Aplicații ale mașinilor electrice în domeniul naval

Extras din proiect Cum descarc?

1. INTRODUCERE
Masina electrica este un sistem tehnic ce transforma energia mecanica in energie electrica sau invers, dar cu modificarea anumitor parametri. Deci exista trei tipuri de masini electrice: 
-  generatoare electrice: transforma energia mecanica in energie electrica;
-  motoare electrice: transforma energia electrica in energie mecanica;
-  transformatoare: transforma energia electrica in energie electrica (in cazul curentului alternativ), cu modificarea tensiunii sau intensitatii.
Primele doua tipuri sunt masini electrice rotative, iar cele de al treile tip sunt masini electrice statice. 
Functionarea masinilor electrice se bazeaza pe interactiunea dintre circuitele electromagnetice ale statorului si rotorului (in cazul celor rotative) sau ale celor doua infasurari (in cazul celor statice).
In inginerie electrica , masini electrice este un termen general pentru masinile care utilizeaza forte electromagnetice , cum ar fi motoare electrice , generatoare electrice , si altele. Sunt convertoare de energie electromecanice : un motor electric transforma energia electrica in energie mecanica in timp ce un generator electric converteste energia mecanica in electricitate. Piesele mobile ale unei masini pot fi rotative ( masini rotative ) sau liniare ( masini liniare ). In afara de motoare si generatoare, o a treia categorie este adesea inclusa transformatoare , care, desi nu au piese mobile sunt de asemenea convertoare de energie, schimband nivelul de tensiune al unui curent alternativ . Masinile electrice, sub forma de generatoare, produc aproape toata energia electrica pe Pamant, iar sub forma de motoare electrice consuma aproximativ 60% din toata energia electrica produsa. Dezvoltarea unei tehnologii electrice mai eficiente pentru masini electrice este cruciala pentru orice strategie de conservare globala, energie verde sau energie alternativa.


Fisiere în arhivă (1):

  • Aplicatii ale masinilor electrice in domeniul naval.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. https://www.afahc.ro/ro/facultate/cursuri/masini1.pdf
2. Mihalache Marin, Masini electrice de curent alternativ. Analiza si sinteza optimala, Editura Matrix Rom, Bucuresti, 20014, ISBN 978- 606-25-0058-0.
3. Galan, N., Masini electrice, Editura Academiei Romane, Bucuresti, 2011.
4. https://www.se.com/ro/ro/work/solutions/for-business/marine/navy.jsp
5. Gheorghe Samoilescu, Masini electrice note de curs


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!