Implementarea Sistemului HACCP la SC Damona SRL

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere.4
Capitolul I-Stadiul actual al cunostiintelor privind calitatea alimentelor si asigurarea calitatii alimentelor.6
Capitolul II-Sistemul Hazard Analysis Control Critical Points.11
2.1 Scurt istoric .11
2.2.Evolutia sistemului.12
2.3 Principii si functii ale HACCP.13
2.4 Etapele implementarii sistemului HACCP.14
Capitolul III-Prezentarea intreprinderii de panificatie S.C. DAMONA SERV 
S.R.L.20
3.1.Amplasare geografica si administrativa.20
3.2.Conditii naturale.20
3.2.1 Conditiile de clima ale orasului.20
3.3. Conditiile economice si sociale.21
3.4 Prezentarea intreprinderii S.C. DAMONA S.R.L.22
3.4.1.Scurt istoric si evolutie.22
3.4.2.Specificul activitatii.23
3.4.3.Fluxul tehnologic.25
3.4.4.Constructii,echipamente si forta de munca.28
3.4.4.1.Constructii.28
3.4.4.2.Echipamente.28
3.4.4.3.Structura fortei de munca.29
3.4.5.Date de productie si economice.30
3.4.5.1 Date de productie.30
3.4.5.2.Structura cheltuielilor si veniturilor in perioada 2006-2008.32
Capitolul IV-Elaborarea sistemului HACCP la S.C. DAMONA S.R.L.35
4.1.Date generale.35
4.1.1. Decizia de constituire.35
4.1.2.Reunirea datelor referitoare la produs.36
4.2.Identificarea riscurilor.38
4.3.Identificarea punctelor critice de control.42
4.4.Stabilirea limitelor critice.44
4.5.Stabilirea sistemului de monitorizare.46
4.6.Stabilirea actiunilor corective necesare.48
4.7.Stabilirea procedurilor pentru verificarea sistemului.49
4.8.Stabilirea documentatiei HCCP.52
Concluzii si Propuneri.54
Bibliografie.57


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Omul a fost preocupat din cele mai vechi timpuri de asigurarea hranei zilnice care sa-i permita supravietuirea, activitatea cotidiana si perpetuarea speciei. Pe masura ce a fost constient de multiplele nevoi pe care le are organismul omul a cautat sa-si imbunatateasca si sa-si diversifice alimentatia apeland la resursele naturale animale si vegetale.
Alimentatia reprezinta procesul prin care sunt introduse in organism substantele de care acesta are nevoie in vederea cresterii, dezvoltarii, desfasurarii proceselor vitale si
furnizarii de energie.
Alimentatia a evoluat odata cu dezvoltarea generala a societatii, pe masura ce au
aparut mijloace noi de prelucrare a materiilor prime naturale existente. Astfel, s-a trecut de la alimentatia predominant vegetala la cea bazata pe alimente de natura animala,
ajungandu-se in prezent la o alimentatie complexa in care se incearca gasirea echilibrului
care sa asigure organismului toate elementele de care are nevoie.
Alimentatia reprezinta domeniul in care se fac cele mai grave erori. Omul modern se hraneste intr-un mod nesanatos, mananca prost si mult. Asa se face ca o persoana din doua sufera de exces de greutate (depasirea cu peste 10% a greutatii normale). Aceasta are efect nefast asupra sistemului osos, a scheletului si asupra aparatului motor, in special asupra partii inferioare a corpului. 
Cu cat excesul in greutate este mai mare cu atat creste si procentajul persoanelor care sufera de maladii coronariene (angina pectorala, infarct miocardic, ateroscleroza), sau cu afectiuni cancerigene, cum ar fi cancerul intestinelor. Statisticile arata ca peste 30% dintre obezi mor din cauza bolilor de ficat sau a diabetului. De asemenea obezii pot avea probleme mult mai mari decat cei cu greutate normala in cazul unor inteventii chirurgicale.
