Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei mâini prostetice mioelectrice la preț redus

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 3006
Mărime: 1.59MB (arhivat)
Publicat de: Bogdan T.
Puncte necesare: 7
Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor
Universitatea Politehnica Bucuresti, Bucuresti
Specializare: Inginerie Medicala

Cuprins

  1. 1. Sumar
  2. 2. Descrierea initiatorilor .
  3. 3. Descrierea Produsului oferit .
  4. 4. Descrierea pietei si a concurentei .
  5. 5. Strategia de marketing propusa .
  6. 6. Mobilizarea resurselor necesare
  7. 7. Ipoteze si riscuri .
  8. 8. Plan financiar .
  9. 9. Potentialul de dezvoltare a afacerii

Extras din proiect

1. Sumar

Afacerea Bionic Dynamic Center la bază pasiunea pentru știință și cercetare, inițiatorii având un talent deosebit în ceea ce privește realizarea.

Scopul acestei companii a fost de a construi o mână protetică tipărită 3D care poate fi controlată de un semnal EMG din antebraț. Pentru un amputat, pierderea membrelor superioare are multe consecințe diferite, nu numai din punct de vedere fizic, ci și social, economic și psihologic. Dispozitivul își propune să ajute pacienții care și-au pierdut mâna din cauza accidentelor, bolilor sau defectelor congenitale cu activitățile zilnice. Dispozitivul va fi atașat la antebrațul pacientului pentru a înlocui mâna pierdută. A fost creat un prototip de proteză care are funcționalitatea de bază a mâinilor. Proteza a integrat motoare DC și PWM, senzori de forță și senzori mioelectrici. Trei electrozi care citesc semnalul EMG vor fi atașați în antebraț pentru a controla mâna. Există cinci motoare de curent continuu separate pentru a controla fiecare deget și un servomotor pentru a controla rotația încheieturii mâinii. Un senzor tactil va fi atașat în vârfurile degetelor modelului protetic pentru a estima presiunea pe care mânerul protetic îl aplică asupra obiectului de susținere. Va exista o buclă de feedback de la senzorul tactil. Rezultatul final este o proteză completă care îndeplinește cerințele inițiale de proiectare și poate efectua funcționalitatea de bază a mâinilor.

Cel care intenționează să deschidă această afacere Tureck Bogdan Constantin, student la Facultatea de Inginerie Medicală, în cadrul Universității Politehnica din București.

Se intenționează pornirea afacerii apelând la un credit bancar sau accesarea unor fonduri Europene pentru investirea și deschiderea companiei. Idealul firmei este de a realiza legături cu o varietate cat mai mare de oameni in nevoie la preturi cat mai accesibile.

Faptul că inițiatorul este student la Universitatea Politehnica din București, la Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor îi oferă o largă deschidere în ceea ce privește managementul producției.

Pe termen lung se urmărește atragerea unor noi clienți, mărirea segmentului de piață prin extinderea afacerii și a modului de producere a diferitelor membre prostetice. Astfel, prin utilizarea produselor noastre, viitorii clienți vor avea o certitudine în privința calității produselor noastre. De asemenea este important pentru firma noastră să reușească într- un timp scurt să câștige cât mai mult din piața vizată și să își mărească profitul.

2. Descrierea Initiatorului

Inițiatorul afacerii este Tureck Bogdan Constantin, student în anul III la Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor, specializarea Inginerie Medicala, din cadrul Universitatea Politehnica București.

Provine din județul Prahova, a terminat liceul Tehnologic Energetic din Campina. Își dorește să-și deschida propria afacere pentru a pune în practică cele învațate în timpul facultății.

Ca un principal punct slab al antreprenorului este faptul că nu există experiență, pentru că nu a avut nici un job până în prezent, însă il ajută un stagiu de practică.

Se anexează CV-ul inițiatorului, pentru a se observa mult mai bine calitățile acestuia.

3. Descrierea produsului oferit

Pentru acest proiect, s-a folosit opțiunea de model de mână “open source” pentru a economisi timp, iar accentul acestui proiect este pus pe proiectarea electronică și codificarea sistemului încorporat, nu pe modelarea 3D. Există multe mâini protetice open source tipărite 3D disponibile pe internet. După examinarea tuturor avantajelor și dezavantajelor multor modele disponibile, a fost ales designul palmei, numit „Flexy Hand 2”, care a fost proiectat de Steve Wood. Proiectantul mâinii, a declarat că a creat mâna pentru a fi folosită într-o zi ca dispozitiv protetic.

Dintre multe modele de mână disponibile pe site-ul web, acest model de mână a fost ales deoarece reprezintă anatomia mâinii umane cu cea mai mare precizie. În plus, acest model de mână fixează perfect scopul proiectului, care este libera mișcare între degete individuale. Cu toate acestea, pentru a fi aplicat pentru acest proiect, proiectarea manuală trebuie modificată considerabil și adaptată la multe caracteristici diferite

Bibliografie

http://3dprint.com/8122/flexy-hand-2-3d-printed-hand/

Preview document

Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei mâini prostetice mioelectrice la preț redus - Pagina 1
Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei mâini prostetice mioelectrice la preț redus - Pagina 2
Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei mâini prostetice mioelectrice la preț redus - Pagina 3
Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei mâini prostetice mioelectrice la preț redus - Pagina 4
Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei mâini prostetice mioelectrice la preț redus - Pagina 5
Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei mâini prostetice mioelectrice la preț redus - Pagina 6
Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei mâini prostetice mioelectrice la preț redus - Pagina 7
Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei mâini prostetice mioelectrice la preț redus - Pagina 8
Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei mâini prostetice mioelectrice la preț redus - Pagina 9
Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei mâini prostetice mioelectrice la preț redus - Pagina 10
Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei mâini prostetice mioelectrice la preț redus - Pagina 11
Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei mâini prostetice mioelectrice la preț redus - Pagina 12
Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei mâini prostetice mioelectrice la preț redus - Pagina 13
Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei mâini prostetice mioelectrice la preț redus - Pagina 14
Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei mâini prostetice mioelectrice la preț redus - Pagina 15
Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei mâini prostetice mioelectrice la preț redus - Pagina 16
Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei mâini prostetice mioelectrice la preț redus - Pagina 17
Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei mâini prostetice mioelectrice la preț redus - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei maini prostetice mioelectrice la pret redus.docx

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Ai nevoie de altceva?