Tehnica de Obtinere si Valorificare a Usturoiului de Toamna

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Avand denumirea in latina Allium sativum, usturoiul este o planta originara din Asia Centrala si provine din Allium longicuspis iar in prezent se speculeaza ca exista doua centre secundare de diferentiere, China si bazinul Marii Mediterane. Era cultivat pe suprafete considerabile si utilizat in alimentatie inca din antichitate de catre popoarele dezvoltate, precum egiptenii, grecii si romanii [1]. In imperiul roman era consumat de populatia saraca, dar se regasea si in alimentatia de baza a soldatilor, crezandu-se ca usturoiul le da acestora putere si curaj. Si despre cei ce construiau piramidele se spunea ca consumau cantitati mari de usturoi, aliment necesar pentru a asigura puterea necesara muncii la care erau supusi.
Usturoiul este o planta cu mare valoare alimentara, cu aroma inconfundabila si gust picant. Denumirea de usturoi vine de la senzatia de usturime ce o lasa in gura dupa ce este mestecat. In unele zone, bulbilii sunt numiti "catei", deoarece consumarea lor da senzatia ca te musca de limba [2]. 
Compozitia chimica la 100g
Prin compusii ce-i poseda, usturoiul are pe langa valoarea nutritiva si o ridicata valoare curativa. Aceasta reiese din compozitia urmatoare:
- Carbohidrati: 33,06 g
- Glucide: 1 g
- Fibre: 2,1 g 
- Lipide: 0,5 g
- Protide: 6,4 g
- Vitamina A: 5 ug
- Vitamina B1: 0,2 mg
- Vitamina B2: 0,11 mg
- Vitamina B3: 0,7 mg
- Vitamina B5: 0,596 mg
- Vitamina B6: 1,235 mg
- Vitamina B9: 3 ug
- Vitamina C: 31,2 mg
- Ca: 181 mg
- Fe: 1,7 mg
- Mg: 25 mg
- P: 153 mg
- K: 401 mg
- Na: 17 mg
- Zn: 1,16 mg
- Mn: 1,672 mg
- Se: 14,2 ug
Valoarea energetica este de 149 kcal [3].
Importanta
Usturoiul se cultiva pentru bulbi, tulpina falsa si frunze verzi, care pot fi consumate in stare proaspata sau pentru condimentarea unor preparate culinare, a mezelurilor, conservelor, in industria farmaceutica sau pentru realizarea unor produse din usturoi conservat, cu proprietati asemanatoare usturoiului proaspat [1].
Amintind de industria farmaceutica, usturoiul este considerat un "leac babesc" intens promovat de medicina naturista si studiat in toate tarile dezvoltate sub aspecul proprietatilor benefice ce le are. Este cea mai studiata planta medicinala din lume, in ultimii 15 ani facandu-se peste 200 de cercetari clinice si de laborator despre efectele sale terapeudice. In prezent se cunosc aprox. 60 de boli impotriva carora usturoiul lupta cu succes, fiind demne de amintit afectiuni precum arteroscleroza, depresia, tromboza, diferite tipuri de cancer, paraziti intestinali, diabet si lista poate continua. 
Din pacate, aplicatiile uluitoare in medicina sunt umbrite de virtutile gastronomice ce le poseda. Pentru unii aceasta nu este neaparat o problema, deoarece multi dintre noi ne "tratam" cu usturoi in mod inconstient prin consumul propriu-zis [4].


Fisiere in arhiva (2):

  • tehnica de obtinere si valorificare a usturoiului final.pptx
  • obtinerea si valorificarea usturoiului de toamna.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!