Salam de vară

Cuprins proiect Cum descarc?

TEMA PROIECTULUI 2
1. UTILIZAREA FRIGULUI IN INDUSTRIA ALIMENTARA 3
1.1. Tehnologia fabricarii preparatelor din carne 4
2. TEHNOLOGIA DE OBTINERE A SALAMULUI DE VARA 4
-  Materii prime 5
-  Materiale: 5
4. Descrierea Procesului Tehnologic De Fabricare A Salamului De Vara 7
Transarea -  Dezosarea -  Alegerea 7
2. Pregatirea Materiilor Prime 7
3. Pregatirea Compozitiei 7
4. Umplerea Compozitiei In Membrane 8
5. Tratamentul Termic 8
6. Depozitarea Produsului Finit 8
5. Reteta De Fabricatie A Salamului De Vara 9
7. Bilantul Total De Materiale 12
8. Calculul Depozitelor Frigorifice 15
9. Caracteristicile Aerului Atmosferic In Zona Geografica De Amplasare A Unitatii 22
10. Dimensionarea Depozitului Frigorific Pentru Materia Prima 23
11. Dimensionarea Salii De Transare-Dezosare-Ales 25
12. Dimensionarea Depozitului De Produs Finit 27


Extras din proiect Cum descarc?

TEMA PROIECTULUI
Sa se determine necesarul de frig si caracteristicile constructive ale spatiului destinat fabricarii si depozitarii unui semi-preparat din carne.
Se da: preparat salam de vara
Capacitatea de productie: 500 kg
Localitatea de amplasare: Urziceni (Jud. Ialomita)
Preparatul ales: salam de vara
1. UTILIZAREA FRIGULUI IN INDUSTRIA ALIMENTARA
1.1. Tehnologia fabricarii preparatelor din carne
In linii mari fabricarea prearatelor de carne cuprind urmatoarele operatii:
- receptia materiilor prime si a ingredientelor; 
- transarea,dezosarea si alegerea carnii de vita si porc; 
- sararea carnii;
- prepararea srotului si bradtului; 
- depozitarea semifabricatelor la frigider pentru maturare (srot si bradt);
- prepararea pastei;
- condimentarea;
- umplerea pastei in membrane, afumarea calda a mezelurilor; 
- fierberea-racirea;
- afumarea rece a mezelurilor;
- portionarea si eventuala ambalare;
- eceptia produsului finit;
- depozitarea si livrarea.
2. TEHNOLOGIA DE OBTINERE A SALAMULUI DE VARA
-  Materii prime: 
- carne: de bovine sau de porcine;
- slanina;
-  Materii auxiliare: 
- sarea (clorura de sodiu); 
- polifosfati;
- apa potabila; 
- condimente;
-  Materiale: 
- membrane; 
- material de legare (sfoara); 
- combustibili tehnologici.


Fisiere în arhivă (1):

  • Salam de vara.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!