Importanța managementului resurselor umane în domeniul sănătății

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Importanta managementului resurselor umane in domeniul sanatatii: un context global 3
1.1. Definirea resurselor umane in ingrijirea sanatatii. 3
2. Intrebari cheie si probleme referitoare la resursele umane in ingrijirea sanatatii. 4
3. Impactul resurselor umane asupra reformei sectorului sanatatii. 5
4. Metode 6
5. Rezultate 6
5.1. Canada 6
5.2. Statele Unite ale Americii 8
5.3. Germania 9
5.4 Tari in curs de dezvoltare 10
6. Globalizarea - un fir comun 12
7. Concluzie 16
Bibliografie 18


Extras din proiect Cum descarc?

1. Importanta managementului resurselor umane in domeniul sanatatii: un context global
1.1 . Definirea resurselor umane in ingrijirea sanatatii.
In cadrul multor sisteme de ingrijire a sanatatii din intreaga lume, o atentie sporita se concentreaza asupra managementului resurselor umane (MRU). Mai exact, resursele umane sunt unul dintre cele trei principii de intrare in sistemul de sanatate, celelalte doua intrari majore fiind capital fizic si consumabile. 
Resursele umane, atunci cand se refera la asistenta medicala, pot fi definite ca fiind diferitele tipuri de personal clinic si neclinic responsabil pentru interventia in sanatate publica si individuala. Intrucat este, probabil, cel mai important aport al sistemului de sanatate, performanta si beneficiile pe care le poate furniza sistemul depind in mare masura de cunostintele, abilitatile si motivatia acelor indivizi responsabili de furnizarea de servicii de sanatate .
Pe langa echilibrul dintre resursele umane si resursele fizice, este, de asemenea, esential sa se mentina un amestec adecvat intre diferitele tipuri de promotori de sanatate si ingrijitori pentru a asigura succesul sistemului. Datorita diferentelor lor evidente si importante, este necesar sa fie gestionat si gestionat foarte diferit capitalul uman de capitalul fizic. Relatia dintre resursele umane si ingrijirea sanatatii este foarte complexa si merita o examinare si un studiu mai aprofundat.
Atat numarul, cat si costul consumabilelor pentru sanatate (medicamente, proteze si echipamente de unica folosinta) cresc in mod astronomic, ceea ce la randul sau poate creste drastic costurile asistentei medicale. In sistemele finantate din fonduri publice, cheltuielile din acest domeniu pot afecta capacitatea de a angaja si sustine practicieni eficienti. Atat in sistemele finantate de guvern, cat si in cele platite de angajator, practicile Managementului Resurselor Umane trebuie dezvoltate pentru a gasi un echilibru adecvat al ofertei de forta de munca si capacitatea acelor practicanti de a practica in mod efectiv si eficient. Un practicant fara instrumente adecvate este la fel de ineficient ca si instrumentele fara practicant.
2. Intrebari cheie si probleme referitoare la resursele umane in ingrijirea sanatatii.
Atunci cand examinam sistemele de ingrijire a sanatatii intr-un context global, apar numeroase probleme si intrebari generale privind resursele umane. Unele dintre problemele de cea mai mare relevanta care vor fi discutate in detaliu includ dimensiunea, compozitia si distributia fortei de munca din domeniul sanatatii, problemele de formare a fortei de munca, migratia lucratorilor din domeniul sanatatii, nivelul de dezvoltare economica intr-o anumita tara si factori sociodemografici, geografici si culturali.
Variatia marimii, distributiei si compozitiei in cadrul fortei de munca este ingrijoratoare. De exemplu, numarul lucratorilor medicali disponibili intr-o tara este un indicator cheie al capacitatii tarii respective de a furniza livrari si interventii. Factorii care trebuie luati in considerare la stabilirea cererii de servicii de sanatate intr-o anumita tara includ caracteristicile culturale, caracteristicile sociodemografice si factorii economici .
Pregatirea fortei de munca este o alta problema importanta. Este esential ca personalul cu resurse umane sa ia in considerare compozitia fortei de munca din domeniul sanatatii atat din punct de vedere al categoriilor de calificare, cat si al nivelurilor de formare. Sunt necesare noi optiuni pentru educatia si formarea continua a lucratorilor din domeniul sanatatii pentru a se asigura ca forta de munca este constienta si pregatita sa raspunda nevoilor prezente si viitoare ale unei anumite tari. O forta de munca competenta si instruita corespunzator este esentiala pentru orice sistem de sanatate de succes.
Migratia lucratorilor din domeniul sanatatii este o problema care apare atunci cand se examineaza sistemele globale de ingrijire a sanatatii. Cercetarile sugereaza ca miscarea profesionistilor din domeniul sanatatii urmeaza indeaproape tiparul migratiei tuturor profesionistilor, in sensul ca miscarea interna a fortei de munca catre zonele urbane este comuna tuturor tarilor. Mobilitatea fortei de munca poate crea dezechilibre suplimentare care necesita o mai buna planificare a fortei de munca, atentie la problemele salariale si alte recompense si o gestionare generala imbunatatita a fortei de munca.
In plus fata de stimulentele salariale, tarile in curs de dezvoltare folosesc alte strategii, cum ar fi locuinta, infrastructura si oportunitatile de rotatie a locurilor de munca pentru a recruta si retine profesionisti din domeniul sanatatii, deoarece multi lucratori din domeniul sanatatii din tarile in curs de dezvoltare sunt subplatiti, slab motivati si foarte nemultumiti. Migratia lucratorilor din domeniul sanatatii este o problema importanta a resurselor umane care trebuie masurata si monitorizata cu atentie.


Fisiere în arhivă (1):

  • Importanta managementului resurselor umane in domeniul sanatatii.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Human Resources for Health (2006), The importance of human resources management in health care: a global context, [online] la adresa https://www.researchgate.net/publication/6912974_The_importance_of_human_resources_management_in_health_care_A_global_context/stats, accesat la data de 02.11.2020.


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!