Proiect - Sauvignon

Extras din proiect Cum descarc?

I. Introducere.
In ultimele 2-3 decenii viticultura si vinificatia mondiala s-au confruntat cu unele elemente de criza determinate de aparitia unui dezechilibru intre cerere si oferta.
Stocurile nevalabile de vin de calitate inferioara, care risca sa ia proportii, au impus gasirea unor noi solutii pentru deminuarea lor. Distilarea acestor vinuri, interzicerea infiintarii unor noi plantatii viticole si atribuirea de reconpense banesti pentru cei care procedeaza la defrisarea plantatiilor vechi au adus, pe plan mondial, la scaderea suprafetelor de la 10.5mln ha (1970-1975) la circa 8mln ha cit exista in prezent. Tot pentru esirea din actuala criza se priconizeaza inbunatatirea substantiala a calitatii productiei viti-vinicole prin elaborarea unui complex de masuri care sa contribue la orientarea si educarea consumatorului in aprecierea calitatii. De aici si necesitatea specializarii podgoriilor pe directii de productie prin cunoasterea soiurilor pe sortimente, astfel ca fiecare podgorie sau centru viticol sa-si singularizeze productia pe care poate sa o ofere pietei interne sau externe, pe baza calitatii si a tipicitatii. [44]
Pentru dezvoltarea eficienta a viticulturii Republica Moldova are o multime de soiuri raionate pentru producerea vinurilor albe de calitate superioara precum si soiuri pentru productia soiurilor de masa.
La infiintarea plantatiilor viticole o importanta deosebita are alegerea corecta a soiurilor pentru a obtine o productivitate inalta de struguri calitativi este necesar in primul rind sa se ia in consideratie cerintele fiecarui soi fata de clima, relief, expozitie, sol, tehnologii de cultivare si-n baza acestor cerinte se utilizeaza rational potentialul ecologic si biologic cu productivitatea al soiului respectiv pe sectorul dat.
Vita de vie ca nici o alta planta agricola reactioneaza pront la schimbarile din mediul inconjurator, nu in zadar se spune ca in vin ca in oglinda se reflecta calitatile soiului si particularitatile mediu in care se cultiva vita-de-vie.
Secolul XXI este cel al calitatii. Numai cei care vor produce vinuri de inalta calitate vor putea sa patrunda si sa se mentina pe piata vinurilor. Calitatea produselor vinicole este direct influentata de calitatea strugurilor, tehnologia de prelucrare a lor, de ingrijire, maturarea de calitatea localurilor, a utilajelor si a conditiilor de pastrare spre valorificare a vinurilor. [18]
Dupa desavirsirea fermentatiei alcoolice, faza in care vinul se ,,naste" in masa lui continua sa se decfasoare numeroase procese de natura fizica, chimica si biochimica. Daca ele sunt bine dirijate si stapinite duc la mentinerea si dezvoltarea naturaletii, personalitatii si tipicitatii vinurilor. [14]
Procesele inregistrate in tehnica analitica si dotarea laboratoarelor, au permis o mai buna cunoastere a constituentilor biochimici ai vinului ajungindu.se in prezent sa se identifice 1000M componente din care 350 au fost dozate. Cunoasterea componentei fizico-chimice a vinurilor permite tipizarea lor si depistarea fromolelor.
Odata cu progresul tehnico stiintific viticultura si vinificatia au avut numai de cistigat deoarece au putut intensifica cu mult realizarea unor procese, viticultura a devenit mai intensiva, aplicarea noilor tehnologii in vinificatie a permis de a produce cantitati mari de vin , calitatii intr-o perioada relativ scurta cu un sinecost mai mic. [17]
In ultimii ani si vinificatia Republicii Moldova a cunoscut o crestere calitativa insemnata, la capitalul modernizarii in tehnologie si utilaje. Insa la ramura primara de tehnologie vinificatie, ramin un sir de probleme acute solutionarea carora insumi o vad pe urmatoarele cai.
- implimentarea unor tehnologii performante in procesul de producere,
- inaintarea si aplicarea unor proecte de reconstructie a acestora puncte vectoriale in vinificatie.
- atragerea de investitii
- incurajarea microvinificatiei,
- perfectionarea cadrelor si atragerea tinerilor specialisti,
- inaintarea unui proect durabil de lunga durata, real, de dezvoltare a vinificatiei primare si utilizarea-valorificarea a deseurilor ei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect - Sauvignon.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!