, care rezulta in urma unui procesde condesnsare).
In general amestecurile eterogene se pot considera ca fiind suspensii, caracterizate prin continutul (concentratia) de faza dispersa (solida sau lichida) si prin dimensiunile particulelor care formeaza faza dispersa (gradul de dispersie).
In functie de gradul de dispersie (dimensiunile particulelor din suspensie) se deosebesc urmatoarele categorii de suspensii:
Suspensii grosiere, particulele fazei disperse au dimensiunile mai mari de 100um;
Suspensii fine, particulele fazei disperse au dimensiunile apartinand intervalului 50-100um
Suspensii tulburi, gradul de dispersie este foarte mare, iar la dimensiunile particulelor sunt cuprinse in intervalul 0,5-5um;
Suspensii coloidale, dimensiunile particulelor sunt mai mici de 0,1um. 
Separarea amestecurilor eterogene, in fazele constituente, se realizeaza prin actiunea diferentiata a unui camp de forte asupra fiecarei faze.Dupa principiul fizic aplicat prin obtinerea in stare cat mai pura a fazelor din componenta amestecului eterogen, operatiile de separare pot fi realizate prin: sedimentare, filtrare, centrifugare, cernere(clasare), separare in camp electrostatistc sau electromagnetic, separare pe cale fotoelectrica (dupa culoare) etc.
Definitie
Decantorul circular cu brate se foloseste la prelucrarea primara a vinurilor, cu un grad ridicat de limpezire (98-99%) si are o durata a operatiei de separare de 1,5-3h
Descrierea operatiei pe care o efectueaza aparatul
a)Separarea sistemelor eterogene lichid-solid
Sistemele eterogene lichid-solid se numesc suspensii. in functie de gradul de dispersie al fazei solide suspensiile seclasifica in: suspensii grosiere, in care particulele solide au diametrul mai mare decat 100 ; suspensii fine, ale caror particule au dimensiuni cuprinse intre 100 si 0,5 ; suspensii tulburi, cu dimensiunile particulelor cuprinse intre 0,5 si 0,1 si suspensii coloidalecare au particule cu diametrul mai mic decat 0,1 .
Separarea fazelor unei suspensii se poate realiza prin decantare, filtraresau centrifugare. Centrifugarea nu este o operatie ci o tehnica de separare prin care se face fie o decantare fie o filtrare in camp de forte centrifug. 
b)Clasificarea si descrierea decantoarelor
Clasificarea decantoarelor se poate face dupa mai multe criterii, dintre care, in continuare se aleg: regimul de functionare si pozitia lor de functionare.
In functie de regimul de functionare, decantoarele se clasifica in:
-decantoare discontinue;
-decantoare continue;
-decantoare semicontinue 
In functie de pozitia lor, decantoarele se impart in:
-decantoare orizontale; 
-decantoare vertical.


Fisiere in arhiva (1):

  • Decantor Circular cu Brate.pptx

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!