Sirop natural de căpșuni

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4152
Mărime: 47.26KB (arhivat)
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

SIROP NATURAL DE CAPSUNI

1.Grupa de produse

Siropurile de fructe sunt produse conservate cu ajutorul zaharului obtinute prin concentrarea sucurilor de fructe cu zahar si adios de acizi (citric, tartaric, etc.) imbuteliate in butelii si inchise in capsule.

Concentratia finala in substanta uscata atinge 75%.

Material prima utilizata, este formata din fructe proaspete sau din semifabricate conservate cu SO2 sau acid formic. In situatia folosirii unor semifabricate conservate cu acid formic acesta are proprietatea de a dezintegra pectina datorita caruia se obtine o limpezire directa fara sa se execute si alte operatii suplimentare, specifice.

Daca se folosesc materii prime sulfitate, obligatoriu acestea trebuie mai intai desulfitate. Cele mai avantajoase tehnici care pot fi folosite sunt desulfitarile prin fiebere sub vid.

La fabricarea siropului de capsuni se folosesc fructe proaspete sau conservate corespunzatoare.Calitatea materiei prime folosite in industria conservelor se apreciaza se tinand seama de conditiile impuse prin procesul tehnologic de prelucrare, calitatea fructelor proaspete fiind definita prin indicatori generali si individuali ai speciei si soiului.

1.2. Introducere

Capsuni.

Datorita multiplelor calitati dar mai ales pentru faptul ca sunt primele fructe de primavara , capsunele ocupa un loc important in industria de prelucrare.

Aceste fructe au o perioada scurta de recoltare , care insa se poate extinde . Recoltarea incepe in ultimile zile ale lunii mai-in sudul tarii si se prelungeste pana in prima decada a lunii iunie-in nordul tarii. Capsunile se cultiva cu precadere in judetele Satu Mare, Valcea , Ilfov , Rihor , productia depasind 30.000 t anual , cu tendinte catre 100.000 t in anii ce urmeaza.

Din cele aproximativ 70 de soiuri existente in cultura , cele mai importante , sunt : Aliso , Cambridge , Deutsch Everen , Farrfax , Fresno , Gorella ,Senga-Sengana , Souvenir, Surprise de Halles , Sachsen etc, din care numai Sunrise , Swanne , Talisman si Red Gauntel sunt soiuri de larga perspectiva.

Pentru prelucrare sunt apreciate soiurile de marime rezonabila dar mai ales acelea intens colorate (inclusiv pulpa) , al carora codita se poate elimina usor , cu ajutorul mijloacelor mecanizat.

Fructele capsuneului si arbustilor fructiferi sunt importante pentru alimentatia omului prin continutul de vitamine, saruri minerale, acizi organici si alte substante pe care acestea le contin. Este important faptul ca majoritatea vitaminelor sunt preluate din fructe si legume si, ca urmare , un consum cat mai variat de fructe pe o perioada lunga de timp asigura o functionare foarte buna a metabolismului uman.

Capsunile fiind primele fructe care apar primavara pe piata, contribuie din plin la revitalizarea organismului uman, avand pe langa rolul alimentar si un rol de prevenire sau ameliorare a unor difunctionalitati ale metabolismului uman.

2.Caracterizarea produsului alimentar

Schema tehnologica a siropului de capsuni

2.1.Descrierea operatiilor tehnologice

Receptia cantitativa si calitativa:

Spalarea : Spalarea fructelor se executa de obicei în doua etape : -prespalarea într-o instalatie cu suflanta si -spalarea,clătirea cu duturi cu apa.La unele fructe (zmeura, mure etc.) operatia de spalare nu este posibila din cauza pierderilor de substanta uscata si dehidratarii fructelor , în acest caz se impun conditii de igiena deosebite la recoltare si transport.

Preview document

Sirop natural de căpșuni - Pagina 1
Sirop natural de căpșuni - Pagina 2
Sirop natural de căpșuni - Pagina 3
Sirop natural de căpșuni - Pagina 4
Sirop natural de căpșuni - Pagina 5
Sirop natural de căpșuni - Pagina 6
Sirop natural de căpșuni - Pagina 7
Sirop natural de căpșuni - Pagina 8
Sirop natural de căpșuni - Pagina 9
Sirop natural de căpșuni - Pagina 10
Sirop natural de căpșuni - Pagina 11
Sirop natural de căpșuni - Pagina 12
Sirop natural de căpșuni - Pagina 13
Sirop natural de căpșuni - Pagina 14
Sirop natural de căpșuni - Pagina 15
Sirop natural de căpșuni - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Sirop Natural de Capsuni.doc

Alții au mai descărcat și

Conservarea prin concentrare, fără zahăr, a sucului de căpșuni

Conservarea prin concentrare Concentrarea produselor alimentare lichide, soluţii sau suspensii, se realizează în două scopuri: - asigurarea...

Tehnologia Creșterii Cabalinelor

1.Importanta cresterii cabalinelor Munca sau forta de tractiune este principala productie de economica realizata de cabaline in conditii de...

Ecotehnica cultivării tutunului și hameiului

TIPUL DE SOL DIN REGIUNEA BUCURESTI Soluri de tip hidromorf si brun-roscate Caracteristici : soluri predominant lutoargiloase cu continut...

Lepidoptere

FLUTURELE ALB AL VERZEI - PIERIS BRASSICAE Fluturele alb al verzei este raspandit in majoritatea tarilor din Europa, in Asia (Japonia) si in...

Te-ar putea interesa și

Statistică Aplicată în Studiul Calității și Consumului Produselor Alimentare din Categoria Conservelor de Fructe

Capitolul I Justificarea studiului Fructele sunt alimente de origine vegetală, apreciate din punct de vedere nutritiv prin conţinutul lor bogat...

Linie Tehnologică de Fabricare a Siropului de Căpșuni

CAPITOLUL 1 TEMA PROIECTULUI Să se proiecteze o linie tehnologică de fabricare a siropului de căpşuni, cu o capacitate de producţie de 1000 kg...

Evaluarea Mediului de Marketing la McDonald's Sibiu

Povestea a inceput cu adevarat in 1948, cand doi frati Dic si Mac McDonald au deschis un restaurant care avea la baza o linie de asamblare a...

Proiect tehnologic - dulceața de cireșe

Tema proiectului Sa se proiecteze procesul tehnologic de obtinere a dulcetei de cirese cu o capacitate de 5 t/zi fructe. Dulceata reprezinta...

McDonald's

1. Ce este franciza ? Franciza - metodă modernă de a începe şi de a desfăşura o afacere pe cont propriu, respectiv de a produce şi/sau...

Dulceața de Căpșuni

Argument Dacă până nu de mult la fabricarea produselor alimentare accentul se punea pe cantitate, pentru a satisface nevoile consumatorilor în...

Implementarea HACCP în sectorul de producție și procesare a fructelor și legumelor - dulceața de cireșe

INTRODUCERE Dulceaţa reprezintă produsul obţinut prin fierberea şi concentrarea fructelor în sirop de zahăr, cu adaos de acid citric şi...

Obținerea de Produse de Patiserie cu Adaos de Fructe și de Condimente Tradiționale

Argument Activitatea de obţinere a produselor de patiserie reprezintă una din cele mai vechi preocupări ale omului şi totodată una dintre ramurile...

Ai nevoie de altceva?