Metode de Combatere a Buruienilor in Cultura Plantelor de Camp

Cuprins proiect Cum descarc?

Cap.1. Argument
Cap.2. Buruienile din culturile agricole
Cap.3. Factori care influenteaza pagubele produse de buruieni
Cap.4. Actiunea buruienilor asupra plantelor cultivate si surse de imburuienare ale culturilor agricole
Cap.5. Metode de combatere a buruienilor
5.1. Metode preventive de combatere a buruienelor
5.2. Metode agrotehnice de combatere a buruienilor
5.3. Metode fizico-mecanice si biologice de combatere a buruienilor
5.4. Metode chimice de combatere a buruienilor
Cap.6. Implicatii in activitatea de agroturism
Cap.7. Concluzii si recomandari
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Cap.1. Argument
Buruienile sunt definite in cultura de specialitate ca fiind plante straine intr-o cultura agricola, care produc pagube, cosumand apa si substantele nutritive din sol si care duc la scaderea recoltei.
Pagubele produse de buruieni sunt urmatoarele: cresterea costurilor de productie, reducerea nivelului productiilor, deprecierea calitatii produselor agricole, intoxicatii produse animalelor, efecte negative asupra sanatatii oamenilor si sunt gazde pentru diferiti agenti patogeni.
Realizarea unor productii agricole, care sa satisfaca nevoile de consum, dar si de calitate, este conditionata de influenta reciproca ai celor trei factori esentiali: ereditari, ecologici si antropici. Acesti factori actioneaza in complex, iar planta devine un receptor al acestor trei factori.
Amplitudinea pagubelor determinate de buruieni este foarte mare datorita numerosilor factori de care depinde.Cei mai importanti dintre acesti factori sunt epoca la care are loc imburuienarea, natura buruienilor, gradul de imburuienare, planta cultivata, lucrarile de ingrijire aplicate, conditiile de cultura si conditiile de clima si sol.
Productia diferitelor culturi, poate fi afectata in mare masura, atat din punct de vedere cantitativ cat si calitativ, de atacul diferitelor specii de buruieni.
Pierderile cauzate de buruieni, boli si insectele daunatoare la culturile agricole si la produsele depozitate, pe plan mondial se ridica la aproximativ 35% din recoltele potentiale. 
Buruienile au ca atu in fata plantelor cultivate urmatoarele 
particularitati biologice:
o .capacitatea mare de inmultire, pe cale sexuala prin seminte cat si vegetativ prin stoloni, rizomi, bulbi, lastari, etc;
o .constitutia anatomica specifica, favorizeaza raspandirea lor prin intermediul vantului, apei, animalelor (perisori, aripioare, etc.);
o .germinarea semintelor are loc esolonat, putand dura doi ani;
o .semintele de buruieni se maturizeza in epoci diferite;
o .buruienile sunt rezistente la ger, seceta, boli, etc.
Combaterea buruienilor,este una dintre masurile importante pentru obtinerea de productii mari si se bazeaza pe cunoasterea surselor de imburuienare, a vegetatiei existente pe terenul agricol, a rezervelor de seminte si alte organe de inmultire din sol, precum si pe recunoastea particularitatior biologice al fiecarei specii, modul de viata, inmultire si raspandire.
Cap.2. Buruienile din culturile agricole
Sunt plante salbatice fara valoare economica, adaptate sa traiasca impreuna cu plantele cultivate, pe pajisti sau pe terenurile necultivate si care sub o forma sau alta dauneaza productiei agricole. 
Buruienile reduc spatiul care revine plantelor cultivate,le umbresc,determina scaderea temperaturii la suprafata solului cu 2-4 grade C,iau lumina plantelor,saracesc atmosfera in bioxid de carbon de care plantele cultivate au nevoie.
Exemple de buruieni si seminte daunatoare:
-palamida si sulfina, folosesc din sol de doua ori mai multa apa decat graul;
-laptele cucului,brandusa de toamna,cucuta, matraguna, consumate de animale pot provoca intoxicarea sau iritarea organelor interne ale animalelor;
-usturoiul salbatic, pelinul,sulfina galbena, imprima un gust neplacut laptelui si untului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Metode de Combatere a Buruienilor in Cultura Plantelor de Camp.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!