Ferma de Taurine din Rasa Baltata Romaneasca

Cuprins proiect Cum descarc?

Partea I-Studiu bibliografic pag5
Capitolul 1.Situatia si evolutia cresterii bovinelor de lapte pag 6 
1.1. Situatia productiei de lapte la nivel mondial pag 6
1.2. Situatia productiei de lapte la nivel national pag 7
Capitolul 2.Factorii care influenteaza productia de lapte an fermele de vaci pag 9
2.1.Factorii care influenteaza productia individuala de lapte pag 9
2.1.1. Factorii genetici pag 9
2.1.2.Factorii fiziologici pag 10
2.1.3. Factorii de mediu pag 12
2.2.Factorii care influenteaza productia totala de lapte pag 13


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Laptele se defineste ca fiind produsul glandelor mamare,avand rol in hranirea si cresterea produsilor.Datorita interventiei crescatorilor prin selectie,potrivirea perechilor de reproducatori,taurinele au au ajuns la productii de lapte mult mai mari decat necesarul pentru cresterea viteilor.Diferenta in plus,de 80-90% este utilizata ca aliment.
In toate scrierile vechi ce se refera la conditiile de viata ale popoarelor care au trait cu mii de ani inaintea erei noastre in Europa in zona Marii Mediterane cunosteau laptele pe care il consumau ca atare si sub forma de produse,in special branzeturi.In lucrarea sa ,,Zece mii de ani de productie de lapte" Michael Roblin arata ca europenii de pe malurile Niprului,stramosi ai latinilor si germanilor,cunosteau deja laptele animal.
Laptele este alimentul cel mai complex si mai usor de asimilat de organism,constituind unul din alimenetele de baza si in nutritia omului.Laptele este denumit si ,,Sangele Alb" prin valoarea sa hranitoare.Are peste o suta de substante nutritive necesare vietii omului(20 aminoacizi,peste 10 acizi grasi,4 feluri de lactoze,25 de vitamine,peste 45 elemente minerale,proteine).
Substantele nutritive din lapte se gasesc in proportii optime,astfel ca laptele este asimilat de organism mai bine decat orice alt element,putand fi consumat atat in stare proaspata cat si sub forma de diferite produse lactate.[6]
Valoarea alimentara a 1 litru de lapte este comparabila cu 750 g carne de vitel,600 g carne de vaca,400 g carne de porc,7-9 oua,2,6 kg varza,1,4 kg mere,500 g peste.Componentele laptelui sunt aproape in intregime digerate de organism.Pentru laptele nefiert substantele proteice se digera in proportie de 95 %,iar grasimea 96,8 %.In urma fierberii,digestibilitatea lui scade pentru proteine la 87,2 %,iar grasimea la 95,4 %.Datorita acestor insusiri,laptele,ca aliment este considerat ,,izvorul sanatatii'' si de cea mai mare importanta in special pentru copii,dar si pt celelalte categorii de varsta.[3]
In tara noastra exista o preocupare permanenta pentru valorificarea tuturor posibilitatilor de sporire a productiei de lapte,in vederea asigurarii cantitatilor optime pentru hranirea rationala a populatiei.
Pentru ca laptele sa poata fi oferit spre consum trebuie sa se indeplineasca anumite norme de igiena: 
-Inainte de mulsul propriu-zis sa se faca igienizarea glandei mamare
-Dupa recoltare laptele trebuie sa fie pastrat in anumite conditii
-Mulsul trebuie sa se realizeze in conditii igienice
PARTEA ?
STUDIU BIBLIOGRAFIC
CAPITOLUL 1
SITUATIA SI EVOLUTIA CRESTERII BOVINELOR DE LAPTE LA NIVEL MONDIAL SI NATIONAL:
1.1..SITUATIA PRODUCTIEI DE LAPTE LA NIVEL MONDIAL:
Cresterea bovinelor pentru lapte a devenit o ramura foarte importanta atat pe plan mondial,cat si pe plan national.In unele tari s-au format diferite tipuri de ferme bazate doar pe cresterea si exploatarea vacilor de lapte.In U.E. exista 4 tipuri de ferme de exploatare a vacilor de lapte,care sunt grupate in sistemul de exploatare:Bovine lapte,si anume:
o Bovine specializate pentru productia de lapte(63% din totalul Bovine lapte)
o Bovine lapte-carne(23% din totalul Bovine lapte),de tip mixt,ferma care se ocupa cu exploatarea vacilor de lapte si ingrasarea viteilor masculi obtinuti in cadrul fermei
o Bovine lapte-vaci de reproductie(12% din totalul Bovine lapte) din care 22 % reprezinta vaci in lactatie si 13% vaci de reproductie
o Bovine lapte-ovine-caprine(2% din totalul Bovine lapte),de tip extensiv


Fisiere in arhiva (1):

  • Ferma de Taurine din Rasa Baltata Romaneasca.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!