Plante Toxice si Medicinale

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere . 3
Lumanarica . 4
Maces . 7
Maghiran . 16
Bibliografie . 20


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere, 
Plantele medicinale sunt niste adevarate mini sisteme de rezonanta, care capteaza din univers anumite energii specifice, care le fac sa fie unice si ireproductibile.
Remediile naturiste au fost, sunt si vor fi unele dintre cele mai respectate forme de tratament in intreaga lume. Prin calitatile lor vindecatoare, plantele au reusit din timpuri stravechi sa vindece numeroase afectiuni, intrecand in multe dintre cazuri chiar medicina stiintifica pe baza de medicamente.
De altfel si compozitia chimica a plantelor medicinale este foarte complexa si difera extraordinar de mult de la o planta la alta, atat in constituenti cat si in proportia acestora (aspecte studiate in fitochimie). 
De asemenea, exista plante care consumate ca atare (fructe, frunze, radacini, seminte etc.) pot produce imbolnaviri, insa atunci cand acestea sunt dozate farmaceutic si consumate sub indrumare medicala ele devin niste remedii de pret.
Asa cum "noi" nu suntem numai niste organe, tot astfel acesti constituenti sunt "asezati" in organismul plantei astfel incat sa functioneze ca un tot perfect (caci Natura nu poate fii decat perfecta) atat in dezvoltarea plantei dar si mai departe, atunci cand ea este ingerata, in actiunea terapeutica.
Stiinta tratarii si vindecarii bolilor cu plante medicinale poarta denumirea de fitoterapie. 
Daca va ganditi de exemplu sa administrati o planta medicinala care v-a fost recomandata de medicul terapeut, trebuie sa stiti ca aceasta planta va aduce in universul launtric anumite energii, va pune in rezonanta cu una sau mai multe idei forta care sunt complexe si UNICE si va fi o modalitate simpla si accesibila de a va imbogati universul launtric cu energii care sunt TAINICE pentru majoritatea oamenilor din ziua de astazi.
Plantele medicinale sunt scaldate in razele soarelui, isi extrag seva din solul proaspat si sunt mangaiate de vant pana cand culegatorii cunoscatori le vor recunoaste si le vor culege.
Plantele medicinale urmeaza sa fie uscate, dar aceasta nu inseamna ca isi vor pierde calitatile lor extarordinare. Intreaga lor putere si energie vor ramane inmagazinate pe o perioada de aproximativ doi ani. Fotografiile Kirlian, dar si stiinta moderna au evidentiat o aura stralucitoare in jurul plantelor, chiar si a celor uscate, ceea ce le face superioare medicamentelor atunci cand sunt alese pentru un tratament, caci ele pot interveni si la nivel energetic spre deosebire de medicamentele de sinteza care nu sunt decat niste formule chimice care actioneaza strict pe structurile fizice si adeseori cu urmari negative secundare importante. O planta medicinala ajunge sa aiba o anumita forma si culoare care sa-i permita sa capteze o energie specifica, fiind indrumata in subtil de spiritele naturii care o ocrotesc. La nivelul speciilor sunt entitati angelice care ingrijesc cresterea plantelor si exista idei forta care sunt specifice tuturor plantelor dintr-o anumita specie. Plantele medicinale va pot vindeca in situatii in care foarte adesea medicamentele n-au fost in stare de nimic. (Maurice Messegue si Michael Bontemps). Sa luam un exemplu de plante medicinale despre care voi face o scurta desriere a fiecareia si anume: lumanarica (Verbascum phlomoides), macesul (Rosa Canina L.), maghiran (Majorana hortensis).
Lumanarica
Verbascum phlomoides
Verbascum thapsus
Alte denumiri
Coada boului, coada vacii, coada lupului, lipan.
Raspandire 
Lumanarica include o diversitate de specii. Creste in stare salbatica de-a lungul caii ferate,pe terenuri cu pietris, daramaturi, in liziere, pe marginea drumurilor, in intreaga Europa. In America de Nord intalnim specia Verbascum nigrum, lumanarica neagra, care are flori galbene si creste foarte inalta. Specia cu flori mari (Verbascum thapsus) si cea cu flori mici (Verbascum phlomoides), denumita si lumanarica de gradina, le intalnim in aceleasi locuri unde intalnim si specia comuna. Exista de asemenea si specia violeta (Verbascum phoenicum), care se cultiva in gradina. Toate aceste specii sunt utilizate in fitoterapie.
Istoric
Lumanarica era mentionata inca de discipolii lui Hipocrat in sec. V si IV i.C. Dioscoride si Plinius ne relatau deja ca radacina de lumanarica era intrebuintata in tratamentul tusei cronice. Tot de la Dioscoride aflam ca lumanarica era folosita la vopsirea parului blond.
I. Descriere
Atat specia cu flori mari cat si cea cu flori mici sunt bienale si pot atinge inaltimi de 1,5 - 2 m. Cele doua specii se deosebesc una de cealalta prin faptul ca una are flori mai mari decat cealalta. In plus, specia cu flori mai mari are frunzele prinse pe tulpina cu un fel de aripioara, ce se intinde pana in locul unde se prinde urmatoarea frunza, in vreme ce la specia cu flori mici aceasta aripioara este scurta sau nu coboara deloc, in jos pe tulpina. Intre cele doua specii exista si specii false. Lumanarica este o planta impozanta ce poate atinge marimea unui tufis, din mijlocul caruia se inalta o tulpina simpla, groasa, cu spice de flori aurii, care, ca si la specia salbatica, se unesc in ghemotoace ce sunt dispuse de jur imprejurul tulpinei. Frunzele oval-lunguiete sunt din ce in ce mai mici pe masura ce urca spre varful tulpinii si, ca si celelalte parti ale plantei, sunt acoperite cu un puf foarte fin. Petale au culoare galben-aurii, iar la specia de gradina poate fi chiar albastru violet, pe fond cu dungi aurii. Spicele cu flori pot atinge lungimea de 30 cm, iar coroana in forma de roata are o latime de 3-5 cm. Specia cu flori mici are coroana doar pe jumatatea primei. In fiecare capsula se dezvolta numeroase seminte, ce se raspandesc in jur.
Inflorire
Iulie - septembrie.
Recoltarea
Din iulie pana in septembrie pe vreme insorita si uscata se recolteaza florile deschise, fara caliciul verde (nu se recolteaza petalele maronii sau degradate). Se intind apoi pe ceva curat, in strat subtire si se usuca atent si repede. Petalele uscate la soare devin casante si neaspectuoase. Se indeparteaza pulberea rezultata din sfarmarea perisorilor. Se pastreaza planta uscata in vase transparente si etanse, in locuri uscate.


Fisiere in arhiva (4):

  • coperta plante medicinale si toxice (referat).doc
  • cuprins plante.doc
  • Plante Toxice si Medicinale.doc
  • powerp.ppt

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!