Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 38 în total
Cuvinte : 8660
Mărime: 575.16KB (arhivat)
Publicat de: Simion Drăghici
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRICOLE SI MEDICINA VETERINARA FACULTATEA DE AGRICULTURA SECTIA:TEHNOLOGIA PRELUCRARII PRODUSELOR AGRICOLE

Extras din proiect

1.Prezentarea firmei

Unitatea de panificatie si patiserie poarta denumirea de S.C. VALYBIA COM SRL.Firma a fost infiintata in anul 1994 de catre domnul Singeorzan Gavrila,persoana fizica ,care detine intregul capital social.

In prezent societatea dispune de 25 de angajati care presteaza servicii atat in ceea ce priveste procesul de productie al produselor cat si in ceea ce priveste partea de administratie.

Datele de identificare ale firmei sunt inregistrate la Camera de Comert si sunt urmatoarele:RO 6555272 si codul CAEN 1071.

Capitalul social este privat si apatine in intregime unicului asociat.

Firma nostra este situata in judetul Bistrita Nasaud, strada Garii, nr.48.putem de asemenea sa fim contactati la numarul de telefon 0263/233403 pentru orice informatie de care au nevoie consumatorii de produse fabricate de noi.

Dispunem de conturi bancare deschise la BCR,SAN PAOLO.

Principala activitate desfasurata de firma noastra este reprezentata de productie.In procesul de productie ne ocupam de obtinerea de produse de panificatie si de paine.Sortimentele de produse de panificatie pe care le producem sunt painea alba de 1 kg, cozonaci cu nuca, cozonaci cu mac si croissante simple.

Desi nu dispunem de o gama larga de sortimente in acest domeniu, credem ca afacerea are succes datorita faptului ca se situeaza printre primele cinci brutarii aparute in judet, de-a lungul celor 15 ani de activitate de productie am reusit sa ne castigam o clientela fidela si in acelasi timp respectul clientilor.Un alt motiv pentru care consideram ca avem succes este faptul ca produsele noastre sunt produse de calitate superioara care nu contin amelioratori, pretul produselor este accesibil, spre exemplu o paine de 1 kg o dam spre comercializare la pretul de 4,6 lei.Ambalajele in care sunt pastrate produsele sunt atractive pentru consumatori.Deasemenea seriozitatea de care am dat dovada de-a lungul perioadei de cand ne aflam pe piata constituie unul dintre avantajele pe care le avem fata de firmele noi aparute pe piata.

Perspectivele de dezvoltare ale afacerii noastre sunt constituite din dorinta de extindere si pe partea de patiserie si foietaje, extindere rutelor de livrare a produselor si in afara judetului,in principal in zonele limitrofe care nu dispun de astfel de produse.

Avand in vedere faptul ca domeniul principal de activitate este panificatia si faptul ca este un domeniu cu traditie si vechime,dar in acelasi timp care se afla in continua dezvoltare, strategia pe care dorim sa o adoptam se bazeaza pe calitatea produselor oferite spre comercializare , pe seriozitatea cu care ne facem facem datoria fata de consumatori.Obiectivele concrete ale acestei afaceri in viitor vor avea legatura cu noi pe piata , extinderea piatei de comercializare si nu in ultimul rand construirea unei fabrici noi, mai mari,cu o capacitate mai mare de productie si cu utilaje performante.Toate acestea se vor reflecta in calitatea produselor pe care dorim sa le fabricam in viitor.

2.Studiu de piata

Confruntati cu scaderea de paine producătorii stau pe gânduri: ar fi mai bine să se concentreze pe pâinea tradiţională sau pe specialităţile în genul pâinii feliate, care se vând tot mai bine?Miza este mare: piaţa pâinii din România creşte cu circa 20% în 2008, la 1,2 miliarde de euro Românii mănâncă de la an la an, din ce în ce mai puţină pâine.Conform statisticilor Rompan, patronatul din panificaţie, consumul de pâine a scăzut în ultimii zece ani cu zece kilograme pe consumator, la 108-110 kg pe locuitor pe an, şi, cu toate că este încă ridicat faţă de media europeană,trendul de scădere va continua şi în următorii ani.

