Obtinerea Salamului Italian, Turist si cu Sunca

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Carnea ocupa un loc foarte important in alimentatia omului, aceasta fiind o importanta sursa de proteine indispensabile vietii si una dintre alimentele de baza. Preparatele din carne ocupa si ele o mare parte din meniul zilnic al omului deoarece acestea nu mai necesita o gatire in prealabil. 
Proiectul este realizat pentru a arata calitatea si tehnologia de obtinere a celor trei tipuri de salamuri de catre o unitate de producere a preparatelor ce se afla in top 5 vanzari in Romania. Necesitatea de realizare a proiectului deriva din faptul ca preparatele din carne sunt consumate in cantitati mari, si este nevoie de realizarea unui produs finit de buna calitate, din etapa de sacrificare a animalelor pana ce produsul finit ajunge la consumator.
Prezentul proiect contine doua parti, prima parte fiind reprezentata de studiul literaturii de specialitate, iar cea de-a doua parte contine cercetarile proprii realizate pe trei tipuri de salamuri la o unitatea producatoare de preparate din carne, SC Vascar SA, Vaslui. 
Prima parte este constituita din doua capitole care sintetizeaza informatiile literaturii de specialitate cu privire la tehnologia fabricarii produselor din carne in membrana.
A doua parte incepe cu scopul si obiectivele lucrarii, continuua cu descrierea unitatii unde s-au realizat cercetarile,dar sunt prezentate si materialele, metodele de lucru, rezultatele cercetarilor, interpretarile acestora, precum si concluziile. A doua parte cuprinde si fluxul tehnologic de obtinere a fiecarui tip de salam luat in analiza.
Carnea este unul din alimentele foarte valoroase datorita componentelor sale, valoarea alimentara si cea energetica fiind cele mai importante, acestea fiind determinate de urmatoarele componente: apa, proteine, grasime si oase.
Pe langa proteine carnea mai contine si saruri minerale si vitamine care sunt foarte importante pentru organismul uman.
Preparatele din carne din categoria salamurilor sunt perisabile si de aceea trebuie avut in vedere ca pe tot timpul procesarii, depozitarii, dar si transportului sa se respecte parametrii si conditiile de lucru ce se impun astfel incat odata ajunse la consumator sa nu-l afecteze in nici un fel.
Pentru ca preparatele din carne sa indeplineasca toate conditiile de inocuitate este necesar ca materia prima, carnea folosita pentru fabricarea salamurilor sa fie supusa permanent controlului, exercitat de catre persoanele specializate din unitatea de productie. Controlul se efectueaza in timpul fiecarei etape din fluxul tehnologic, dar si asupra produsului finit.
Lucrarea trateaza tehnologia generala de fabricare a produselor din carne in membrana conform cu literatura de specialitate, prezinta materiile prime si auxiliare ce intra in compozitia salamurilor, precum si conditiile tehnice de calitate ce trebuie sa le indeplineasca produsul finit.
Acest sortiment de produse: salamuri fierte si afumate se consuma ca atare si sunt fabricate conform instructiunilor tehnologice din Ordonanta de Guvern 560/2006.
In ceea ce priveste productia preparatelor de carne in membrana se utilizeaza carnea preparata in prealabil, avand forma unor semifabricate cum ar fi: bradt, srot, precum si materii auxiliare cum ar fi apa potabila, sarea, membranele naturale sau artificiale.
Prezentul proiect cuprinde toate elementele care asigura respectarea unor etape prezente in tehnologia de fabricatie a salamurilor, a unor procese, operatii, capabile sa transorme carnea si produsele din carne dupa retete foarte bine stabilite, pentru obtinerea unui produs alimentar dorit. Deasemenea am prezentat si metodele de analiza care demonstreaza daca s-au respectat intocmai retetele de fabricatie si daca produsele finite se incadreaza in conditiile optime de ca
STUDIUL LITERATURII DE SPECIALIT
REVISTA LITERATURII PRIVIND OBTINEREA PREPARATELOR
1.1. Importanta preparatelor in alimentatia omului
1.1.1. Conceptul de carne
Carnea (lat. caro, carnis) se defineste in functie de diferite criterii: anatomo-histologic, zootehnic, economic, comercial, conservabilitate, consumabilitate.
Anatomo-histologic. Carnea reprezinta totalitatea formatiunilor anatomice care intra in structura carcasei (musculatura, oase, grasime, tendoane, ligamente etc.). 
Zootehnic. Carnea reprezinta animalul viu, crescut si livrat ingrasatoriei sau abatorului. Valoarea acestuia se exprima prin: greutate vie, spor de crestere, calitate comerciala si pret la livrare. 
Economic. Carnea reprezinta totalitatea produselor obtinute prin valorificarea animalelor in directia productiei de carne (carcasa, plus al cincilea sfert). Acesta din urma este compus din: 
- organe rosii (ficat, inima, plamani, rinichi, pancreas, glande, limba, capatana, creier etc.); 
- subproduse albe (stomace, intestin subtire si gros, picioare si uger); 
- subproduse diferite (piele, seu, coarne, unghii etc.).


Fisiere in arhiva (1):

  • Obtinerea Salamului Italian, Turist si cu Sunca.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!