Cap.1 Pastrarea sticlelor cu vin Cap.2 Consumul vinurilor 2.1. Vinuri linistite 2.2. Vinuri spumante
Sticlele cu vin pe care dorim sa le pastram mai mult timp se tin obligatoriu culcate. Desigur, inainte de a le culca, se verifica etanseitatea sticlei si modul de dopuire. Locul unde se pastreaza sticlele cu vin trebuie sa asigure o atmosfera sanatoasa, aerata si usor umeda. De asemenea, sticlele trebuie tinute la adapost de lumina, departe de caldura si de trepidatii. Cele mai bune locuri unde se pastreaza vinurile sunt beciurile si boxele de la subsol, care asigura o temperatura constanta de circa 10°-12° C. In lipsa acestora, se poate amenaja in dependintele apartamentului un colt mai restrans pentru pastrarea sticlelor, in care sa fie asigurate cat de cat conditiile specificate. 2.1. VINURI LINISTITE Scoaterea dopului Se incearca mai intai detasarea capacului capsulei, iar daca aceasta nu ne reuseste, atunci, cu ajutorul unui cutit, se taie capsula la baza buzei sticlei. Dupa detasarea capacului capsulei respective, inainte de scoaterea dopului, se sterge cu un prosop curat gatul sticlei in exterior. Scoaterea dopului se face calm, fara ca sticla sa se agite. Inainte de a fi turnat in pahare, trebuie sa se puna mai intai putin vin intr-un pahar si sa fie degustat, pentru a verifica daca vinul din sticla nu are eventual un defect. Daca vinul are depuneri, sticla trebuie manipulata cu mare atentie, pentru a nu deranja depozitul format, ceea ce ar duce la tulburarea vinului.
Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.