Adicții

Extras din proiect Cum descarc?

ISTORICUL DROGURILOR
Inscriindu-se in istoria omenirii inca de la inceputurile existentei sale, probabil din epoca de piatra, toxicomania a insotit si a inrobit generatii.
Tentatia de a ajunge la stari de euforie isi are radacina in timpuri de mult apuse, chiar pe vremea dacilor si a romanilor se fumau anumite ierburi cu efecte afrodisiace si halucinogene (canepa indiana).
Dupa primul razboi mondial, aceste substante au inceput sa fie consumate in toata lumea. Pana la sfarsitul anilor '30, ele erau legale. Comercializarea lor, in timp, a dus la profituri enorme; scoase in afara legii, drogurile au devenit o sursa inestimabila pentru piata neagra. 
Flagelul comertului ilicit de stupefiante pornit din America de Sud si Orientul Mijlociu a cuprins intreaga planeta.
La sfarsitul secolului al XIX-lea s-a intensificat preocuparea pentru uzul excesiv de drog, mai ales pentru uzul de alcool, tabac, precum si pentru opiacee si cocaina. Cocaina a fost izolata din frunzele de coca in 1860 si a inceput sa se raspandeasca foarte repede din 1885, cand companiile farmaceutice au inceput sa vanda in USA si Europa produse pe baza de cocaina. 
In 1884 Sigmund Freud a publicat un articol despre potentialul terapeutic al cocainei.
De la aparitia pe piata, in 1960, a primului medicament din familia bezodiazepinelor -  clordiazepoxidul (Librium) -  consumul a crescut progresiv in timpul celor doua decenii. Raportat la barbiturice, singurele disponibile inainte, benzodiazepinele reprezinta un progres considerabil in clinica datorita eficientei lor.
Dependenta si fenomenul de sevraj, observate pentru prima data in 1961 au fost ignorate la inceput.
TIPURI DE DROGURI CONSUMATE IN ROMANIA
Conform raportului national efectuat in anul 2014 de Agentia Nationala Antidrog, urmatoarele droguri sunt cele mai des consumate pe teritoriul Romaniei: 
Hasis 
Marijuana 
Heroina 
Cocaina 
Ecstasy (MDMA) 
LSD (acid lisergic) 
Conform Agentiei Nationale Antidrog, pe langa aceste droguri, mai sunt prevalente si urmatoarele: somniferele, inhalante, antidepresive si sedative/tranchilizante (ex. Ketamina).
CUM SE CONSUMA?
Drogurile se consuma astfel:
pe cale orala (marijuana, cocaina);
nazala (metamfetaminele, cocaina);
injectabila (heroina)
Un motiv al consumului de droguri in mediul social este folosirea lor ca ?lubrifiant social?, de la o conversatie la o ceasca de cafea, la o noapte petrecuta intr-un bar. Drogurile ii ajuta pe consumatori sa devina mai relaxati, deschisi, prietenosi si sociabili. Un alt motiv al consumului de droguri este faptul ca acestea par sa confere o usurare temporara, un fel de evadare pentru o perioada de timp.


Fisiere în arhivă (1):

  • Adictii.ppt

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!