Influenta alimentatiei asupra starii de sanatate a individului, importanta acesteia in dezvoltarea armonioasa a organismului, in mentinerea vigorii fizice si intelectuale, deci impactul asupra rezultatelor obtinute in activitatile economico-sociale, au determinat ritmuri accentuate de crestere pentru sectoarele care au ca obiect de activitate alimentatia omului si semnificative transformari corelate cu importanta economica si sociala a acestor activitati.
Tehnologia culinara moderna, cu toate exigentele ei, nu se mai poate sprijini numai pe intuitia, talentul sau indemanarea lucrarilor din activitatea productiva a acestui sector, producandu-se mutatii rapide in procesul de prelucrare, in sortimentul produselor comercializate, in cererea de consum, intensificandu-se interdependentele cu alte sectoare de activitate.
Conditiile de viata contemporane, cand un numar din ce in ce mai mare de persoane lucreaza la mari distante de locuinta, cand gradul de ocupare a femeilor este in crestere si timpul disponibil pentru procurarea materiilor prime si prepararea hranei scade, au constituit factori de stimulare a dezvoltarii retelei de fabricare, pastrare si distribuire a alimentelor gata preparate, pe care consumatorii sa le poata procura in orice moment, cu efort minim si in timp redus.Cea mai puternica influenta asupra aparitiei si dezvoltarii cateringului a avut-o extinderea consumului alimentelor in afara domiciliului.
Lucrarea de fata se imparte in patru capitole :Capitolul I - Stadiul actual al cunostiintelor privind calitatea alimentelor si asigurarea calitatii alimentelor, Capitolul II- Sistemul Hazard Analysis control critical points, Capitolul III - Prezentarea generala a S.C. DAMONA S.R.L. si Capitolul IV - Elaborarea sitemului HACCP pentru S.C. DAMONA S.R.L.
CAPITOLUL I
STADIUL ACTUAL AL CUNOSTINTELOR PRIVIND CALITATEA ELIMENTELOR SI ASIGURAREA CALITATII ALIMENTELOR 
Consumatorii europeni doresc ca alimentele sa fie sigure si sanatoase. Preocuparea majora a Uniunii Europene este aceea de a se asigura ca alimentele consumate sunt toate la acelasi nivel al standardelor, pentru toti cetatenii sai, indiferent daca alimentele sunt produse in interiorul UE, sau sunt importate.
HACCP este o metoda de asigurare a sigurantei alimentului care completeaza codurile cuprinzand principiile generale de igiena a alimentului. 
Astazi, HACCP a devenit o parte a igienei alimentului si a sistemului de asigurare a sigurantei alimentului. Igiena alimentului, ea insasi, poate fi plasata in contextul programelor de asigurare a calitatii alimentului.
Calitatea se poate defini ca fiind caracterul esential, sau o trasatura distinctiva ale unui lucru sau persoane. Ea nu poate fi masurata totusi printr-un singur parametru. Din punct de vedere comercial, calitatea se refera la totalitatea trasaturilor si caracteristicilor unui produs, sau serviciu, care ii confera abilitatea de a satisface nevoile implicite sau explicite.
Aplicate alimentului, pot fi mentionate mai multe tipuri de calitate, cum ar fi: organoleptica, functionala, nutritionala si igienica. 
Din punctul de vedere al consumatorului, sunt importante toate aceste caracteristici ale alimentului, ca si relatia pret / calitate. Industria incearca sa satisfaca cerintele consumatorilor. Din punct de vedere al sanatatii publice, calitatile igienice si nutritionale ale alimentului sunt prioritare. Celelalte caracteristici ale alimentului sunt importante doar in masura in care ele pot afecta acceptabilitatea de catre consumatori.
Intre diferitele caracteristici, siguranta este cea mai importanta pentru toate partile: industria alimentara, consumator, autoritatile de sanatate publica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Implementarea Sistemului HACCP la SC Damona SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!