Stabilirea Necesarului de Nutreturi si a Eficientei Utilizarii lor Pentru o Exploatatie Zootehnica

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE.2
1. Definirea exploatatiei.4
2. Norme de hrana.5
3. Caracteristicile nutritive ale nutreturilor utilizate.6
4. Ratii de hrana pentru vaci de lapte.8
5. Amestec de nutreturi concentrate pentru monogastrice.9
6. Stabilirea necesarului de nutreturi pentru vacile de lapte.12
7. Stabilirea necesarului de nutreturi pentru monogastrice.14
8. Aspecte privind eficienta economica a utilizarii nutreturilor.14
CONSIDERATII PROPRII.16
BIBLIOGRAFIE.17


Extras din proiect Cum descarc?

IMPORTANTA ALIMENTATIEI ANIMALELOR
Alimentatia animalelor domestice este stiinta care se ocupa de cercetare a nutritiei si alimentatiei a animalelor si pasarilor domestice crescute si exploatate in diferite conditii de intretinere si ingrijire.
Nutritia si alimentatia animala prezinta mare importanta deoarece influenteaza direct si evident nu numai nivelul productiilor animale dar si reproductia, procesele de crestere si dezvoltare, starea de sanatate a animalelor si nu in ultimul rand eficienta economica.
Alimentatia a jucat intotdeauna un rol de prim ordin in viata omului (atat ca individ, cat si fiinta sociala). Calitatile si defectele
acesteia influenteaza in mod hotarator starea de sanatate. Stiinta
moderna a nutritiei nu face decat sa aprofundeze legaturile fundamentale dintre om si aliment. Metabolismul general al organismului, deci totalitatea reactiilor biochimice, isi are ca drept punct de plecare alimentele ingerate. In compozitia alimentelor intra urmatoarele grupe de substante: proteinele , lipidele (grasimile), glucidele (hidratii de carbon sau zaharurile), sarurile minerale, vitaminele si apa. Energia necesara functionarii organismului este furnizata doar de primele trei grupe; acestea constituie deci factorii nutritivi energogeni. In plus, aceste substante au si rol plastic, de refacere a tesuturilor uzate. In ceea
ce priveste mineralele si vitaminele, ele indeplinesc mai ales functia
de catalizatori ai proceselor biochimice, iar apa, dupa cum se stie,
este mediul indispensabil de desfasurare a vietii celulare.
Importanta nutritiei in productia animalelor este evidentiata si prin ponderea costului hranei (peste 50%) in costurile produselor animale. Atentia pe care crescatorii de animale o dau nutritiei si alimentatiei septelului, determina, in mare masura, rentabilitatea activitatii lor (Pop, 2006).
Ponderea cea mai importanta in costurile de productie ale produselor animaliere o detin cheltuielile cu hrana, astfel ca nutritia si alimentatia rationala pot contribuii la eficientizarea produselor zootehnice.
Cresterea intensiva a animalelor nu poate fi conceputa astazi fara utilizarea nutreturilor combinate, in special in cazul porcilor si al pasarilor; progresele genetice inregistrate in domeniul productivitatii si al valorificarii hranei, in ultimii ani, nu s-ar putea manifesta fara nutreturi adecvate acestui potential genetic. Industria de nutreturi combinate este in continua miscare, in ultimii ani realizandu-se produse care necesita un grad inalt de prelucrare si consumuri suplimentare de energie (Pop, 2006).
DEFINIREA EXPLOATATIEI
Ferma zootehnica luata in analiza este situata in judetul Iasi, comuna Miroslava. Aceasta se afla la o distanta de 20 de km de municipiul Iasi ceea ce poate asigura piata de desfacere a produselor obtinute precum si aprovizionarea cu materii prime.
Scopul proiectului este de a stabili eficienta utilizarii nutreturilor intr-o ferma zootehnica. Exploatatia zootehnica luata in calcul cuprinde un efectiv de 70 de vaci de lapte , care au o greutate medie de 600 de kg cu o productie de 27 l lapte/zi - 4 % grasime, si 1850 de capete de pui.
Pentru valorificarea nutreturilor obtinute se urmareste optimizarea ratiilor cu o eventuala completare cu nutreturi concentrate ce vor fi achizitionate de la firme specializate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Stabilirea Necesarului de Nutreturi si a Eficientei Utilizarii lor Pentru o Exploatatie Zootehnica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!