Proiectarea unui Elevator cu Cupe cu Capacitatea de 1000 Kg pe Ora

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Descrierea operatiei pe care o efectueaza aparatul;
2. Principii de lucru ale aparatelor care efectueaza operatia;
3. Bilantul de materiale. Bilantul energetic;
4. Calculul parametrilor de exploatare ai aparatului;
5. Calculul organologic;
6. Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Descrierea operatiei pe care o efectueaza aparatul
Transportul produselor solide in cadrul instalatiilor din industria alimentara se realizeaza cu utilaje specifice a caror constructie depinde de urmatorii factori:
1. natura si felul produsului care se transporta;
2. lungimea traseului de transportat;
3. capacitatea sau debitul necesar de transportat;
4. pozitia si numarul punctelor de primire si evacuare a produsului;
5. viteza necesara pentru transportul produsului; 
6. consumul de energie;
7. evitarea oricaror strangulari de productie de-a lungul liniei tehnologice;
Instalatiile de transport produse solide se pot clasifica dupa mai multe criterii si anume: 
Dupa sensul de deplasare al organelor de lucru: 
1. utilaje pe orizontala pentru transportul produselor;
2. utilaje pe verticala pentru transportul produselor;
Dupa gradul de mobilitate:
1. utilaje fixe pentru transport;
2. utilaje mobile pentru transport;
Dupa principiul de functionare: 
1. utilaje mecanice pentru transport;
2. utilaje pneumatice;
3. utilaje hidraulice;
Elevatoarele sunt transportoare cu organe de lucru flexibile, folosite pentru deplasarea pe verticala a materilelor granulare sau pulverulente. Ele se compun dintr-o banda fara sfarsit, confectionata din curea de cauciuc cu insertie textila si pe care se fixeaza cupele metalice, ce se deplaseaza pe verticala intre doi tamburi: tamburul de la partea superioara este motric, primind miscarea de la un motoreductor, iar tamburul de la partea inferioara este condus si serveste la intinderea benzii transportoare. Banda transportoare, purtatoare de cupe, se deplaseaza liber, neghidata, intre cei doi tamburi si este inchisa pe toata inaltimea elevatorului prin intermediul unor tuburi cu sectiunea dreptunghiulara sau circulara. Tuburile sunt realizate din tabla cu grosimea de 1,5-3 mm.
Latimea benzii transportoare se alege in functie de capacitatea elevatorului, de la 60 pana la 300 mm, cu precizarea ca aceasta trebuie sa fie cu 10-30 mm mai mare decat latimea cupelor si mai mica cu 10-20 mm fata de latimea tamburilor. 
Viteza de deplasare a benzii cu cupe variaza in functie de produsul transportat si anume: pentru seminte de cereale, viteza medie este de 2-3,5 m/s, pentru produse marunte (sroturi si grisuri) viteza medie este 1,3-1,8 m/s iar pentru faina si tarate se recomanda o viteza de deplasare de 1,4-1,9 m/s.
Cupele se confectioneaza din tabla de otel cu grosimea de 1,5-3 mm. Cupele se fixeaza pe banda prin intermediul unor suruburi speciale cu cap plat, la distante egale, determinate de natura produsului si capacitatea ded transport (pentru seminte de cereale pasul de dispunere a cupelor este de 300-350 mm).
Incarcarea cupelor se face: exterior direct, exterior cu cupe screper sau interior.
Cupele se construiesc in urmatoarele variante:
Cupe adanci cu peretele din spate drept, cu fund rotunjit si cu unghiul la varf de 65? folosite pentru materialele cu granulatie mica si care curg usor. Pasul cupelor se stabileste de producator in functie de materialul transportat, debitul elevatorului, forma cupei, pasul lantului si conditiile de utilizare.
Cupe cu adancime redusa cu fund rotunjit, cu unghiul la varf de 45?, utilizate pentru materiale care se scurg greu si care au tendinta de a adera la peretii cupelor. Pasul cupelor este de (2-3) x inaltimea cupei.
Cupe solzi cu fund ascutit cu sectiune trapezoidala a cupei si cu bordura de o parte si de alta a fetei anterioare, formand un jgheab de scurgere a materialului din cupa urmatoare, folosite la elevatoarele cu descarcarre gravitationala pentru materiale cu granulatie mijlocie si mare. Pasul cupelor este egal cu inaltimea lor.
Tamburii pentru elevatoare se realizeaza cu diametru de 300-600 mm in functie de capacitatea de transport si cu suprafata putin bombata pe zona centrala pentru a asigura centrarea si rularea benzii pe zona mediana a elevatorului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unui Elevator cu Cupe cu Capacitatea de 1000 Kg pe Ora.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!