Clusterizarea privind mișcarea migratorie a populației

Extras din proiect Cum descarc?

Descrierea datelor:
- Numar emigranti: Reprezinta numarul de persoane care parasesc statul respectiv, din diverse motive pe care le vom identifica pe parcursul analizei. Valoarea acestui indicator este exprimata in numar efectiv de persoane.
- Numarul de imigranti: Sugereaza numarul de persoane care au patruns in cadrul statului respectiv, exact ca in cazul prezentat anterior, ulterior gasind factorii care i-au determinat pe acestia sa faca alegerile respective. Valoarea acestui indicator este exprimata in numar efectiv de persoane.
- Salariul minim: Poate unul din cei mai importanti factori care a determinat migrarea persoanelor in/din anumite state. Este observata prezenta salariului minim brut, prevazut la finalul anului 2016. Valoarea acestui indicator este exprimata in Euro.
- Rata ocupare forta de munca: Este un indicator care ne ajuta sa observam gradul de activitate la nivelul populatiei unei tari, incluzand aici atat populatia ocupata, cat si pe cea neocupata. Acest indicator se exprima in procente.
- Durata medie de lucru pe saptamana: Acest indicator este important pentru cei ce au realizat aceste migrari in masa, deoarece exista diferente destul de mari intre anumite state care au o medie de sub 35 de ore si alte state care au o medie peste 42 de ore. Acest indicator se exprima in numar mediu de ore lucrate efectiv/saptamana.
- Alegerea/impunerea unui program flexibil: Acesta este categoric un indicator modern de referinta, adus ca noutate de catre statele dezvoltate. Este important, in special pentru cei care au migrat, fie ca studenti, si astfel li se permite sa se ocupe atat de finalizarea studiilor, cat si de a-si castiga un venit, dar si pentru persoanele care activeaza in cel putin si probabil doua domenii diferite (persoanele cu doua locuri de munca). Acest indicator se exprima sub forma de procente.
- Somajul: Un indicator important in cadrul oricarei economii, deoarece sugereaza rata de neocupare a populatiei ca si forta de munca. Acesta sugereaza in mod direct daca o anumita tara ofera locuri de munca si daca tara respectiva dispune de specialisti in domeniu. Acest indicator este exprimat in procente.
- Valoarea medie a chiriilor: Un indicator foarte important, alaturi de nivelul salariilor minime, deoarece orice persoana va avea nevoie sa se cazeze intr-o anumita locuinta pentru diverse perioade de timp, deoarece nu vor exista suficiente fonduri pentru achizitionarea uneia. Astfel, daca multe persoane se angreneaza in cadrul acestei migratii importante catre un anumit stat, cererea pentru anumite locuinte mici, asezate bine si ieftine va creste, astfel va creste si nivelul chiriilor. Acest indicator este exprimat in Euro, si reprezinta suma medie, de referinta, pentru un apartament cu doua camere, localizat la un nivel mediu, nici central, nici situat la periferie, chirie echivalenta pentru a locui pe o perioada de o luna.
- Riscul de accidentare/imbolnavire: Am introdus acest indicator, in mod special pentru a ilustra anumite riscuri specifice fiecarei tari in parte, care nu determina imigrarea intr-o anumita zona, dar cu timpul poate sa determine emigrarea din cadrul statului de resedinta. Dar, si in cazul emigrarii, dupa cum am mentionat anterior, majoritatea vor dori sa lucreze in zone industriale precum fabrici sau constructii. Acestea, de regula, reprezinta medii de lucru destul de periculoase pentru sanatate, plata fiind exact salariul minim, de cele mai multe ori, neexistand anumite sporuri. Acest indicator este exprimat in procente.
- Oferta de munca: Reprezinta facilitatile oferite de catre state, in ceea ce priveste crearea locurilor de munca, observate la nivelul tuturor domeniilor existente. Se exprima in numar efectiv de posturi oferite.
- Apartenenta Uniunii Europene: Este un indicator categorial care sugereaza daca statul respectiv este membru al Uniunii Europene, caz in care i se va da valoarea ,,DA", codificata cu 1, sau, in cazul in care aceasta nu este membra a Uniunii Europene, i se va da valoarea ,,NU", codificata cu 0.
- Tipul de tara: Reprezinta un indicator categorial, ce imparte statele analizate in 5 categorii, denumite generic de la 1 la 5, in functie de numarul de imigranti care patrund in statul respectiv.
Figura 1 - Baza de date initiala
O sa utilizez baza de date dupa eliminarea outlierilor, pentru ca analiza sa fie una cat mai corecta.
M-am conectat la dm1/stud1, deoarece fac parte din prima grupa, si am creat mediul de lucru pentru analizarea datelor.
In continuare, urmand pasii de import a datelor, s-a obtinut tabelul urmator:
Figura 2 - Baza de date importata
Dupa ce am facut vizibil tab-ul de data miner (din Tools/Data miner/make visible), este necesar sa cream un proiect nou, pe care l-am intitulat: ,,Bengulescu_Gabriel_imigranti".


Fisiere în arhivă (1):

 • Clusterizarea privind miscarea migratorie a populatiei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!