Tratarea și valorificare deșeurilor

Cuprins proiect Cum descarc?

I. Date generale privind localitatea si cadrul natural
1. Asezare geografica
2. Relief
3. Date climatice
4. Date geologice si hidrologie
5. Calitatea factori de mediu
6. Zone umede
7. Date economice
II. Compozitia, caracteristicile si cantitatile de deseuri. Colectarea si transportul acestora
1. Calculul cantitatilor de deseuri
2. Caracteristicile si compozitia deseurilor
3. Colectarea si transportul deseurilor
III. Proiectarea depozitelor de deseuri menajere
1. Amplasarea infrastructurii de gestionare a deseurilor. Alegerea amplasamentului
2. Schema depozitului de deseuri
3. Dimensiunile depozitului
4. Lucrari de terasamente
5. Impermeabilizarea depozitelor, grosimea geomembranei
6. Drenajul depozitelor de deseuri 
7. Operarea in depozit
8. Inchiderea finala a depozitelor
9. Platforma tehnologica
10. Lucrari anexe (drum de acces, imprejmuire, perdea de protective, evacuare gaze)
IV. Compostarea deseurilor
1. Alegerea sistemului de compostare
2. Descrierea sistemului de compostare
3. Cantitatea de deseuri:
A) Cantitatea totala materiale fermentabile
B) Volumul necesar pentru statia de compostare
C) Suprafata necesara pentru statia de compostare
V. Incinerarea deseurilor
1. Prezentare schema
2. Calcul putere calorifica
VI Depozite pentru deseuri industriale


Extras din proiect Cum descarc?

