Tehnologia Moraritului

Cuprins proiect Cum descarc?

Scurt istoric al activitatii de morarit
2. Sectile morii
2.1 Silozul de cereal
2.2 Curatatoria
2.3 Moara propriu-zisa
2.4 Omogenizarea
2.5 Ambalare-depozitare
2.6 Laboratorul de analize fizico-chimice
2.7 Sectia de intretinere si reparatii
2.8 Conducerea tehnico-economica
3Moara de grau MG 100
3.1 Descriere constructiva si functionala
4 Utilaje si descrierea modulelor functionale
4.1 Elevator
4.2 Modulul pentru curatirea graului
4.2.1 Separatorul magnetic
4.2.2 Separatorul aspirator (tararul)
4.2.3 Separatorul de pietre
4.2.4 Triorul cilindric
4.2.5 Decojitor
4.3 Modulul de conditionare
4.4 Modulul de macinare
4.4.1 Principiul de functionare al valturilor
4.4.2 Ciclonul
4.5 Modulul de cernere
4.5.1 Sita plana


Extras din proiect Cum descarc?

1. Scurt istoric al activitatii de morarit
Macinarea cerealelor este una din cele mai vechi indeletniciri, de-a lungul timpului, iar echipamentele din componenta liniilor tehnologice pentru macinarea graului au evoluat
concomitent cu progresul general al omenirii, prin aplicarea unor procedee si tehnologii de
fabricatie performante.
Moara este o instalatie industriala complexa, care are ca scop transformarea cerealelor, dar mai ales a graului, secarei si porumbului in produse finite ca faina si malai.
Pentru ca o moara sa raspunda intrutotul scopului, ea trebuie sa transforme prin mijloace tehnice si tehnologice bobul de grau in faina de cea mai buna calitate.
Moraritul este cunoscut din timpuri foarte vechi, evolutia lui a urmat societatea umana si dezvoltarea tehnico-economica a acesteia.
Omul modern consuma faina provenita din cereale macinate sub forma de paine si o numeroasa gama de produse speciale de panificatie si patiserie. Painea si celelalte produse de panificatie ocupa aproximativ 15-30% din totalul alimentelor consumate de om ca hrana zilnica. Nu sunt mai puthin importante produsele secundare obtinute ca tarata si germenii. De asemenea, produsele obtinute prin macinarea porumbului, orezului si orzului, constituie material prima pentru prepararea multor alimente.
Pe plan national si international cercetarile teoretice si experimentale referitoare la corelarea parametrilor functionali cu parametrii energetici si constructivi ai utilajelor din industria moraritului au luat o amploare deosebita. Calitatea si siguranta produselor alimentare este un obiectiv major pentru producatori si un drept al consumatorilor. 
2. Sectiile morii
Unitatile de morarit, indiferent ca fabrica faina de grau, de secara sau malai, ca sunt de mica, medie sau mare capacitate sunt alcatuite din sectii in care se desfasoara operatii distincte. In ordinea desfasurarii procesului tehnologic, acestea sunt:
- silozul de cereale;
- sectia de curatire si conditionare;
- moara propriu-zisa;
- sectia de omogenizare;
- sectiile ambalare si depozitare;
- laboratorul de analize fizico-chimice;
- sectia de intretinere si reparatii;
- conducerea tehnico-economica a unitatii.
2.1 Silozul de cereale
Este sectia in care se primesc, se precurata, compartimenteaza si se pastreaza cerealele care urmeaza a se transforma in faina si malai. Pentru atingerea acestui scop, silozul trebuie sa indeplineasca unele conditii: 
- Capacitatea de depozitare sa fie corelata cu capacitatea de productie a morii pe o perioada de minimum 20 de zile. Capacitatea lui trebuie sa fie mai mare, daca aprovizionarea cu cereale se face de la distanthe mari.
- Sa fie dotat cu instalatii de preluare, transport intern si precuratire corelate capacitiv, in asa fel incat pe fluxul tehnologic sa nu apara avalanse sau strangulari prin infundare.
- Sa fie dotat cu instalatii de dozare si evacuare corespunzatoare cu cele de preluare din sectia de curatire si conditionare.
- Compartimentarea silozului trebuie in asa fel facuta, incat sa existe posibilitatea ca cerealele sa se depoziteze in loturi cu indici calitativi apropiati. Pentru realizarea acestui deziderat este necesar ca celulele sau compartimentele sa aiba o capacitate de depozitare care sa nu depaseasca 200 t fiecare. 
- Capacitatea totala de depozitare, precum si capacitatea celulelor, determina de multe ori si materialele din care se construiesc silozurile.
Silozurile de pe langa morile de medie si mare capacitate se construiesc din beton armat, silozurile de capacitate mai mica se pot construi din virole si profiluri din otel.
- Amplasarea silozului se stabileste in asa fel incat sa existe cele mai bune conditii de primire din mijloacele de transport, dar si de evacuare si alimentare cu cereale a sectiei de curatire si conditionare. La amplasarea silozului nu trebuie sa se piarda din vedere faptul ca praful mineral si vegetal, existent in masa de cereale, prin vehiculare creaza mediu prielnic pentru explozie si pune in pericol existenta intregii unitati. Din acest motiv este necesar ca silozul si instalatiile lui de vehiculare interna sa nu faca corp comun cu celelalte sectii.
Fig.1 Siloz de cereal
2.2 Sectia de curatire si conditionare
Sectia de curatire si conditionare a cerealelor cuprinde o gama larga de utilaje si instalatii cu ajutorul carora se efectueaza operatii tehnologice de extragere a diferitelor tipuri de impuritati existente in masa cerealelor si de a imprima prin conditionare noi insusiri tehnologice si calitative masei de cereale eliberata de impuritati. Capacitatea de producthie a acestei sectii se stabileste in asa fel incat sa se poata curati si conditiona cu 20-25% mai multe cereale decat se pot macina in 24 ore in moara propriu-zisa. Aceasta supradimensionare este necesara pentru a preintampina o eventuala stagnare a morii din cauza lipsei de cereale curatite si condithionate.
In curatatorie trebuie sa se extraga impuritatile in asa proportie incat sa nu dauneze procesului tehnologic de macinare si cernere si nici calitatii fainii, datorita unei compozitii chimice modificate prin impuritatile neextrase.
In afara utilajelor si instalatiilor, curatatoria trebuie sa posede celule pentru constituirea rezervei de cereale brute, celule pentru odihna necesare operatiilor tehnologice de conditionare si celule care alcatuiesc rezerva morii propriu-zise.
Celulele de rezerva ca si cele de odihna trebuie sa aiba o asemenea capacitate, incat ele sa asigure productia pentru minimum 12 ore.
Amplasarea curatatoriei fata de silozul de cereale si moara propriu-zisa trebuie sa asigure distante minime de transport si exclusivitatea posibilitatii de a afecta sectiile invecinate in caz de incendiu sau explozie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia Moraritului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!