Proiectarea unei Ferme Avicole

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Prezentarea sectorului avicol
1.1. Prezentarea sectorului industrial 
1.2. Prezentarea subsectorului 
1.3. Politica guvernului privind produsele din carne de pasare 
2. Piata si comercializarea
2.1. Caracterizarea pietii carnii de pasare 
2.2. Analiza concurentei 
2.3. Cota de piata proiectata
2.4. Principalii furnizori de resurse materiale 
3. Descrierea proiectului de investitii
3.1. Caracterizarea tehnologiei de productie
3.1.1. Tehnologia de productie a puilor de carne
3.1.2. Tehnologia de productie a parintilor rase grele
3.2. Spatiile de productie 
3.2.1. Determinarea efectivelor si a numarului de serii anuale
3.2.2. Determinarea spatiilor de productie
3.2.3. Proiectarea fluxului tehnologic 
3.3. Necesarul de echipament tehnic pentru perioada de crestere si exploatare 
3.3.1. Instalatia de incalzire
3.3.2. Instalatia de adapare
3.3.3. Instalatia de furajare
3.3.4. Instalatia de ventilatie
3.3.5. Instalatia de iluminat 
3.4. Necesarul de personal
3.4.1. Evolutia structurii personalului si previziuni legate de aceasta
3.4.2. Calificarea fortei de munca, program de pregatire a fortei de munca aferente proiectului
3.5. Necesarul de hrana 
3.5.1. Surse de aprovizionare 
3.5.2. Optimizarea si structura retetelor de nutreturi combinate 
3.5.3. Costul unitar-al retetelor folosite 
3.6. Consumul de resurse
3.6.1. Material biologic
3.6.2. Energie, combustibil, apa
3.6.3. Furaje
3.7: Amenajarea spatiilor
3.8. Calitatea produselor
3.9. Sursele de finantare
4. Productia. Venituri obtinute din vanzari
4.1. Productia estimata
4.1.1. Parametrii tehnologici proiectati
4.1.2. Productia fizica estimata
4.1.3. Productia marfa estimata
4.2. Structura si dinamica veniturilor
5. Costuri
5.1. Norme metodologice de calcul
5.2. Necesarul de finantare
5.2.1. Valoarea investitiei
5.2.2. Capitalul circulant
5.2.3. Necesarul total de finantare
5.3. Estimarea costurilor de productie
5.3.1. Estimarea cheltuielilor cu forta de munca
5.3.2. Estimarea cheltuielilor cu materiile prime, materiale si marfurile aprovizionate
5.3.3. Estimarea cheltuielilor cu utilitatile
5.3.4. Estimarea altor cheltuieli
5.4. Proiectarea costului unitar
6. Evaluarea proiectului
6.1. Norme metodologice de calcul
6.1.1. Durata de viata a proiectului
6.1.2. Evolutia proiectului
6.1.3. Evolutia costurilor
6.1.4. Amortizari si valoarea reziduala
6.1.5. Costul total al investitiei
6.1.6. Capitalul circulant
6.2. Analiza financiara
6.2.1. Proiectia veniturilor pe activitati
6.2.2. Proiectia cheltuielilor pe activitati
6.2.3. Proiectia fluxurilor de lichiditati nete
6.3. Calculul indicatorilor de evaluare
6.3.1. Calculul valorii actualizate nete
6.3.2. Calculul duratei de recuperare a investitiei


Extras din proiect Cum descarc?

Cap. I Prezentarea sectorului avicol.
1.1 Prezentarea sectorului industrial.
Importanata economica a cresterii pasarilor consta in deosebi in insusirile lor productive valoroase,expresie a unor serii de particularitati biologice, care fac din avicultura un sector rentabil al zootehniei. Produsele principale ale pasarilor sunt ouale si carnea, iar cele secundare sunt penele si gunoiul.
Oul contine protide, lipide, glucide, saruri minerale si vitamine, bine proportionate cantitativ. Aceasta face ca digestibilitatea oului consumat sa fie, pentru galbenus de 100% iar pentru albus de 97%. Pe langa valoare sa nutritiva, oul are multiple utilizari in fabricarea diferitelor produse alimentare, fiind folosit de asemenea la limpezirea vinurilor, in industria pielariei, in industria chimica si farmaceutica, in industria textila si in microbiologie.
Carnea. In cazul raselor de gaini, curci, rate, gaste, bibilici, prepelite, porumbei si fazani, specializate pentru productia de carne, aceasta reprezinta produsul principal. In prezent, pe plan mondial, cererea pentru carne slaba se manifesta tot mai mult. Puii de gaina si de curca pot asigura aceasta cerinta, mai mult decat oricare alta specie. Pe de alta parte, in toate tarile consumul de carne de pasare este in continua crestere, nefiind inca previzibil nivelul la care acesta se va plafona.
Atat pe plan mondial cat si pe continente, annual se inregistreaza o crestere atat la productia de carne cat si la productia de oua, observandu-se totusi cata rezerva exista fata de nevoile de consum pentru unele continente ca Africa, Asia, Europa, America de Sud, pentru a se ajunge la consumurile specifice pe cap de locuitor ale Americii de Nord.
Ponderea tot mai mare pe care o au produsele avicole in alimentatia populatiei a dus la stbilirea unor masuri in ce priveste dezvoltarea cresterii pasarilor intr-un mod rapid, in unitati avicole moderne de crestere intensiva.
1.2. Prezentarea subsectorului.
In ciuda crizei financiare mondiale, industria carnii, la nivel global, nu are de ce sa se teama. Pe zone geografice, insa, vor avea loc modificari semnificative, din care unele state vor pierde, iar altele vor castiga. In ultimul deceniu, la nivel mondial, consumul de carne a crescut pe toate segmentele, in special ca urmare a cresterii populatiei si a veniturilor acesteia, mai ales in tarile in curs de dezvoltare. Cel mai dinamic segment a fost cel al carnii de pui, care, de la o pondere in total consum de carne de 29% in 1999, a ajuns la 31% in 2006, in vreme ce, consumul de carne de porc s-a mentinut la o cota de piata de 39%, iar acela al carnii de vita a scazut de la 26% la 25%, in acelasi interval de timp, dupa cum se arata intr-un studiu elaborat de Comisia Europeana.
Productia si consumul mondial de carne vor urmari un trend crescator si in urmatoarea perioada de timp, rata anuala de crestere, previzionata fiind de 0,5% pentru tarile dezvoltate, compartiv cu o rata de crestere de 2,5% pentru tarile in curs de dezvoltare. China, cu un ritm anual de crestere a consumului de aproximativ 3%, contabilizeaza aproximativ 42% din expansiunea pietei mondiale din urmatorul deceniu, cea mai mare parte din consum urmand a fi asigurat insa de productia interna. Ritmul de expansiune a comertului mondial cu carne ar putea sa atinga, in urmatorul deceniu, nivelul de 2,5% pe an. Brazilia va fi principala beneficiara a cresterii exporturilor de carne, atingand pana la sfarsitul urmatorului deceniu o cota de piata de 30% din totalul exporturilor de carne ale lumii. Statele Unite ale Americii se vor afla, de asemenea, printre tarile cu cota de piata a exporturilor in crestere. Rusia va ramane cel mai mare importator de carne, urmata de Japonia.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unei Ferme Avicole.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!