Analiza microbiologică a cârnii și a preparatelor din carne(mezeluri)

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere
Compozitia carnii
Activitatea apei
Principiile fermentatiei produselor din carne
Agenti conservanti
Culturi starter pentru industria carnii
Maturarea cu mucegaiuri
Puncte critice pentru maturarea microbiana
Analiza microbiologica a carnii
Defectele si alterarea produselor din carne
Concluzii


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Carnea poate fi contaminata cu microorganisme datorita nerespectarii normelor de igiena, conditiilor de depozitare, manipularii, etc. 
(Jelea, 2015)
Compozitia carnii
Carnea- unul dintre cele mai bune medii de crestere pentru microorganisme
pH-ul este cuprins intre 5,6-5,8
(Munteanu, 2013)
Activitatea apei 
Activitatea apei ( aw )intr-un produs alimentar reprezinta partea de apa libera, nelegata de moleculele alimentului, care asigura eventuala dezvoltare a microbiotei acestuia.
In general alimentele au aw cuprinsa intre 0,2 (foarte uscat) si 0,99 (foarte umed).
Activitatea apei
Fig. 3 Exemple de produse din carne fermentate
Principiile fermentatiei produselor din carne
La baza clasificarii produselor din carne fermentata stau 3 factori foarte importanti: gradul uscarii, afumarea si permiterea sau nu a cresterii fungilor.
Etapele obtinerii produselor din carne fermentate:
- amestecarea ingredientelor si umplerea membranelor in care se formeaza mezelul
- fermentatia
- procesarea postfermentativa a produsului
Pentru obtinerea preparatelor din carne fermentata sunt necesare numai 5 ingrediente: carne, zahar, cultura bacteriana, sare si agent conservant. 
(Munteanu, 2013)


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza microbiologica a carnii si a preparatelor din carne(mezeluri).pptx

Bibliografie

Jelea, M., 2015, Microbiologie speciala: Controlul Microbiologic al Carnii si al Prepratelor din Carne;
https://en.wikipedia.org/wiki/Clostridium_botulinum
Munteanu, V., 2013. Microbiologie industriala, Presa Universitara Clujeana, p 173-187;
Munteanu, V., 2013. Microbiologie industriala, Presa Universitara Clujeana, p 173-187;
https://ro.wikipedia.org/wiki/Lactobacil
https://www.google.com/search?q=lactobacillus+plantarum&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjNtIKsvc3sAhXxmIsKHerFATgQ_AUoAXoECB0QAw&biw=1366&bih=625#imgrc=WTGghyIkWwuBmM
https://www.google.com/search?q=lactobacillus+sake&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiL0daCvs3sAhXGs4sKHQJaDhAQ_AUoAXoECBgQAw&biw=1366&bih=625#imgrc=ZbKAb18EeNzDBM
https://www.google.com/search?q=lactobacillus+curvatus&hl=ro&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj88LHMvs3sAhW3AxAIHTxGCLUQ_AUoAXoECAsQAw&biw=1366&bih=625#imgrc=hJmSTjFxuduffM
https://www.google.com/search?q=pediococcus+acidilactici&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjrtpb7vs3sAhXh-yoKHeH_As4Q_AUoAXoECBQQAw&biw=1366&bih=625#imgrc=cBDXk2rRykUGFM
https://www.google.com/search?q=pediococcus+pentosaceus&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjiufOsv83sAhXvo4sKHTneCisQ_AUoAXoECAsQAw&biw=1366&bih=625#imgrc=bsBjQCF--kDXvM
https://www.google.com/search?q=kocuria&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi05qijxM3sAhVIrosKHf8HBrEQ_AUoAXoECBoQAw&biw=1366&bih=625#imgrc=aP7DUvl5976kaM
https://en.wikipedia.org/wiki/Micrococcus
https://ro.wikipedia.org/wiki/Staphylococcus
https://atrium.lib.uoguelph.ca/xmlui/handle/10214/5594
https://www.wikidata.org/wiki/Q10467497
https://fineartamerica.com/featured/penicillium-nalgiovense-fungus-sem-scimat.html?product=beach-sheet
https://www.google.com/search?q=penicillium+camemberti&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj59--9l9LsAhXHmIsKHUm9D44Q_AUoAXoECB4QAw&biw=1366&bih=625#imgrc=Xm2VsFBlezHhiM
https://microbenotes.com/penicillium-chrysogenum/
https://www.semanticscholar.org/paper/Study-of-gene-expression-and-OTA-production-by-a-of-Ferrara-Magist%C3%A0/137ed4d2032407da27ca36f79afa2640ba897639/figure/1
Munteanu, V., 2013. Microbiologie industriala, Presa Universitara Clujeana, p 173-187;
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/PDF/?uri=CELEX:02005R2073-20170101&from=ES
Datta, S., Akter, A., Shah,I.G., Fatema, K., Islam,T.H., Bandyopadhyay,A., Khan, Z.U.M., &D. Biswas (2012). Agriculture, Food and Analytical Bacteriology: Microbiological Quality Assessment of Raw Meat and Meat Products, and A
https://ro.wikipedia.org/wiki/Pseudomonas_aeruginosa#/media/Fi%C8%99ier:Pseudomonas_aeruginosa_01.jpg


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!