Genul Cycas

Extras din proiect Cum descarc?

Genul Cycas este originar din regiunile tropicale ale Asiei, Africa, Australia si cuprinde cca. 8 specii de arbori si arbusti asemanatori cu palmierii. Acestia au tulpina dreapta, groasa, simpla, brazdata de urmele frunzelor cazute.
Este vorba de o planta foarte interesanta care exista inca de pe vremea dinozaurilor, din perioada Mezozoica, acum mai mult de 150 milioane de ani. Astazi exista in jur de 10 specii de cycade.
Cel mai cunoscut este Cycas revoluta sau Sagotierul japonez, desi acesta nu se incadreaza in categoria palmierilor. Forma si textura sa unica il fac o planta foarte cautata atat pentru arta peisagera (acolo unde conditiile de clima o permit) cat mai ales ca planta de interior.
Planta dioica, cu trunchiul indesat si port de palmier. In natura poate avea si o inaltime de 5-7 m. In ghiveci atinge 1,5-2 m, iar sub forma de bonsai 30-70 cm.
Frunzele de 50cm-1,5m lungime, sunt persistente au culoarea verde stralucitor si sunt dispuse in rozeta. Ele prezinta o nervura centrala, marcata, coriacee iar suprafata este neflexibila si tepoasa.
Bazele petiolurilor formeaza trunchiul semilemnos de forma aproape conica.
Florile mascule si cele femele, in forma de con sunt purtate de plante diferite.
Toate partile plantei, inclusiv semintele sunt extrem de toxice pentru om si animale.
Semintele contin cel mai ridicat nivel de alcaloizi precum cycasin, beta-metilamino L-alanina, etc. care provoaca iritatii gastrointestinale grave, paralizii, distrugerea rapida a ficatului si moartea.


Fisiere in arhiva (1):

  • Genul Cycas.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!