Mierea de Albine

Cuprins proiect Cum descarc?

Moto 4
Motivatie 5
Cap. I Generalitati 6
1.1 Scurt istoric 6
1.2 Perpectivele apiterapiei in medicina moderna 7
1.3 Vechi si nou in apiterapie 8
Cap II Mierea de albine - Produs de elaborare 9
2.1. Vascozitatea mierii 11
Cap III Compozitia chimica 12
3.1. Producerea mierii 15
3.2. Cristalizarea sau granularea mierii 15
3.3. Extragerea mierii 16
3.4. Pastrarea mierii 17
Cap. IV Sortimente de miere 18
4.1. Mierea florala 19
4.2. Mirea extraflorala 21
Capitolul V Actiunile terapeutice ale mierii 23
5.1. Indicatii terapeutice 25
5.2. Contraindicatii medicale 25
5.3. Actiuni toxice adverse 26
5.4. Mod de administrare 26
5.5. Termenul de valabilitate 27
Capitolul VI Intrebuintari ale mierii de albine in diverse afectiuni 28
Capitolul VII Preparate pe baza de miere 31
7.1. Preparate suplimentare nutritive pe baza de miere 31
7.2. Preparate cosmetice pe baza de miere 35
Capitolul VIII Apilarnil un produs 100% romanesc 36
Capitolul IX Concluzii 39
Bibliografie 41


Extras din proiect Cum descarc?

MOTIVATIE 
Sanatatea este bunul ce mai de pret al omului. Natura se desfasoara intr-o mirifica armonie de forme si culori in a caror dispersiune omul surprinde legi si taine, rezerve uriase de energie si substante inca necunoscute. De milioane de ani rodnicia albinelor materializeaza lumina, lumina, sucul si armonia florilor in chintesenta naturala din care sorb viata de miracol. 
Produsele naturale reprezinta pentru omul contemporan una din legaturile sale esentiale cu natura din care si el face parte. 
1. GENERALITATI
1.1 SCURT ISTORIC
Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au cautat natura inconjuratoare nu numai adapost si hrana ci si remedii contra suferintelor. Asa au aparut primele medicamente consta in ierburi, frunze, flori sau radacini crude sau in fierturi, remedii ce au fost transmise prin traditii orale de la generatie in generatie in sutele de mii de ani de evolutie umana. In acelasi fel omul a descoperit din vremurile stravechi mierea si alte produse ale stupului de albine nu numai ca alimente dar si ca medicamente utile in diverse boli.
In primele documente scrise ale istoriei in tablitele de lut ale culturilor mesopotamiene unele datand din anul 2700 i.e.n. printre alte informatii apare si cea care atesta mierea ca medicament. Un mileniu mai tarziu in Egiptul Faraonic papirusul descoperit de Ebers cunoscut egiptolog englez ca un adevarat retetar medical citeaza mierea si cea de albine ca medicamente execelente. 
Cea mai veche carte din India RIG-VEDA scrisa intre anii 3000-2000 i.e.n. atat mierea cat si albinele sunt pomenite de mai multe ori. 
Intr-o alta veche lucrare indiana si anume in ATHARDA-VEDA, figureaza urmatorul text care spune in cadrul unui ritual la nasterea unui baiat : ,,Iti dau drept hrana aceasta miere pentru ca zeii sa te apere si tu sa traiesti o suta de toamne pe lumea aceasta''.
Asristotel a scris sase volume una despre albine viata si produsele lor recomandand mierea in tratarea bolelor de ochi si a ranilor iar propolisul drept remediu in contuii si plagi supurate.
Civilizatia antica elena a evoluat in spiritual credintei ca mierea reprezinta un aliment dar si un remediu de prin rang. Ea este mentionata in Iliada si Odiseea de mai multe ori. Athenaeus, de exemplu, precizeaza intr-o sciere de a sa datand din anul 230 i.e.n. negru pe alb ca : ,, painea si mierea alcatuiau hrana principala a elevilor lui Pitagora'' ; dupa cum afirma Aristotel care zice ca ,,cei care mananca miere dimineata nu se mai atinge de ei nici o boala toata viata''. Si iata asa din secol in secol, din civilizatie in civilizatie mierea s-a extins in toata lumea iar dupa cum spunea Eva Crane ,,facem cu totii parte dintr-o civilizatie a mierii''. 
1.2 PERSPECTIVELE APITERAPIEI IN MEDICINA MODERNA
Cercetatorii din toata lumea reevaluand traditiile parasite si separand adevarul de mituri incearca sa aduca omului de azi natura binefacatoare cat mai aproape. Astfel reintra in scena apiterapia care ajunge subiect de numeroase simpozioane internationale si medicale. 
Apiterapia reprezinta o terapeutica traditionala si ancestrala care foloseste mierea, polenul, ceara, laptisorul de matca, veninul albinelor si alte produse ce tin de complex alchimiei a stupului in vederea mentinerii sanatatii. 
Apiterapia este de patru feluri : 
- apiterapia populara care isi are originea in negura timpurilor si care s-a transformat din observatii intamplatoare asupra puterii de vindecare a [produselor naturale aflate la indemana omului primitiv ; 
- apiterapia culta empirica care este o disciplina stiintifica empirica veche de 4000-5000 de ani si care dispare progresiv din Farmacopeele lumii ; 
- apitarapia medicala auxiliara avand rezultate foarte bune ca auxiliara a metodelor chirigicale si medicale de interventie clinica stiintifica grabind rezultatele pozitive ; 
- apiterapia experimentala industriala care reprezinta un tezaur de remedii naturale ce asteapta sa fie valorificate cu ajutorul tehnologiei moderne la nivelul cerintelor actuale ale omului. 
Apiterapia dispune de premizele unei dezvoltari viitoare. Ea poate oferi solutii in boli inca netratabile cum ar fi cancerul care mobilizeaza mii de cercetatori din intreaga lume.
1.3. VECHI SI NOU IN APITERAPIE
Apiterapia, mieloterapia ( tratamentul cu miere ), palinoterapia (tratamentul cu polen ), tratamentul cu propolis, tratamentul venin de albine precum si tratamentul cu laptisoul de matca sunt strans legate intre ele contribuind la vindecarea sau amelioarea unor afectiuni. Trebuie precizat insa faptul ca toate acestea nu sunt considerate stiinte. Inca apiterapia a infruntat proba aspra a timpului iar daca pentru Ulisse mierea era forta pentru orice sportiv din zilele noastre, mierea este sprijin nutritiv terapeutic si energie


Fisiere in arhiva (1):

  • Mierea de Albine.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!