Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei mâini prostetice mioelectrice la preț redus

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Sumar 
2. Descrierea initiatorilor .
3. Descrierea Produsului oferit .
4. Descrierea pietei si a concurentei .
5. Strategia de marketing propusa .
6. Mobilizarea resurselor necesare 
7. Ipoteze si riscuri .
8. Plan financiar .
9. Potentialul de dezvoltare a afacerii


Extras din proiect Cum descarc?

1. Sumar
Afacerea Bionic Dynamic Center la baza pasiunea pentru stiinta si cercetare, initiatorii avand un talent deosebit in ceea ce priveste realizarea. 
Scopul acestei companii a fost de a construi o mana protetica tiparita 3D care poate fi controlata de un semnal EMG din antebrat. Pentru un amputat, pierderea membrelor superioare are multe consecinte diferite, nu numai din punct de vedere fizic, ci si social, economic si psihologic. Dispozitivul isi propune sa ajute pacientii care si-au pierdut mana din cauza accidentelor, bolilor sau defectelor congenitale cu activitatile zilnice. Dispozitivul va fi atasat la antebratul pacientului pentru a inlocui mana pierduta. A fost creat un prototip de proteza care are functionalitatea de baza a mainilor. Proteza a integrat motoare DC si PWM, senzori de forta si senzori mioelectrici. Trei electrozi care citesc semnalul EMG vor fi atasati in antebrat pentru a controla mana. Exista cinci motoare de curent continuu separate pentru a controla fiecare deget si un servomotor pentru a controla rotatia incheieturii mainii. Un senzor tactil va fi atasat in varfurile degetelor modelului protetic pentru a estima presiunea pe care manerul protetic il aplica asupra obiectului de sustinere. Va exista o bucla de feedback de la senzorul tactil. Rezultatul final este o proteza completa care indeplineste cerintele initiale de proiectare si poate efectua functionalitatea de baza a mainilor.
Cel care intentioneaza sa deschida aceasta afacere Tureck Bogdan Constantin, student la Facultatea de Inginerie Medicala, in cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti.
Se intentioneaza pornirea afacerii apeland la un credit bancar sau accesarea unor fonduri Europene pentru investirea si deschiderea companiei. Idealul firmei este de a realiza legaturi cu o varietate cat mai mare de oameni in nevoie la preturi cat mai accesibile.
Faptul ca initiatorul este student la Universitatea Politehnica din Bucuresti, la Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor ii ofera o larga deschidere in ceea ce priveste managementul productiei.
Pe termen lung se urmareste atragerea unor noi clienti, marirea segmentului de piata prin extinderea afacerii si a modului de producere a diferitelor membre prostetice. Astfel, prin utilizarea produselor noastre, viitorii clienti vor avea o certitudine in privinta calitatii produselor noastre. De asemenea este important pentru firma noastra sa reuseasca intr- un timp scurt sa castige cat mai mult din piata vizata si sa isi mareasca profitul.
2. Descrierea Initiatorului
Initiatorul afacerii este Tureck Bogdan Constantin, student in anul III la Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor, specializarea Inginerie Medicala, din cadrul Universitatea Politehnica Bucuresti.
Provine din judetul Prahova, a terminat liceul Tehnologic Energetic din Campina. Isi doreste sa-si deschida propria afacere pentru a pune in practica cele invatate in timpul facultatii.
Ca un principal punct slab al antreprenorului este faptul ca nu exista experienta, pentru ca nu a avut nici un job pana in prezent, insa il ajuta un stagiu de practica.
Se anexeaza CV-ul initiatorului, pentru a se observa mult mai bine calitatile acestuia.
3. Descrierea produsului oferit
Pentru acest proiect, s-a folosit optiunea de model de mana "open source" pentru a economisi timp, iar accentul acestui proiect este pus pe proiectarea electronica si codificarea sistemului incorporat, nu pe modelarea 3D. Exista multe maini protetice open source tiparite 3D disponibile pe internet. Dupa examinarea tuturor avantajelor si dezavantajelor multor modele disponibile, a fost ales designul palmei, numit ,,Flexy Hand 2", care a fost proiectat de Steve Wood. Proiectantul mainii, a declarat ca a creat mana pentru a fi folosita intr-o zi ca dispozitiv protetic.
Dintre multe modele de mana disponibile pe site-ul web, acest model de mana a fost ales deoarece reprezinta anatomia mainii umane cu cea mai mare precizie. In plus, acest model de mana fixeaza perfect scopul proiectului, care este libera miscare intre degete individuale. Cu toate acestea, pentru a fi aplicat pentru acest proiect, proiectarea manuala trebuie modificata considerabil si adaptata la multe caracteristici diferite


Fisiere în arhivă (1):

  • Bionic Dynamic Center - Dezvoltarea unei maini prostetice mioelectrice la pret redus.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

http://3dprint.com/8122/flexy-hand-2-3d-printed-hand/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!