I. Date generale privind localitatea si cadrul natural
1. Asezare geografica 
Municipiul Giurgiu ,centrul politic si administrativ, comercial si cultural al judetului cu acelasi nume este situat la 60 km sud de capitala ,pe malul stang al Dunarii.Este resedinta judetului cu acelasi nume si unul dintre cele mai importante orase portuare din Romania.
Judetul Giurgiu este situat in partea sudica a tarii, in cadrul marii unitati geografice numita Campia Romana si este strabatuta de paralela 43? 53' latitudine nordica si meridianul 25? 59' longitudine estica.
Are 73.587 locuitori si o suprafata de 4.862ha din care 2.154 intravilan.
Giurgiu este situat in partea sudica a tarii, in lunca si pe malul stand al Dunarii, la kilometrul 494 si la numai 64 km de Bucuresti.Se afla pe traseul coridorului de transport Pan-European nr.9 , Dunarea si canalul Rhinn Mein Dunare il leaga pe cale fluviala de 9 tari, de Marea Neagra si Marea Nordului.
Magistrala feroviara Pan-Europeana care porneste de la Ostende (Belgia) trece prin Berlin, Praga, Budapeste, Bucuresti, Giurgiu, Ruse, Sofia, Istambul, prin Salonic se face legatura cu Atena.
Legenda spune ca Giurgiu a fost fondat in sec. al X-lea de un grup de comercianti din Genova, pe locul unei foste colonii a imperiului roman. Prima atestare documentara a orasului dateaza din 1403. Cucerit de armatele imperiului otoman cativa ani mai tarziu,Giurgiu a ramas sub ocupatie turceasca timp de 4 secole, fiind transformat intr-un cap de pod inspre Tara Romaneasca.
Prima cale ferata din Romania a fost data in functiune in 1869 pe ruta Giurgiu-Bucuresti. Giurgiu detine si alte recorduri, cum ar fi: prima linie telegrafica, primul feribot si primul vas comercial sub drapel romanesc.
Intre Giurgiu si orasul Ruse se afla singurul pod peste Dunare dintre Romania si Bulgaria, denumit "Podul Prieteniei", construit in anul 1954.Podul are 2 nivele, unul pentru transportul rutier si celalalt pentru transportul feroviar, facand legatura intre tarile din Peninsula Balcanica, Europa Centrala si Orientul Mijlociu.
Dintre obiectivele principale ale administratiei locale amintim:
- dezvoltarea economica a municipiului prin crearea unui cadru favorabil investitorilor si initiativei private si realizarea unor proiecte de dezvoltare locala printr-un parteneriat activ investitori- administratie,prin extinderea Zonei Libere Giurgiu si crearea unui parc industrial;
- dezvoltarea urbanistica a municipiului prin sistematizarea zonei centrale si a cartierelor ,punerea in valoare a terenurilor de pe malurile Dunarii;
- participarea Primariei Municipiului Giurgiu la diverse programe in vederea obtinerii surselor de finantare;
- cresterea continua a calitatii serviciilor publice,alimentare cu apa,agent termic, salubrizare si energie electrica precum si modernizarea si reabilitarea acestora;
- sprijinirea institutiilor de invatamant, cultura, sanatate.
2. Relieful
Relieful judetului Giurgiu este caracterizat de o varietate de forme, specifice pozitionarii de-a lungul fluviului Dunarea: lunca,zone terasate,insule,balti,canale.
Teritoriul orasului Giurgiu este situat la contactul dintre silvostepa si lunca si reprezinta unitatea geomorfologica cea mai tanara a reliefului, in mare parte rezultatul
Actiunii Dunarii,constituit fiind din lunca,insule,balti si canale(brate).Suprafata dintre fluviu si Campia Burnazului ,cu latime de 10 km, este subdivizionata in: grind,lunca interna,lunca externa si uneori terase de lunca,dispuse longitudinal si inegal dezvoltate;langa albia minora se desprinde fasia grindurilor, cu inaltime de 1-5 m si cu latime de la cateva zeci pana la cateva sute de metri.
Dupa o fasie de tranzitie ,se contureaza zona cea mai joasa a depresiunilor si cuvetelor lacustre mai spre nord, la contactul cu terasele detasandu-se uneori inca o fasie.
Prima terasa, situate la doar 3-4 m deasupra luncii, este urmata de o a doua , ce se inalta cu 13-14 m deasupra luncii,culminand cu cea mai inalta, Campia Burnazului , de 60-65 m, ce domina lunca fluviului.
In spatial Giurgiu lunca are altitudini de 20-27 m, fiind indiguita si canalizata pe mari suprafete si transformata in teren agricol.In apropiere se intalnesc brate si canale, adaptate pe foste garle, a caror utilitate este legata de navigatie, agricultura sau potential turistic.
3. Date climatice
Clima in municipiul Giurgiu are un caracter temperat continental, moderat, cu nuante excesive, temperatura medie anuala fiind de 11.5 0C.
Vanturile dominante provin de la est si vest in sud si de la nord si nord-est in nord.Uneori, verile sunt deosebit de calde, cu temperaturi de 35 -  43 0C (desi temperatura medie a lunii iulie urca la 22 0C) iar iernile sunt reci cu zapezi abundente, insotite uneori de viscole (desi temperatura medie a lunii ianuarie coboara la -4 0C).
Influenta maselor de aer din vest si sud explica existenta toamnelor lungi si calduroase, a unor zile de iarna blande sau a unor primaveri timpurii.
Regimul temperaturii aerului se diferentiaza, in ansamblul sau, in zona propriu-zisa a orasului si pentru arealele din exteriorul acestuia.
Orasul Giurgiu prin clima de stepa sufera de un deficit de umiditate fata de valoarea optima medie, fapt ce creaza o stare de disconfort fizic. Acest deficit de umiditate a fost compensat in parte, prin crearea salbei de lacuri din zona oraseneasca, care favorizeaza evaporatia de apa si umidifica aerul in zonele invecinate.
Atmosfera urbana este supusa unui proces de incalzire prin advectie si radiatii, din mai multe cauze:
- diminuarea radiatiei tereste din zona urbana, datorita mentinerii aerului mai cald in apropierea solului, ca urmare a efectului de sera generat de poluarea aerului cu pulberi si gaze;
- piederi de caldura de la cladiri, surse termice si incalzirea urbana;
Precipitatiile atmosferice sunt caracterizate printr-o mare variabiltate in timp si spatiu.
Sunt cuprinse intre 500-600 mm.
In municipiul Giurgiu, precipitatiile atmosferice se afla sub influenta orasului, influenta ce se manifesta prin marimea suprafetelor acvatice si a arealelor de vegetatie, precum si prin prezenta in atmosfera a unor mari cantitati de nuclee de condensare (fum, particule de praf).
Regimul eolian
Directiile dominante ale vantului sunt cele din nord-est, vest si sud-vest (12 -  13%).
Morfologia orasului Giurgiu scade viteza media a vantului la 2 -  3 m/s pentru vanturile ce vin din Sud-Est si 1.7 -  1.8 m/s pentru cele din Nord-Est(iarna viteza vantului poate fi si de 125km/h). Umiditatea medie anuala relativa este 72 -  74% in Giurgiu. In vara, umiditatea relativa medie scade sub 60%. Numarul anual de zile cu ceata in Giurgiu este de 23 zile si oscileaza intre 58-63 de zile in zona de periferie.


Fisiere în arhivă (1):

  • Tratarea si valorificare deseurilor.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!