În faţa acestei situaţii, deşi valoric piaţa creşte în 2008 cu până la 20%, conform estimările lui Aurel Popescu, preşedintele de la Rompan, panificaţia a intrat într-un puternic proces de segmentare, în care specialităţiile şi pâinea tradiţională se luptă din ce în ce mai aprig pe coşul zilnic al românilor.

Urmând acest trend, Pambac Bacău, Dobrogea Group şi Spicul, trei dintre principalii producători de pâine din România au trecut deja la dezvoltarea puternică a producţiei de produse premium, de la pâinea feliată la cea cu minerale, fără E-uri şi cu aport caloric redus.

Pâinea pare să scadă ca importanţă în alcătuirea coşului zilnic al consumatorului roman.Cel puţin asta arată studiile Rompan care spun că obiceiurile de consum ale românilor s-au schimbat destul de mult în ultimii 10 ani.

Pe fondul creşterii preţurilor în domeniul panificaţiei dar şi al interesului tot mai vădit pentru produsele sănătoase şi care nu îngraşă, românii nu mai cumpără în fiecare zi pâine.Pe de altă parte, se referă din ce în ce mai mult pâinea ambalată, feliată, cu E-uri cât mai puţine şi cu un aport caloric scăzut.

Românii cumpără mai mult din supermarket-uri şi mai puţin de la magazinele de cartier.Dincolo de motivele legate de preţ, o franzelă costând în medie între 0,7 şi 0,9 lei în prezent, iar o pâine feliată între 3,5 şi 4,5 lei, dar şi urmare a unei alimentaţii mai raţionale, oferta destul de bogată de alimente din piaţă a determinat consumatorii să înlocuiască pîinea cu alte produse.

Românii consumă în prezent în proporţie de 70% pâine albă şi 30% pâine neagră.Un studiu realizat de Euromonitor, citat de Spicul, arată fapul că în 2007 produsele de panificaţie de nişă au crescut cu până la 70%, la vânzări de aproape 150 de milioane de euro.

În prezent românii se află pe locul 3 în Europa în privinţa consumului de pâine.Conform unui studiu de piaţă prezentat de Rompan franzela de 280-300 de grame este mai căutată în zona Constanţa-Piteşti, pâine de 500 de grame este consumată în zonele Teleorman, Dolj, Olt, Vâlcea, iar pâinea de 500-600 de grame este preferată de consumatorii din zona Moldovei.Franzela de peste 800 de grame şi până la 4 kg este consumată în Ardeal şi Banat.

Producătorii din domeniul panificaţiei estimează că în acest an, dincolo de scăderea consumului şi creşterea preţului,piaţa pâinii va creşte, ca valoare, cu aproape 20%, dar va scădea în ceea ce priveşte consumul, cu până la 5%.

Preview document

Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 7
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 8
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 9
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 10
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 11
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 12
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 13
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 14
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 15
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 16
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 17
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 18
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 19
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 20
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 21
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 22
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 23
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 24
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 25
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 26
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 27
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 28
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 29
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 30
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 31
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 32
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 33
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 34
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 35
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 36
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 37
Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL - Pagina 38

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri SC Valybia Com SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnologia Creșterii Cabalinelor

1.Importanta cresterii cabalinelor Munca sau forta de tractiune este principala productie de economica realizata de cabaline in conditii de...

Ecotehnica cultivării tutunului și hameiului

TIPUL DE SOL DIN REGIUNEA BUCURESTI Soluri de tip hidromorf si brun-roscate Caracteristici : soluri predominant lutoargiloase cu continut...

Lepidoptere

FLUTURELE ALB AL VERZEI - PIERIS BRASSICAE Fluturele alb al verzei este raspandit in majoritatea tarilor din Europa, in Asia (Japonia) si in...

Ai nevoie de altceva?