Descrierea florei din regiunea Rusiei

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1: Informatii despre Rusia
1.1. Istoria Rusiei
1.2. Geografia Rusiei
1.3. Demografia Rusiei
Capitolul 2: Flora din zona Rusiei si intrebuintarile ei
2.1. Zona de tundra
2.2. Campia Europeana de Est
2.3. Zona padurilor de taiga
2.4. Zona de stepa
Capitolul 3: Plante endimice din Rusia
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

I. Informatii despre Rusia
1.1 Istoria Rusiei
Istoria Rusiei incepe cu venirea diferitelor triburi slavice de est care au ajuns sa ocupe majoritatea zonei europene a Rusiei. Diferite studii au dus la concluzia ca stramosii rusilor sunt originari din zonele impadurite ale mlastinilor Pinsk, care se afla in Ucraina . Aceasta migratie a inceput din secolul 5 si a tinut pana in secolul 7, timp in care populatiile slave au asimilat celelalte populatii native la acea vreme, iar unele triburi au migrat in peninsula Balcanica si in Europa Centrala.
Infiintarea primelor state slave a inceput in secolul 9 si a coincis cu venirea varangienilor, a comerciantilor, razboinicilor si a colonistilor din regiunea Marii Baltice. Ei au fost vikingi de origine scandinava, care s-au aventurat de-a lungul cailor navigabile care se extind de la estul Marii Baltice pana la Marea Neagra si chiar si cea Caspica. Acest lucru a dus la crearea Rusiei Kiveana, un stat format din diferitele popoare slavice care traiau in zone din Ucraina, Belarus si Rusia. Acest stat a fost creat in secolul 10 si a fost cucerit de mongoli in secolul 13.
Dominatia mongola a tinut pana la jumatatea secolului 15, cand printul Ivan III a alungat invadatorii mongoli de pe teritoriul Rusiei. De-a lungul urmatoarelor secole Rusia si-a extins teritoriul, devenind un imperiu in 1721, ajungand ca in secolele 16-17 sa controleze Siberia, o regiune populata de diferite popoare si chiar Alaska, o regiune din America de Nord pe care a avut-o pana la jumatatea secolului 19, cand a fost vanduta Statelor Unite ale Americii.
In secolul 20 Imperiul Rus a fost a fost distrus ducand la formara Uniunii Sovietice, iar cateva dintre regiunile fostului imperiu, populate de diferite popoare, si-au declarat independenta si au format noi tari. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, partea europeana a Rusiei a fost devastata de catre conflict, rezultand in moartea a 26 de milioane de persoane. Dupa razboi, Rusia alaturi de celelalte republici sovietice a devenit una dintre marile puteri, din punct de vedere politic si economic.In 1991, Uniunea Sovietica s-a destramat creandu-se noi tari printre care si Federatia Rusa.
1.2. Geografia Rusiei
Rusia este o tara care se intinde pe o arie mare a Europei de Est si a Asiei de Nord. Cuprinzand o mare parte din Eurasia de Nord, este cea mai mare tara din lume, avand 17 125 192 km2. Datorita marimii sale, Rusia are o mare diversitate atat climatica, cat si vegetala.
Datorita dimensiunii sale mari si a configuratiei compacte, Rusia are in mare parte un climat continental. Cea mai mare parte a terenului sau se afla la mai mult de 400 de kilometri de mare, iar centrul se afla la 3.840 kilometri de mare. In plus, lanturile muntoase ale Rusiei, care predomina in sud si in est, blocheaza temperaturile moderate care vin dinspre Oceanul Indian si cel Pacific, dar partea europeana a Rusiei si Nordul Siberiei nu au o astfel de protectie fata de temperaturile care vin dinspre Oceanul Arctic.
Deoarece numai cateva regiuni ale Rusiei se afla la sud de latitudinea nordica de 50? si mai mult de jumatate din tara se afla la nord de latitudinea Nordica de 60 ? latitudine, majoritatea regiunilor extinse sunt acoperire timp de sase luni cu zapada, iar pamantul de sub zapda poate sa inghete pana la cateva sute de metri adancime.
Temperatura medie anuala in regiunea Siberiei este sub temperatura de inghet, iar in partea europeana este cuprinsa intre 5 si 0 ? C . Cea mai mare parte a Rusiei are doar doua anotimpuri, vara si iarna, cu intervale de moderatie foarte scurte intre ele. In unele zone precum Oblastul Kaliningrad, care se afla langa Marea Baltica, climatul este moderat maritim, iar in Orientul Indepartat Rus, sub influenta Oceanului Pacific, are un climat musonal care inverseaza directia vantului vara si iarna, iar in zonele de pe coasta Marii Negre climatul este subtropical.
Deoarece Rusia are o expunere redusa la influentele oceanice, majoritatea tarii primeste cantitati mici sau moderate de precipitatii . Cele mai mari precipitatii cad in nord-vest, cantitatile scazand de la nord-vest la sud-est in partea europeana.


Fisiere în arhivă (1):

  • Descrierea florei din regiunea Rusiei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Flora of Russia de An. A. Fedorov
Christian, David, A History of Russia, Central Asia and Mongolia, Volume 1 Chibilyov, Alexander (2002). "Steppe and Forest-steppe"
Maria Shahgedanova: The Physical Geography of Northern Eurasia (2003)
"Russia". Encyclopaedia Britannica
David E. Reichle (1981) Dynamic Properties of Forest Ecosystems
Nationsencyclopedia. Russia-FLORA-AND-FAUNA
"Endemic Plants Of Russia" de Amber Pariona
Blinnikov, Mikhail S. A geography of Russia and its neighbors (Guilford Press, 2011)
Catchpole, Brian. A map history of Russia (1983)
Parker, William Henry. An historical geography of Russia (University of London Press, 1968)
McCannon, John. A History of the Arctic: Nature, Exploration and Exploitation. Reaktion Books and University of Chicago Press, 2012
Natural Resources Conservation Service PLANTS Database
Buck, William R. & Bernard Goffinet. (2000). "Morphology and classification of mosses", pages 71-123 in A. Jonathan Shaw & Bernard Goffinet (Eds.), Bryophyte Biology. (Cambridge: Cambridge University Press)
Tundra de Allaby, Michael; Peter D Moore; Trevor Day; Richard Garratt (2008)
,,Scapania sphaerifera'' Encyclopaedia of Life
Taiga de Day, Trevor; Richard Garratt (2006)
Wood, Alan. The History of Siberia, (London: Rutledge, 1991)
"Pinus banksiana" de Conifer Specialist Group (1998)
World Checklist of Selected Plant Families (WCSP)
"Sorbus aucuparia" Rivers, M.C.; Beech, E. (2017)
McAllister, H.A. 2005. The genus Sorbus: Mountain Ash and other Rowans Editura Kew
Earle, Christopher J., ed. (2011) "Larix (larch) description" The Gymnosperm Database
Wild Russia (Centre for Russian Nature Conservation)
Sciencing.com


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!