Introducere . 4 1. Evoluția comerțului mondial cu zahăr si produse din zahar în perioada 2017-2021 .. 4 1.1. Evoluția importului de zahăr si produse din zahăr la nivel mondial în perioada 2017-2021 4 1.2. Evoluția exportului de zahăr si produse din zahăr la nivel mondial în perioada 2017-2021 .. 6 1.3. Analiza principalilor indicatori privind comerțul mondial cu zahăr si produse din zahăr în perioada 2017-2021 . 7 2. Evoluția comerțului Uniunii Europene cu zahăr si produse din zahăr în perioada 2017-2021 8 2.1. Evoluția importului de zahăr si produse din zahăr la nivelul UE în perioada 2017-2021 . 8 2.2. Evoluția exportului de zahăr si produse din zahăr la nivelul UE în perioada 2017-2021 . 9 2.3. Analiza principalilor indicatori privind comerțul Uniunii Europene cu zahăr si produse din zahăr în perioada 2017-2021 . . 10 3. Evoluția comerțului României cu zahăr si produse din zahăr în perioada 2017-2021 . 12 3.1. Evoluția importului de zahăr si produse din zahăr în România în perioada 2017-2021 12 3.2. Evoluția exportului de zahăr si produse din zahăr în România în perioada 2017-2021 . 12 3.3. Analiza principalilor indicatori privind comerțul României cu zahăr si produse din zahăr 13 4. Concluzii . 14 Bibliografie 14
Introducere Zahărul este un aliment obținut din sfecla de zahăr sau din trestia de zahăr, cu un conținut mare de zaharoză (un dizaharid solid, alb, cristalin), care îi conferă un gust dulce pronunțat. Este folosit în alimentație pentru a îndulci mâncărurile și băuturile, dar și drept conservant. Se digeră repede, constituind o sursă rapidă de glucoză, un monozaharid care este folosit în celulele biologice pentru producerea de energie. Există două tipuri de zahăr: zahărul brut, nerafinat, care, pe lângă zaharoză, mai păstrează și urme din alte substanțe naturale provenite din planta de extracție, și zahărul alb rafinat, care conține exclusiv zaharoză, toate celelalte substanțe fiind înlăturate prin procedee chimice. În țările cu climă temperată, zahărul se obține din sfecla de zahăr, iar în țările cu climă caldă (tropicală, subtropicală și ecuatorială) - din trestia de zahăr. Țările cu producțiile cele mai mari de zahăr sunt Brazilia, India și China. Dintre țările europene, producătoare mai importante sunt Franța, Germania și Polonia. 1. Evoluția comerțului mondial cu Zahăr si produse din zahăr în perioada 2017-2021 1.1. Evoluția importului de Zahăr si produse din zahăr la nivel mondial în perioada 2017-2021 Unitate: Mii dolari Importers Imported value in 2017 Imported value in 2018 Imported value in 2019 Imported value in 2020 Imported value in 2021 World 565496369 624581665 657690661 715581502 858980951 United States of America 96878977 115524732 128134846 139430771 149499508 Germany 53380330 57240725 58585025 65606947 79262975 Belgium 35026636 40729044 45301880 51456767 69469299 Switzerland 28721799 29993822 31562239 38935487 42213428 China 25250504 27900028 33605326 34915065 41858422 Japan 22456535 25526988 27227564 28624227 37308353 France 23193851 25281312 25192301 28763797 33976657 Italy 23483237 26846982 27210952 28544856 30530096 United Kingdom 33093224 30268870 27996208 26106399 26947380 Netherlands 15216325 16695506 18325957 21323214 25592460 Din analiza evoluției importului de zahăr la nivel mondial, observăm că SUA ocupă locul 1 având peste 96 milione de dolari importați, urmată de Germania pe locul 2. Per total, in perioada 2017-2021,se observă un trend ascendent,a importului de zahăr, pentru cele zece tări studiate. Evoluția importurilor realizate de principalii importatori - analiză cu bază fixă avand ca an de referinta anul 2017. Unitate: Mii dolari Analizând evoluția indicilor cu bază fixă în cazul importului de zahar nivel mondial observăm o serie de creșteri consecutive fata de anul de referinta 2017, singura tara care inregistreaza o scadere este UK. Tabel cu indicatori statistici pentru importul de zahăr Unitate: Mii dolari
Introducere Zahărul este un aliment obținut din sfecla de zahăr sau din trestia de zahăr, cu un conținut mare de zaharoză (un dizaharid solid, alb, cristalin), care îi conferă un gust dulce pronunțat. Este folosit în alimentație pentru a îndulci mâncărurile și băuturile, dar și drept conservant. Se digeră repede, constituind o sursă rapidă de glucoză, un monozaharid care este folosit în celulele biologice pentru producerea de energie. Există două tipuri de zahăr: zahărul brut, nerafinat, care, pe lângă zaharoză, mai păstrează și urme din alte substanțe naturale provenite din planta de extracție, și zahărul alb rafinat, care conține exclusiv zaharoză, toate celelalte substanțe fiind înlăturate prin procedee chimice. În țările cu climă temperată, zahărul se obține din sfecla de zahăr, iar în țările cu climă caldă (tropicală, subtropicală și ecuatorială) - din trestia de zahăr. Țările cu producțiile cele mai mari de zahăr sunt Brazilia, India și China. Dintre țările europene, producătoare mai importante sunt Franța, Germania și Polonia. 1. Evoluția comerțului mondial cu Zahăr si produse din zahăr în perioada 2017-2021 1.1. Evoluția importului de Zahăr si produse din zahăr la nivel mondial în perioada 2017-2021 Unitate: Mii dolari Importers Imported value in 2017 Imported value in 2018 Imported value in 2019 Imported value in 2020 Imported value in 2021 World 565496369 624581665 657690661 715581502 858980951 United States of America 96878977 115524732 128134846 139430771 149499508 Germany 53380330 57240725 58585025 65606947 79262975 Belgium 35026636 40729044 45301880 51456767 69469299 Switzerland 28721799 29993822 31562239 38935487 42213428 China 25250504 27900028 33605326 34915065 41858422 Japan 22456535 25526988 27227564 28624227 37308353 France 23193851 25281312 25192301 28763797 33976657 Italy 23483237 26846982 27210952 28544856 30530096 United Kingdom 33093224 30268870 27996208 26106399 26947380 Netherlands 15216325 16695506 18325957 21323214 25592460 Din analiza evoluției importului de zahăr la nivel mondial, observăm că SUA ocupă locul 1 având peste 96 milione de dolari importați, urmată de Germania pe locul 2. Per total, in perioada 2017-2021,se observă un trend ascendent,a importului de zahăr, pentru cele zece tări studiate. Evoluția importurilor realizate de principalii importatori - analiză cu bază fixă avand ca an de referinta anul 2017. Unitate: Mii dolari Analizând evoluția indicilor cu bază fixă în cazul importului de zahar nivel mondial observăm o serie de creșteri consecutive fata de anul de referinta 2017, singura tara care inregistreaza o scadere este UK. Tabel cu indicatori statistici pentru importul de zahăr Unitate: Mii dolari
Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.
Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.