Sirop Natural de Capsuni

Extras din proiect Cum descarc?

SIROP NATURAL DE CAPSUNI
1.Grupa de produse
Siropurile de fructe sunt produse conservate cu ajutorul zaharului obtinute prin concentrarea sucurilor de fructe cu zahar si adios de acizi (citric, tartaric, etc.) imbuteliate in butelii si inchise in capsule.
Concentratia finala in substanta uscata atinge 75%.
Material prima utilizata, este formata din fructe proaspete sau din semifabricate conservate cu SO2 sau acid formic. In situatia folosirii unor semifabricate conservate cu acid formic acesta are proprietatea de a dezintegra pectina datorita caruia se obtine o limpezire directa fara sa se execute si alte operatii suplimentare, specifice.
Daca se folosesc materii prime sulfitate, obligatoriu acestea trebuie mai intai desulfitate. Cele mai avantajoase tehnici care pot fi folosite sunt desulfitarile prin fiebere sub vid.
La fabricarea siropului de capsuni se folosesc fructe proaspete sau conservate corespunzatoare.Calitatea materiei prime folosite in industria conservelor se apreciaza se tinand seama de conditiile impuse prin procesul tehnologic de prelucrare, calitatea fructelor proaspete fiind definita prin indicatori generali si individuali ai speciei si soiului.
1.2. Introducere
Capsuni.
Datorita multiplelor calitati dar mai ales pentru faptul ca sunt primele fructe de primavara , capsunele ocupa un loc important in industria de prelucrare.
Aceste fructe au o perioada scurta de recoltare , care insa se poate extinde . Recoltarea incepe in ultimile zile ale lunii mai-in sudul tarii si se prelungeste pana in prima decada a lunii iunie-in nordul tarii. Capsunile se cultiva cu precadere in judetele Satu Mare, Valcea , Ilfov , Rihor , productia depasind 30.000 t anual , cu tendinte catre 100.000 t in anii ce urmeaza.
Din cele aproximativ 70 de soiuri existente in cultura , cele mai importante , sunt : Aliso , Cambridge , Deutsch Everen , Farrfax , Fresno , Gorella ,Senga-Sengana , Souvenir, Surprise de Halles , Sachsen etc, din care numai Sunrise , Swanne , Talisman si Red Gauntel sunt soiuri de larga perspectiva.
Pentru prelucrare sunt apreciate soiurile de marime rezonabila dar mai ales acelea intens colorate (inclusiv pulpa) , al carora codita se poate elimina usor , cu ajutorul mijloacelor mecanizat.
Fructele capsuneului si arbustilor fructiferi sunt importante pentru alimentatia omului prin continutul de vitamine, saruri minerale, acizi organici si alte substante pe care acestea le contin. Este important faptul ca majoritatea vitaminelor sunt preluate din fructe si legume si, ca urmare , un consum cat mai variat de fructe pe o perioada lunga de timp asigura o functionare foarte buna a metabolismului uman.
Capsunile fiind primele fructe care apar primavara pe piata, contribuie din plin la revitalizarea organismului uman, avand pe langa rolul alimentar si un rol de prevenire sau ameliorare a unor difunctionalitati ale metabolismului uman.
2.Caracterizarea produsului alimentar
Schema tehnologica a siropului de capsuni
2.1.Descrierea operatiilor tehnologice
Receptia cantitativa si calitativa:
Spalarea : Spalarea fructelor se executa de obicei in doua etape : -prespalarea intr-o instalatie cu suflanta si -spalarea,clatirea cu duturi cu apa.La unele fructe (zmeura, mure etc.) operatia de spalare nu este posibila din cauza pierderilor de substanta uscata si dehidratarii fructelor , in acest caz se impun conditii de igiena deosebite la recoltare si transport.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sirop Natural de Capsuni.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!