Gloria Jean's - Cafea cu Aroma Incredibila

Extras din proiect Cum descarc?

Evolutia pe care a cunoscut-o Gloria Jean's in Romania reflecta perfect sensibilitatea conceptelor implementate cu titlul de pionierat. Va castiga oare acest brand pariul cu piata romaneasca? 
Gloria Jean's opereaza in Romania din 2005, in baza unui contract de master franciza detinut de compania Gourmet Products Servicii, ai carei proprietari sunt mai multi oameni de afaceri de origine turca, care derulau in tara noastra activitati in sfera constructiilor si a turismului. Conducerea firmei a dorit extinderea afacerilor in zona de food service, prin implementarea pe piata romaneasca a unui brand cu o notorietate buna.
Locatiile Gloria Jean's ofera astazi o varietate de bauturi calde pe baza de cafea, pornind de la espresso, ca ingredient principal, o sortimentatie larga de ceaiuri si circa 15-20 de fresh-uri pe baza de piureuri de fructe cu ace de gheata. Meniul mai cuprinde prajituri, foietaje si sandwich-uri, prezentate intr-o vitrina amplasata de preferat chiar la intrarea in locatie, apa plata, apa carbogazoasa si un juice, altul decat cel preparat pe loc.
Gloria Jean's in cifre
Cheltuielile pentru deschiderea unui coffee shop cu locuri de servire a mesei, dupa formatul actual, sunt intre 80 si120.000 de euro, pentru o suprafata de circa 100 mp. O pondere de circa 50% din totalul investitiei o reprezinta cheltuielile de amenajare: proiect, lucrari de constructie si arhitectura, precum si instalatii. Restul inseamna dotari: echipamente, mobilier, soft de operare, angajari etc.La bugetul amintit se adauga costurile de operare pentru prima luna. Este obligatoriu sa avem un buget prevazut pentru chirie, salarii si un fond initial de marfa. Efortul financiar de dupa deschidere este si el destul de consistent, circa 60-70% din bugetul pentru inaugurarea unei locatii.
Conform datelor companiei, media vanzarilor per locatie se situeaza intre 350.000 si 450.000 de euro pe an. "Cautam in continuare solutii de crestere a vanzarilor. Exista mai multe modalitati, despre care stim ca vor functiona: educarea si scolarizarea angajatilor, incurajarea sistemului "take away", imbunatatirea serviciilor si a comunicarii cu clientii. Pe ansamblu, in 2006 fata de 2005 am avut o crestere de 15% a vanzarilor si suntem convinsi ca la finalul lui 2008 acest procent va fi mult mai mare
Cele mai bine vandute bauturi pe baza de cafea sunt espresso si cappuccino, in timp ce specialitatile isi revendica circa 40% din incasarile pe categorie bauturi calde. In fine, produsele din gama food re-prezinta aproximativ 30-35% din vanzarile totale ale unei locatii. De mentionat ca raportul bauturi calde/bauturi reci din meniul Gloria Jean's este de 60/40.
Pentru fidelizarea clientilor, compania a dezvoltat un sistem prin care clientii acumuleaza puncte la fiecare ceasca de cafea consumata sau fiecare suta de grame de cafea cumparata. A unsprezecea bautura sau a unsprazecea suta de grame de cafea sunt gratuite. Cardurile de fidelitate au fost implementate inca de la debutul brandului in Romania.


Fisiere în arhivă (1):

  • Gloria Jean's - Cafea cu Aroma Incredibila.ppt

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!