Implementarea sistemului de management a sigurantei mediului pentru produsul alimentar - Strudel cu fructe de padure

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Specificatie tehnica
1.1. Descrierea produsului:
1.1.1. Aspect exterior
1.1.2. Aspect in sectiune
1.1.3. Consistenta
1.1.4. Forma de prezentare
1.2. Caracteristici fizico-chimice
1.3. Caracteristici microbiologice
1.4. Contaminanti
1.5. Alergeni 
1.6. Fabricatia
1.7. Ambalarea produsului finit
1.8. Marcarea
1.9. Termen de valabilitate
2. Diagrama de flux a produsului Strudel cu fructe de padure
3. Depozitare fluxului tehnologic al produsului Strudel cu fructe de padure
4. Arborele decizional PCC
5. Analiza si evaluarea riscurilor la Strudel cu fructe de padure
6. Identificarea punctelor critice de control
7. Concluzii


Extras din proiect Cum descarc?

1. Descrierea produsului:
a. Aspect exterior:aluat fraged, de culoare galben aurie, miros specific de strudel cu fructe,bine coapte,nearse la suprafata in sectiune umplutura sa fie omogena;
b. Aspect in sectiune: aspect fraged in stratul de aluat si cremos in stratul de fructe de padure
c. Consistenta: produsproaspat
d. Forma de prezentare: 
- dreptunghiulara;
- sectiune dreptunghiulara;
- ambalaj de hartie
e. Masa produsului: 500g ( pentru forma de prezentare a unui strudel);
f. Ingrediente aluat:faina alba de grau, margarina vegetala, apa, zahar, sare iodata, otet
din alcool etilic; luciu de patisserie
Ingrediente umplutura strudel: umplutura fructe de padure 16% (zmeura 24%, zahar, afine 20%, mure 16%, sirop de glucoza-fructoza, apa, amidon
modificat, agent de gelifiere
2. Caracteristici fizico-chimice:
Parametru UM Valoare max
Umiditate % 40,06
Aciditate % 1
Continut de NaCl % 18
3. Caracteristici microbiologice:
Microorganism UM Limita maxima
Escherichia coli CFU/g Absent
Bacillus cereus CFU/g 10
Bacterii sulfolito-reducatoare CFU/g 1000
Drojdii si mucegaiuri CFU/g 1000
4. Contaminanti:
Contaminanti UM Limita maxima
Nitriti ug/kg 123
5. Alergeni: 
6. Fabricatia:Alimentul analizat este conform normelor reglementate, fiind avizat din punct de vedere a fabricarii, ambalarii, depozitarii, cat si din punct de vedere a bunei functionari a utilajelor folosite pentru pregatirea preparatului, fara a interveni situatii neplacute pe timpul fabricatiei alimentului. Totodata produsul nu prezinta pericole de ordin microbiologic, fizic si chimic.
7. Ambalarea produsului finit:se face in hartii de punga
8. Marcarea: se realizeaza pentru informarea consumatorului privind produsul comercializat,prin etichetarea ambalajului cu urmatoarele date:
- denumirea produsuluiStrudel cu fructe de padure/firma producatoare:Morarita
- termenul de valabilitate;
- numele si adresa producatorului;
- lotul de fabricatie;
- modul de preparare;
- conditile de depozitare; 
- date referitoare la concentratiile chimice, energetice ale produsului;
- informatii nutritionale.
9. Termen de valabilitate: 24 de ore.
10. Depozitare: in spatii ferite de razele soarelui, curate ,cu o temperatura ce variaza intre 2 250C .


Fisiere in arhiva (1):

  • Implementarea sistemului de management a sigurantei mediului pentru produsul alimentar - Strudel cu fructe de padure.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!