Defecte si Necomformitati ale Produselor Textile

Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENT
Calitatea este o notiune complexa si dinamica, pentru ca produsul trebuie sa indeplineasca o serie de conditii (tehnice, economice, estetice, ergonomice) iar caracterul dinamic rezulta din faptul ca exigentele societatii de consum cresc de la o etapa la alta. Atribuirea insusiriilor calitative ale produselor se face in procesul de productie, iar manifestarea lor are loc in sfera consumului.
Necesitatile sociale si personale sunt foarte variate, iar fiecare produs poate servi pentru satisfacerea unei anumite necesitati. Calitatea produselor avand un caracter complex, trebuie luate in considerare un numar mare de insusiri ale produselor. Dintre insusirile multiple ale produselor, cele care determina la un moment dat calitatea lor se numesc caracteristici de calitate.
In raport cu natura si efectul pe care il au in procesul de utilizare sunt:
o Caracteristici tehnice, care se refera la insusurile care apartin esentei produsului, ale valorii de intrebuintare a produsului si se caracterizeaza prin proprietatile (fizice, chimice, biologice etc.) intrinseci structurii produsului. Aceste caracteristici sunt in general direct sau indirect masurabile prin mijloace tehnice;
o Caracteristici de disponibilitate specifice in general produselor de folosinta indelungata (confectii textile, tesaturi, ata de cusut etc.), definite prin fiabilitate si mentenabilitate. Fiabilitatea reprezinta aptitudinea unui produs de a-si indeplini functia specificata, in conditii date si de-a lungul unei durate prestabile. Mentenabilitatea este actiunea de a mentine in stare de functionare un produs reparabil;
o Caracteristici psiho-senzoriale, ce au in vedere efectele de ordin estetic, organoleptic (cu ajutorul simturilor), ergonomic pe care le au produsele asupra consumatorilor (culoare, tuseu, grad de confort etc.). aceste caracteristici au o mare variabilitate in spttiu si in timp, deci aprecierea lor se face sub influenta unor factori de natura subiectiva;
o Caracteristici economice si tehnico-economice, exprimate prin urmatorii indicatori: costul de productie, pretul produsului, gradul de valorificare al materiei prime, cheltuieli de intretinere etc.;
o Caracteristici de ordin social general ce au in vedere efectele pe care le au utilizarea produselor si a proceselor tehnologice de fabricatie asupra mediului inconjurator, a sigurantei, sanatatii fizice si psihice a oamenilor (praf, zgomot, vibratii degajare de substante nocive etc.)
Insusirile calitative ale produselor se creeza in procesul de productie, ele manifestandu-se in sfera consumului productiv sau neproductiv.
In aceasta situatie se observa ca exista o deosebire intre calitatea marfurilor privita din punct de vedere al procesului de fabricatie si pe care o numim calitatea productiei, si calitatea acestora privita din punctul de vedere al consumatorului si care se numeste calitatea produselor.
Calitatea productiei reflecta calitatea proceselor de fabricatie, activitatea de conceptie, tehnologie si organizare a productiei.
Calitatea productiei reprezinta expresia finala a calitatii proceselor de productie, care sintetizeaza nivelul tehnic de executie, functionalitatea si aspectul de ordin estetic al produsului textil de imbracaminte.
Nu sunt admise calitativ defectele locale, provenite din procesul de filare, tricotare, sau tesere: lipsa unui fir in urzeala sau in batatura, fire duble in urzeala sau batatura, pete de orice natura, gauri etc.
Productia de confectii din tesaturi si tricoturi s-a dezvoltat, pe plan mondial si la noi in tara, intr-un ritm mult mai mare decat celelalte categorii de produse textile, deoarece au gradul cel mai ridicat de prelucrare si exista o cerere sustinuta pe piata interna si externa.
Principalele cerinte de calitate ale oricaror confectii textile se pot imparti in trei mari grupe:
o estetice si de prezentare;
o durabilitate;
o fiziologice si de confort.
Caracteristicile estetice si de prezentare ale confectiilor sunt hotaratoare in decizia de cumparare; ele se modifica rapid in timp si terbuie sa fie adaptate sezonului si grupelor de varsta, sex si destinatiei de utilizare.
Adaptarea confectiilor la linia modei reprezinta o conditie hotaratoare pentru satisfacerea preferintelor foarte diverse ale cumparatorilor. De aceea, la realizarea confectiilor in serie mare trebuie sa se aleaga din moda ceea ce corespunde nevoilor, obiceiurilor si exigentelor actuale din punct de vedere estetic, al confortului si purtabilitatii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Defecte si Necomformitati ale Produselor Textile.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!