Originea, importanța, aria de răspândire, particularități biologice și ecologice la cultura de vișin

Cuprins proiect Cum descarc?

I. IMPORTANTA
II.ORIGINEA SI ARIA DE RASPANDIRE
III.PARTICULARITATI BIOLOGICE SI ECOLOGICE
1.SPECII CARE AU CONTRIBUIT SOIURILOR SI PORTALTOILOR
2.OBIECTIVELE PRINCIPALE UTILIZATE IN AMELIORAREA VISINULUI
3.SORTIMENTUL DE SOIURI
4.PORTALTOII VISINULUI
5.PARTICULARITATI DE CRESTERE SI FRUCTIFICARE ALE VISINULUI
6.CERINTELE VISINULUI FATA DE FACTORII ECOLOGICI
IV.PARTICULARITATILE TEHNOLOGICE ALE VISINULUI
1. SPECIFICUL INFIINTARII SI INTRETINERII PLANTATIILOR


Extras din proiect Cum descarc?

I. IMPORTANTA
Visinul este o specie pomicola deosebit de importanta,de aceea si productia mondiala reprezinta cca 40% din cea de visine si cirese la un loc.fructele se folosec in special pentru industrializare,dar si pentru consum in stare proaspata ,avand un continut comlex,echlibrat,bogat in elemente nutritivesaruri minerale si vitaminecum ar fi: substanta uscata13,9-23,2%; zaharuri 5 – 19,4 ;acizi organici 0,9-1,9 mg% ;Proteine 0.8- 1,1mg%,petine 0,4-1,0mg%,substante tanoide o,12- 2,35 mg%; K 46-92,5 %; P 21-26 mg%;Mg 7-20 mg%;Ca 3,8-19,3 mg%; vitamina PP 0,06- 0,52 mg%: E 0,21-1,32 mg%;B1;B2;caroten 0,15-0,95 mg%; acid folic etc.Cura de visin are efect tonic,contribuind la ameliorarea afectiunilor renale, hepatice,cardiovasculare a anemiei si stressului.Pedunculii fructelor sunt foarte bogati in potasiu se folosesc sub forma de ceai sau infuzie.celelalte organe,ramurile tinere,frunzele,florile , fructele au insusiri antiseptice si se folosesc la conservarea produselor alimentare si in medicina populara. 
Visinul este o specie pomicola cu o mare plasticitate ecologica,ce poate valorificacu succes terenurile in panta, erodate.De asemenea,aceasta specie se poate cultivain zonele de campie, cat si in cele colinare si premontane.Multe soiuriau o rezistenta mare la ger, ceea ce face ca specia sa fie cultivata la altitudini superioare celor destinate culturii ciresului.
Este o specie decorativa, dar si buna melifera (77-88 kg miere / ha ).
II. Originea si aria de raspandire
Visinul este o specie tetraploida (2n = 32 cromozomi ),provenita probabil din hibridarea naturala dintre Cerasus avium si Cerasus fructicosa.
Istoria culturii visinului este strans legata de cea a ciresului, desi unele date din literatura sunt contradictorii.Visinul comun nu se intalneste in stare salbatica,insa creste semispontan in jurul Marii Caspice, in Caucaz, India, Iran, Asia mica, si Peninsula Balcanica , care ar fi si originile sale.
Spre deosebire de cires, cultura visinului depaseste paralela de 60 grade latitudine nordica devansand chiar si cultura marului.
Productia mondiala de visine la nivelul anului 1998 a fost de 560.000 t.tari mari producatoare de visine sunt : Germania, Italia, Spania, Grecia, SUA, Turcia, Romania.
In Romania visinul ocupa cca 6000 ha, cu o raspandire de aproximativ 40000 de t annual (anuarul statistic 1999 ) 
Visinul este intalnit in majoritatea zonelor tarii, cu precadere in zona colinara atat in plantatii industriale, cat si in suprafete mici in jurul gospodariilor.


Fisiere în arhivă (1):

  • Originea, Importanta, Aria de Raspandire, Particularitati Biologice si Ecologice la Cultura de Visin.ppt

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!