Auditarea Institutiilor Publice - Auditul Public Intern la Liceul Pedagogic Spiru Haret Buzau

Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I 
Organizarea auditului in institutiile publice din Romania
Auditul intern este o profesie bine organizata cu o influenta crescanda, regasita in peste 80 de institute nationale care fac parte din Institute of Internal Auditors, al carui sediu se afla la ORLANDO in SUA, profesia reunind peste 77.000 de membrii repartizati in peste 120 de tari. Conform Institute of Internal Auditors, auditul intern efectueaza misiuni de asigurare si de consiliere, iar domeniile sale de responsabilitate sunt riscul, controlul intern si conducerea organizatiei, finalizandu-se prin plusul de valoare adus acestora. 
1.1 Organizarea auditului intern
Structura de audit public intern este constituita la nivelul entitatilor publice, conducatorul entitatii publice sau organul de conducere colectiva are obligatia instituirii cadrului organizatoric si functional necesar desfasurarii activitatii de audit public intern. La institutiile publice mici, care nu sunt subordonate altor entitati publice, auditul public intern se limiteaza la auditul de regularitate si se efectueaza de catre compartimentele de audit public intern ale Ministerul Finantelor Publice. 
Conducatorul entitatii publice subordonate poate stabili si mentine un compartiment functional de audit public intern, cu acordul entitatii publice de la nivelul ierarhic imediat superior, iar daca aceasta structura nu se infiinteaza, auditul entitatii respective se efectueaza de catre structura de audit public intern al entitatii publice de la nivelul ierarhic superior. 
Structura de audit public intern functioneaza in subordinea directa a conducatorului entitatii publice, exercitand o functie distincta si independenta de activitatile entitatii publice. Prin atributiile sale structura de audit public intern nu trebuie sa fie implicata in elaborarea procedurilor de control intern.
Conform articolului 4 din Legea nr. 672 din 12 decembrie 2002, auditul public intern este structurat astfel:
1) Comitetul pentru Audit Public Intern (CAPI); 
2) Unitatea Centrala de Armonizare pentru Auditul Public Intern (UCAAPI); 
3) Compartimentele de audit public intern din entitatile publice. 
a) Comitetul pentru Audit Public Intern (CAPI)
Comitetul pentru Audit Public Intern (CAPI) s-a infiintat prin H.G. nr. 235/2003, pe langa Unitatea Centrala de Armonizare pentru Auditul Public Intern (UCAAPI). Comitetul pentru Audit Public Intern este un organism cu caracter consultativ. Acest comitet actioneaza in vederea definirii strategiei si a imbunatatirii activitatii de audit public intern, in sectorul public. Comitetul este condus de un presedinte ales din cadrul membrilor, care convoaca intalnirile CAPI, iar in lipsa acestuia, comitetul este condus de vicepresedinte. Mandatul presedintelui este de trei ani si poate fi reinoit.


Fisiere in arhiva (9):

 • Auditarea Institutiilor Publice - Auditul Public Intern la Liceul Pedagogic Spiru Haret Buzau
  • Bibliografie.doc
  • Cap IV.doc
  • Capitolul I.doc
  • Capitolul II.doc
  • Capitolul III.doc
  • CONCLUZII.doc
  • Cuprins.doc
  • Pag 2.doc
  • Prima pag.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!